ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατσιφάρας: Κατέθεσε 10+1 Προτάσεις για το Δημοκρατικό Σχεδιασμό στην Ενέργεια

Η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο του Απόστολου Κατσιφάρα:

10+1 προτάσεις για το Δημοκρατικό Σχεδιασμό στην Ενέργεια κατέθεσε ο επικεφαλής της Παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο, Απόστολος Κατσιφάρας κατά τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Η ολοκληρωμένη εισήγηση αφορά σε:

Επέκταση σε Μεσολόγγι- Αίγιο- Αμαλιάδα των δικτύων Φυσικού Αερίου. Μια απολύτως Βιώσιμη Εφαρμογή, δεδομένου ότι οι τρεις πόλεις προηγούνται των τελικών προορισμών (Αίγιο-Πάτρα, Αμαλιάδα-Πύργος, Μεσολόγγι-Αγρίνιο) στην χερσαία μεταφορά Φυσικού αερίου.

Θέσπιση Ενεργειακού ισοδύναμου για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Ανισότητας των επιχειρήσεων της περιοχής σε σχέση με αυτές που έχουν πρόσβαση σε φυσικό αέριο, ώστε να υποστηριχθεί άμεσα η παραγωγικότητά τους με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέσω σχημάτων συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding)

Μελέτες Χωροθέτησης και Διαστασιολόγησης Εγκαταστάσεων από την Περιφέρεια για την υποστήριξη των φορέων και νομικών προσώπων της Αυτοδιοίκησης που επιθυμούν να ενταχθούν σε Ενεργειακές Κοινότητες.

Διασφάλιση ότι εάν υλοποιηθεί ο East Med δεν θα αρκεστούμε μόνο σε Αντισταθμιστικά οφέλη, αλλά θα έχουμε παροχή Φυσικού Αερίου για την περιοχή.

Άμεση έγκριση των Περιφερειακών Χωροταξικών Πλαισίων και των Χωροταξικών ΑΠΕ.

Καταγραφή των Γεωθερμικών πεδίων και του δυναμικού Βιομάζας στη Δυτική Ελλάδα

Εκμετάλλευση Υδροηλεκτρικής Ενέργειας, με Αξιοποίηση του Φράγματος Πείρου Παραπείρου για την παραγωγή Ενέργειας, η οποία θα μειώσει το κόστος λειτουργίας νερού και αντισταθμιστικά οφέλη από φορείς εκμετάλλευσης των υδατικών πόρων της περιφέρειας με έμφαση σε αυτούς τη Αιτωλοακαρνανίας.

Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων με περιβαλλοντικά και αντισταθμιστικά οφέλη πέραν του Περιφερειακού πόρου του 5%. Είναι ανάγκη να θεσμοθετηθεί ο Φορέας Παρακολούθησης που έχουμε εισηγηθεί από το 2012.

Ίδρυση Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Καυσίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης για την παρακολούθηση των τιμών και τη θεσμική αντιμετώπιση των στρεβλώσεων.

10+1. Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Όλα τα επίπεδα

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εισαγγελέας εφετών Λάρισας διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου, την μήνυση γονέα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προκειμένου να αποσταλεί στην Βουλή για να . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λω . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτριου Καλλιάνου ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή ανακοίνωσε η διοίκηση του  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα υπάρξει π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματο
Image
Image

Search