ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλάβρυτα: Στο πρόγραμμα Αναπλάσεων της Περιφέρειας θα ενταχθούν τα Τριπόταμα

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΤΚ Ψωφίδας Θεοδόση Γιαλαμά, πριν από λίγα 24ωρα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνδυασμένη περιοδεία τριών αντιπεριφερειαρχών στην ορεινή Ψωφίδα και τα Τριπόταμα της ΔΕ Αροανίας Καλαβρύτων. Των Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου (Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης), Φωκίωνα Ζαΐμη (Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας) και Θεόδωρου Βασιλόπουλου (Αγροτικής Ανάπτυξης).

Κατά την περιοδεία και τις συζητήσεις που έγιναν παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Αροάνιας του Δήμου Καλαβρύτων Παναγιώτης Λιακόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημάρχου και Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Καυγάς, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Φιλιππόπουλος και ο πρώην Αντιδήμαρχος Λευτέρης Τσορωνάς.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση, στα πλαίσια της ανάπλασης του κέντρου της τοπικής κοινότητας στα Τριπόταμα, της τοξωτής γέφυρας, μνημείο ιστορικής αξίας, και του Κτιρίου Πολλαπλών Χρήσεων (πρώην Δημαρχείο Αροανίας).

"Η συζήτηση ήταν ανοικτή, στα πλαίσια της κοινής περιοδείας τους και αφορούσε το σύνολο των τοπικών προβλημάτων. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα πολλά μέτωπα στα οποία έχει εμπλακεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αυτή την περίοδο ιδιαίτερα, γι αυτό και εστιάζουμε σε δύο φλέγοντα θέματα, το σύγχρονο Πολύκεντρο στο οποίο στεγάζεται σήμερα μόνο το ΚΕΠ. Το οποίο δεν μπορεί να μένει αναξιοποίητο ενώ τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου κάνουν μαθήματα σε διαφορετικά κτίρια. Και το γεφυράκι τις Αρχαίας Ψωφίδας το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση" αναφέρει στην 'Καλ. Λαύρα' ο κ.Γιαλαμάς.

Για τα δύο αυτά θέματα αποφασίστηκε το Πολύκεντρο να μετατραπεί σε σχολική στέγη προκειμένου, σε πρώτη φάση, να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ψωφίδας) ενώ η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την μελέτη αναστήλωσης και ανάδειξης της τοξωτής γέφυρας που αποτελεί μνημείο ιδιαίτερης αξίας για ολόκληρη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα τους περιηγητές και εκδρομείς στην ορεινή Αχαΐα και Ηλεία.

"Επρόκειτο για μια επίσκεψη τιμητική για την περιοχή μας, ελπίζουμε ότι, πάρα τις δυσκολίες, θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι με πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς, μετά την Καλάβρυτα και την Κλειτορία, η Αροάνια και ιδιαίτερα τα γραφικά Τριπόταμα πρέπει να μπουν στο χάρτη των αναπλάσεων στα ορεινά και να σηματοδοτήσουν μια νέα πολιτική με έμφαση την ύπαιθρο χώρα την οποία διακηρύξαμε προεκλογικά ως νέα Δημοτική Αρχή" αναφέρει ο κ. Βασιλόπουλος. Παράλληλα έγινε ενημέρωση και από τον πρόεδρο του ΑΣΓ Καλαβρύτων Παύλο Σατολιάς που ήταν παρόντας προκειμένου να αναφερθεί σε ζητήματα των παραγωγών και κτηνοτρόφων όπως η επιδότηση, μέσω του ΠΑΑ 2014-2020, για τον εξηλεκτρισμό στα ποιμνιοστάσια, τη διάνοιξη αγροτικών δρόμων και την ανάδειξη του παραγωγικού πλούτου της περιοχής.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Υ.) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υλοποιείται η επιθυμία παρά πολλών μελών του για επανεργοποίηση και λειτου . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2020-2021 για εγγραφές παιδιών στο Σταθμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου, καθώς και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται, ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, κατά το . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Φωτεινό Αστέρι συνεχίζει δυναμικά την δράση του στα πλαίσια της προσφοράς και του εθελοντισμού, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Δ.Σ  και οι εθελοντές  του συνεχίζουν με υπευθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μου ότι ζούμε σε μια χώρα που χωρίζεται σε πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους, ξεκίνησα τη μέρα μου πηγαίνοντας το πρωί στο φούρνο για ψωμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μου ότι ζούμε σε μια χώρα που χωρίζεται σε πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους, ξεκίνησα τη μέρα μου πηγαίνοντας το πρωί στο φούρνο για ψωμί, με τη μασκούλα μο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος ώστε να καταστεί δυνατή η σωτήρια μετάγγισή τους ζουν 200 ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ. Πρόβλημα που προκύπτει σε τακτά χρονικά διαστήματα κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για την ορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, χαρακτήρισε ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.  Ο κ. Γώγος εξήγη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search