ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα:Το Δημοτικό Συμβούλιο μετακομίζει στο Παμπελοποννησιακό

Στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ετοιμάζεται να μετακομίσει το δημοτικό συμβούλιο για τις συνεδριάσεις του, όταν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό και ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι δια ζώσης.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Το προεδρείο του σώματος προετοιμάζεται για την ώρα που θα επιτρέψουν οι συνθήκες και θα ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας. Αξιολογήθηκε ότι η αίθουσα που καλύπτει τις ανάγκες για να φιλοξενήσει τις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου, με βάση τη χωροταξία της και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, είναι η αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού. Ένα ζήτημα που θα πρέπει να διασφαλίσει το προεδρείο εφόσον προχωρήσει η απόφαση για την διεξαγωγή των συνεδριάσεων στο Παμπελοποννησιακό πρέπει να είναι και η ζωντανή κάλυψη των εργασιών του.

Στην ψηφοφορία που έγινε την μεταφορά των συνεδριάσεων στην αίθουσα του σταδίου καταψήφισαν η αντιπρόεδρος του σώματος Κατερίνα Σολωμού, οι Πέτρος Ψωμάς και Θάνος Δούρος του «σπιράλ», και ο Νίκος Τζανάκος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται…η αλλαγή έδρας του δημοτικού συμβουλίου τα τελευταία χρόνια. Η διαφορά είναι ότι τώρα επιβάλλεται από τον κορονοϊό να βρεθεί εναλλακτικός χώρος για τις συνεδριάσεις του οργάνου, καθώς η αίθουσα του Λαδόπουλου είναι συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα και η φέρουσα ικανότητα είναι μικρότερη της απαιτούμενης για να φιλοξενήσει τους αιρετούς, τα υπηρεσιακά στελέχη και ενδεχομένως τους πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον να παρευρίσκονται επειδή συζητούνται θέματα που τους ενδιαφέρουν άμεσα ή απαιτείται να εκφράσουν την άποψή τους.

Πριν από το Λαδόπουλο και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα της πρώτης θητείας του Κώστα Πελετίδη, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε στην πρώην συνεδριακό κέντρο που βρίσκεται στο παλαιό λιμάνι (εκεί που στεγάζεται η πολεοδομία σήμερα). Η επιλογή εκείνη έγινε για συμβολικούς λόγους, καθώς είχε εκτιμηθεί ότι η συνεδρίαση του σώματος θα ήταν υποστηρικτική στο αίτημα της πόλης για την οριστική απόδοση του θαλασσίου μετώπου. Οταν αυτοί οι λόγοι εξέλειψαν, αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις να γίνονται και πάλι στο παλαιό διοικητήριο του Λαδόπουλου, όπου ήταν καταλληλότερος ο χώρος και υπήρχε ο εξοπλισμός για τη ζωντανή κάλυψη των εργασιών του δημοτικού συμβουλίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από 12 ευρώ εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η πώληση του αρνιού και του κατσικιού στα κρεοπωλεία της Πάτρας, όταν οι κτηνοτρόφοι αναμένεται να τα πωλήσουν γύρω στα 8 με 8,5 ευρώ, διαφορ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Πάτρα στις 25 Απριλίου του 2024, στο ταξίδι της προς το Παρίσι για την 33η Ολυμπιάδα. Κατά τη διέλευσή της, θα σταθεί τιμητικά στο σπίτι που γε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στις 2.20 τα ξημερώματα στο χωριό Νησί της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Ένας 36χρονος που οδηγούσε Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του, το αυτοκίνητό του έπεσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. Η ίδια ευχαρίστησε α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, η οποία φέτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Φλωρίνης, Τμήμα της Πανεπιστημίου, Αχαϊκή
Image
Image

Search