ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα:Το Δημοτικό Συμβούλιο μετακομίζει στο Παμπελοποννησιακό

Στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ετοιμάζεται να μετακομίσει το δημοτικό συμβούλιο για τις συνεδριάσεις του, όταν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό και ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι δια ζώσης.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Το προεδρείο του σώματος προετοιμάζεται για την ώρα που θα επιτρέψουν οι συνθήκες και θα ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας. Αξιολογήθηκε ότι η αίθουσα που καλύπτει τις ανάγκες για να φιλοξενήσει τις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου, με βάση τη χωροταξία της και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, είναι η αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού. Ένα ζήτημα που θα πρέπει να διασφαλίσει το προεδρείο εφόσον προχωρήσει η απόφαση για την διεξαγωγή των συνεδριάσεων στο Παμπελοποννησιακό πρέπει να είναι και η ζωντανή κάλυψη των εργασιών του.

Στην ψηφοφορία που έγινε την μεταφορά των συνεδριάσεων στην αίθουσα του σταδίου καταψήφισαν η αντιπρόεδρος του σώματος Κατερίνα Σολωμού, οι Πέτρος Ψωμάς και Θάνος Δούρος του «σπιράλ», και ο Νίκος Τζανάκος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται…η αλλαγή έδρας του δημοτικού συμβουλίου τα τελευταία χρόνια. Η διαφορά είναι ότι τώρα επιβάλλεται από τον κορονοϊό να βρεθεί εναλλακτικός χώρος για τις συνεδριάσεις του οργάνου, καθώς η αίθουσα του Λαδόπουλου είναι συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα και η φέρουσα ικανότητα είναι μικρότερη της απαιτούμενης για να φιλοξενήσει τους αιρετούς, τα υπηρεσιακά στελέχη και ενδεχομένως τους πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον να παρευρίσκονται επειδή συζητούνται θέματα που τους ενδιαφέρουν άμεσα ή απαιτείται να εκφράσουν την άποψή τους.

Πριν από το Λαδόπουλο και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα της πρώτης θητείας του Κώστα Πελετίδη, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε στην πρώην συνεδριακό κέντρο που βρίσκεται στο παλαιό λιμάνι (εκεί που στεγάζεται η πολεοδομία σήμερα). Η επιλογή εκείνη έγινε για συμβολικούς λόγους, καθώς είχε εκτιμηθεί ότι η συνεδρίαση του σώματος θα ήταν υποστηρικτική στο αίτημα της πόλης για την οριστική απόδοση του θαλασσίου μετώπου. Οταν αυτοί οι λόγοι εξέλειψαν, αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις να γίνονται και πάλι στο παλαιό διοικητήριο του Λαδόπουλου, όπου ήταν καταλληλότερος ο χώρος και υπήρχε ο εξοπλισμός για τη ζωντανή κάλυψη των εργασιών του δημοτικού συμβουλίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι και σε καταστήματα παπουτσιών και κατοικίδιων ζώων πουλούσαν προστασία οι εκβιαστές του Πειραιά. Ο 35χρονος φερόμενος ως αρχηγός ήταν διαβόητος για την αγάπη του στη χλιδάτη . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την ώρα που στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ζητούνταν εξηγήσεις από τον Αλέξη Δέδε για την πορεία του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου και τις πρόσφατες δηλώσεις του περί από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ταυτοποιήθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ο άνδρας που συστήνονταν ως ιατρός και εξαπάτησε πολίτες στο Αίγιο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους βασικούς άξονες του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» που θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Κατά την ο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ταυτοποιήθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ο άνδρας που συστήνονταν ως ιατρός και εξαπάτησε πολίτες στο Αίγιο. Πρόκειται για ένα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Αιγίου, απ' όπου σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν στην ουσία, να κλείσει ο Δήμος, να σταματήσει η λειτουργικότητα της πόλης, να ξαναγεμίσει η Αιγιάλεια με σκουπίδια.
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search