ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Στα Σαγαίϊκα βρέθηκε ο Δήμαρχος για το θέμα των Ρομά»

 

Την Κοινότητα των Σαγαιίκων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Ν. Μυλωνάς ,χθες Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 για να συζητήσει με τους δημότες κυρίως το θέμα των Ρομά και της παραβατικότητας που ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

 

 Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Διοικητής Δυτικής Αχαΐας, Σταθόπουλος Ηλίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας Χρήστος Λαμπρόπουλος με τον βοηθό του κ. Ψύχα καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ΒΙ.ΠΕ Πατρών κ. Μπαλτάς Κώστας, ο Υποδιοικητής κ. Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ανδρέας Σαρτζής.

 

 Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουνάβης Παναγιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Μάλλιαρης Γρηγόρης, Σταυρογιαννόπουλος Σπύρος, Γκοτσόπουλος Βασίλης και Ταπεινός Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ Αχαΐας Παλαιολόγος Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος του ΟΤΑΔ Νίκος Πετρόπουλος.

 

Ο Δήμαρχος άνοιξε τη συζήτηση εξηγώντας πως τα κατασταλτικά μέτρα δεν βοηθάνε την καλή γειτονία, ούτε λύνουν το πρόβλημα. Το αίσθημα ασφάλειας έχει διαταραχθεί και όχι άδικα , η λύση όμως είναι ο διάλογος. «Είναι ένας άλλος κόσμος, άλλα ήθη, άλλα έθιμα, άλλη κουλτούρα, λείπει η παιδεία και η εκπαίδευση. Εμείς οφείλουμε να αλλάξουμε τις λανθασμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες τους» αναφέρει ο Δήμαρχος και συνεχίζει δίνοντας μεγάλη έμφαση στην παιδεία αλλά και στις κάκιστες συνθήκες διαβίωσής τους. Η Δημοτική Αρχή οφείλει και θέλει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, να τους δημιουργήσει διεξόδους, να προσφέρει αυτό που της αναλογεί. Ένα καθαρό μέρος, πόσιμο νερό, ένα γήπεδο, έναν δρόμο.

 

Σε ότι αφορά την παραβατικότητα ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα όργανα της τάξης οφείλουν να επιβάλλουν τον νόμο με τους ίδιους όρους. Η Δημοτική αρχή έχει δώσει ήδη δείγματα της αποφασιστικότητάς της και σκοπεύει να εξακολουθήσει με τον ίδιο τρόπο. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής καθώς και οι πυροσβεστικές υπερβαίνουν εαυτό και χρειάζονται ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν. Επίσης αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη δημιουργία αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα, κάτι το οποίο έχει ζητήσει ήδη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν. Δημοτική Αρχή, Πυροσβεστική και Αστυνομία κρατώντας κοινή στάση απέναντι στο πρόβλημα ζήτησαν την βοήθεια και την ατομική ευθύνη των δημοτών προκειμένου να βελτιωθούν τα πράγματα και να αμβλυνθούν οι εντάσεις.

 

Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε μια ομάδα δημοτών, η οποία μαζί με την δημοτική αρχή, θα επισκεφθεί τον Υπουργό προκειμένου να πιέσει για την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Κ. Αχαΐας και την ταυτόχρονη δημιουργία αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα, όπου ο δήμος θα παρέχει τον χώρο και ότι άλλο χρειαστεί.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

. . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά τηλεφωνήματα από το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο βήμα-χρέος απέναντι στην πόλη και την ιστορία του τοπικού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, με την περίφραξη των εγκαταστάσεω . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Φωτεινό Αστέρι συνεχίζει δυναμικά την δράση του στα πλαίσια της προσφοράς και του εθελοντισμού, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Δ.Σ  και οι εθελοντές  του συνεχίζουν με υπευθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο βήμα-χρέος απέναντι στην πόλη και την ιστορία του τοπικού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, με την περίφραξη των εγκαταστάσεων ολοκληρώθηκε το πρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο τραυματίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας και μία γυναίκα ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος, που σημειώθηκε πριν από λίγο στη διασταύρωση Λεπενούς. Υπό συνθήκες που ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search