ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Π.Δ.Ε. η Γενική Γραμματέας της CPMR Ε. Μαριάνου

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας της Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών (CPMR) Ελένη Μαριάνου την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, όπου συζήτησε εκτενώς με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη πως θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Περιφέρειας, αλλά και πώς θα εμπλουτίσουν και θα ενδυναμώσουν το ευρωπαϊκό της προφίλ. 

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας της CPMR, παρουσία του Περιφερειάρχη του Αντιπεριφερειάρχη και στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπεύθυνων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, παρουσίασε τις προτεραιότητες και τα έως τώρα επιτεύγματα της CPMR, τα ευρωπαϊκά έργα στα οποία συμμετέχει, τις νέες πολιτικές της ΕΕ, καθώς και τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το ρόλο της CPMR ως ενός πολύτιμου συμβούλου της Περιφέρειας σε περιφερειακά θέματα όσο και σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. 

«Με πληροφόρηση, καθοδήγηση, πιέσεις, δικτύωση και συνεργασίες με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές περιφέρειες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε το προφίλ της ήδη δραστήριας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ΕΕ», όπως χαρακτηριστικά είπε η Γενική Γραμματέας της CPMR.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου στα πλαίσια του 8th Regional Growth Conference που πραγματοποιήθηκε στην Achaia Clauss η Ελένη Μαριάνου έκανε παρεμβάσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές της Ευρώπης και τον ρόλο των δημοσίων επενδύσεων στην περιφερειακή ανάπτυξη στην μετά-COVID-19 εποχή δίνοντας έμφαση στην Πολιτική Συνοχής, στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για το 2021-2027 και στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. 

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η Ελλάδα προβλέπεται να έχει αύξηση στην επιδότησή της σε ποσοστό 7% για τη νέα προγραμματική περίοδο (περίπου 19 δις ευρώ), ενώ αναμένεται να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα επιμέρους προγράμματα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία. Όπως ανέφερε, στο επίκεντρο των επενδυτικών προσδοκιών στην Ελλάδα βρίσκονται η βιώσιμη αστική κινητικότητα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η πρόσβαση στην απασχόληση, η νησιωτικότητα, και η μακροστρατηγική Αδριατικής - Ιονίου (η οποία έχει άμεση σύνδεση με τη Δυτική Ελλάδα).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

. . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά τηλεφωνήματα από το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο βήμα-χρέος απέναντι στην πόλη και την ιστορία του τοπικού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, με την περίφραξη των εγκαταστάσεω . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Φωτεινό Αστέρι συνεχίζει δυναμικά την δράση του στα πλαίσια της προσφοράς και του εθελοντισμού, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Δ.Σ  και οι εθελοντές  του συνεχίζουν με υπευθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο βήμα-χρέος απέναντι στην πόλη και την ιστορία του τοπικού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, με την περίφραξη των εγκαταστάσεων ολοκληρώθηκε το πρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο τραυματίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας και μία γυναίκα ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος, που σημειώθηκε πριν από λίγο στη διασταύρωση Λεπενούς. Υπό συνθήκες που ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search