ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη Ζαΐμη στο Καλέντζι για τη δρομολόγηση Μουσείου στην οικία Παπανδρέου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη υποδέχτηκε στην πατρογονική οικία του αείμνηστου Αχαιού Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα στην Τοπική Κοινότητα Καλεντζίου ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Σκοπός της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη ήταν να δει και από κοντά τους χώρους, τόσο της οικίας Παπανδρέου, όσο και του παλαιού  δημοτικού σχολείου, οι οποίοι μέσω  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος θα ενταχθούν στο διακρατικό πρόγραμμα Ελλάδας- Ιταλίας «Interreg» προκειμένου να ανακαινιστούν και να αναδειχτεί η ιστορία της περιοχής. Συγκεκριμένα, βάσει των μελετών που θα εκπονηθούν προβλέπεται η μετατροπή τους σε Μουσείο για την οικογένεια Παπανδρέου και έκθεση λαϊκής τέχνης που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ολόκληρη την Αχαΐα που διαχρονικά προάγει την Δημοκρατία.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στους τρόπους αξιοποίησης της μεγάλης κλειστής αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα.

όσο ο κ. Μπαρής, όσο και ο κ. Ζαΐμης αποφάσισαν από κοινού να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού, έργου.

«Η σχέση του Γέρου της Δημοκρατίας με την οικογένεια των φιλελευθέρων που ιστορικά ανήκει και η οικογένεια μου πολιτικά ήταν πολύ στενή. Ίσως εμείς οι νέοι πολιτικοί που αγαπάμε τον τόπο μας  -ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση- να βλέπουμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν και όχι όσα μας χώρισαν και μας πίκραναν στο παρελθόν χωρίς βέβαια να μην κρατάμε την όποια κριτική για την πολιτική ιστορία και προς αποφυγή λαθών στο μέλλον», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ενώ από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου επεσήμανε πως «βρεθήκαμε στο πανέμορφο Καλέντζι, στις πλαγιές του Ερυμάνθου. Μία ιστορική Κοινότητα που έχει ταυτιστεί με τη σημαντικότερη πολιτική οικογένεια της Ελλάδος η οποία διαμόρφωσε την νεότερη και σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, αυτή των Παπανδρέου. Ο Δήμος είχε αποκτήσει την πατρογονική οικία του Γέρου της Δημοκρατίας με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί ένα σύγχρονο Μουσείο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ζαΐμη για το ενδιαφέρον του και επεσήμανε την ανάγκη αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερυμάνθου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Χαρίκλεια Σταματοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ερυμάνθου, Γιώργος Παρασκευόπουλος, η Διευθύντρια της Περιφέρειας, κα Σπυράκη, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, συγγραφέας, Γιώργος Πετρόπουλος, καθώς και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Μικρότερη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή μετά την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    Οι ενότητες του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας 2020, παρουσιάστηκαν σήμερα (Τρίτη) στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης , η πρόεδρος τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι που καλύπτει μια ολόκληρη πλευρά σε πολυώροφη πολυκατοικία δημιούργησε Έλληνας καλλιτέχνης στην Πάτρα. Η τοιχογραφία που έχει σημάνει την έναρξη του 5ου Δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, (14-7-2020) και ώρα 11.00, στην Λέσχη, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, (14-7-2020) και ώρα 11.00, στην Λέσχη, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της ΟΙΚΙΠΑ για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Καλογριά: Δελτίο Τύπου 14/7/20 Η βία δεν έχει καμιά θέση στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς! Νέο εξοργιστικό επεισόδιο απρόκλητης βίας εις β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στις εβδομαδιαίες περιόδους του Δήμου Πατρέων συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Οι αιτήσεις είναι αναρτημένες στο site του Δήμου: http://www.e-patras.gr/web/guest/article?id=1
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search