ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ: «Απογοητευμένοι, απέχουμε από τη συνεδρίαση»

Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της συνεδρίασης της Δευτέρας και ενημερώνοντας για την απουσία τους από τη διαδικασία. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Λάβαμε την πρόσκληση για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  και με απογοήτευση διαπιστώσαμε πως ενδώσατε στην πρόταση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητήσουμε στο όργανο ένα θέμα κοινοβουλευτικό, παντελώς άσχετο με τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Πατρέων και μάλιστα σε μία συνεδρίαση, έκτακτη και μονοθεματική.

Υπενθυμίζουμε σε εσάς και στους συναδέλφους των υπόλοιπων παρατάξεων πως το σπιράλ είναι μία δημοτική παράταξη που συνειδητά ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και δραστηριοποιείται στον Δήμο Πατρέων. Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται και δεν επιθυμεί να καταναλώνει πολύτιμο χρόνο από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητά θέματα που δεν αφορούν την πόλη και να συμμετέχει σε ψηφίσματα που δεν έχουν καμία πολιτική, νομική ή άλλη ισχύ.

Προς άρση κάθε παρεξήγησης, παρακαλούμε να αναγνωστεί η παρούσα επιστολή στο σώμα και να διευκρινιστεί στους συναδέλφους πως το σπιράλ δεν τοποθετείται επί του συγκεκριμένου θέματος, ούτε υπέρ ούτε κατά. Δηλώνουμε ξεκάθαρα αναρμόδιοι, όπως οφείλουν να κάνουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Έτσι νοείται η ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση για την όποια άλλοι (υποτίθεται) κόπτονται και άλλοι (προφανώς) την υπηρετούμε.

Με την ευκαιρία καταθέτουμε κι εμείς μια σειρά από θέματα -που είναι όλα τους δημοτικά, φλέγοντα και χρονίζοντα- και σας ζητάμε να τα εντάξετε στη θεματολογία επόμενων συνεδριάσεων του σώματος, όχι ως έκτακτα, ούτε κατ’ ανάγκην σε μονοθεματικές διαδικασίες:

Η εικόνα της πόλης. Η καθαριότητα στην Πάτρα. Η εγκατάλειψη της μαρίνας.Η ανακύκλωση στο Δήμο Πατρέων. Ο Λαδόπουλος και η προοπτική του.Τα κριτήρια και οι προτεραιότητες για τις απαλλοτριώσεις. Οι καντίνες στην πλαζ. Το πλάνο καθαρισμού των δημοτικών κτιρίων. Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Οι λαϊκές αγορές. Η υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Η απομάκρυνση του αμιάντου από τις εργατικές κατοικίες. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα επανέλθουμε και με νεότερα.

Μετά τιμής, 

Πέτρος Ψωμάς

Αθανάσιος Δούρος

Χαράλαμπος Στανίτσας»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Ένα ακόμα αγγελάκι της Victoria's Secret μετά τη Gigi Hadid ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη του. Ο λόγος για την Elsa Hosk. Το supermodel ανέβασε στο προφίλ του στο Instagram τις πρώτες . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την τουριστική σεζόν 2021 προετοιμάζεται η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την τροποποίηση του Ετησίου Σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, σήμερα . . .
LIFE STYLE

Η Kaia Gerber λατρεύει να κάνει συχνές αλλαγές στα μαλλιά της και φροντίζει να μας χαρίζει πάντα έμπνευση. Το όμορφο μοντέλο αποφάσισε πριν λίγο καιρό να ανοίξει τα μαλλιά της, . . .
LIFE STYLE

Η Katie Holmes τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το role model μας στις street style εμφανίσεις καθώς σε κάθε της look αντιγράφεται από χιλιάδες γυναίκες σε όλον τον πλανήτη. Αυτή τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την τουριστική σεζόν 2021 προετοιμάζεται η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την τροποποίηση του Ετησίου Σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένο άτομο σε φορτηγό μέσα στο Λιμάνι της Πάτρας κινητοποίησε Πυροσβεστική Λιμενικό και ΕΚΑΒ.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μετανάστη, ο οποίος δεν αποκλείεται να εγκλωβίστηκε στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλαίσιο του έργου NeTT (Δίκτυο θεάτρων για την αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουρισμού) του Προγράμματος Interreg IV
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search