ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ: «Απογοητευμένοι, απέχουμε από τη συνεδρίαση»

Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της συνεδρίασης της Δευτέρας και ενημερώνοντας για την απουσία τους από τη διαδικασία. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Λάβαμε την πρόσκληση για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  και με απογοήτευση διαπιστώσαμε πως ενδώσατε στην πρόταση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητήσουμε στο όργανο ένα θέμα κοινοβουλευτικό, παντελώς άσχετο με τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Πατρέων και μάλιστα σε μία συνεδρίαση, έκτακτη και μονοθεματική.

Υπενθυμίζουμε σε εσάς και στους συναδέλφους των υπόλοιπων παρατάξεων πως το σπιράλ είναι μία δημοτική παράταξη που συνειδητά ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και δραστηριοποιείται στον Δήμο Πατρέων. Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται και δεν επιθυμεί να καταναλώνει πολύτιμο χρόνο από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητά θέματα που δεν αφορούν την πόλη και να συμμετέχει σε ψηφίσματα που δεν έχουν καμία πολιτική, νομική ή άλλη ισχύ.

Προς άρση κάθε παρεξήγησης, παρακαλούμε να αναγνωστεί η παρούσα επιστολή στο σώμα και να διευκρινιστεί στους συναδέλφους πως το σπιράλ δεν τοποθετείται επί του συγκεκριμένου θέματος, ούτε υπέρ ούτε κατά. Δηλώνουμε ξεκάθαρα αναρμόδιοι, όπως οφείλουν να κάνουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Έτσι νοείται η ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση για την όποια άλλοι (υποτίθεται) κόπτονται και άλλοι (προφανώς) την υπηρετούμε.

Με την ευκαιρία καταθέτουμε κι εμείς μια σειρά από θέματα -που είναι όλα τους δημοτικά, φλέγοντα και χρονίζοντα- και σας ζητάμε να τα εντάξετε στη θεματολογία επόμενων συνεδριάσεων του σώματος, όχι ως έκτακτα, ούτε κατ’ ανάγκην σε μονοθεματικές διαδικασίες:

Η εικόνα της πόλης. Η καθαριότητα στην Πάτρα. Η εγκατάλειψη της μαρίνας.Η ανακύκλωση στο Δήμο Πατρέων. Ο Λαδόπουλος και η προοπτική του.Τα κριτήρια και οι προτεραιότητες για τις απαλλοτριώσεις. Οι καντίνες στην πλαζ. Το πλάνο καθαρισμού των δημοτικών κτιρίων. Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Οι λαϊκές αγορές. Η υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Η απομάκρυνση του αμιάντου από τις εργατικές κατοικίες. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα επανέλθουμε και με νεότερα.

Μετά τιμής, 

Πέτρος Ψωμάς

Αθανάσιος Δούρος

Χαράλαμπος Στανίτσας»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search