ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση Τογιοπούλου στην Περιφέρεια για την μελέτη διάβρωσης των ακτών

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων του Δήμου Πατρέων, Αναστασία Τογιοπούλου, απέστειλε στους Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Έργων Αθανάσιο Μαυρομμάτη και Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρο Δημητρογιάννη, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επιστολή, με θέμα την χρηματοδότηση της μελέτης αντιμετώπισης διάβρωσης των ακτών.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Είναι γνωστό, ότι το φαινόμενο διάβρωσης των ακτών, έχει προκαλέσει και εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρές ζημιές στον αιγιαλό, στην παραλία, στο οδικό δίκτυο και σε εγκαταστάσεις ιδιωτικών ακινήτων καθ’ όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου Πατρέων.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά την ακτογραμμή των Δημοτικών Ενοτήτων Βραχνεΐκων και Παραλίας, το πρόβλημα από την διάβρωση, αφορά και στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, επί της παραλιακής οδού, σε Ροΐτικα, Μονοδένδρι, Βραχνέικα και στις παραλιακές περιοχές των Τσουκαλεΐκων και Καμινίων. Είναι γνωστό, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει στην κατοχή της μελέτη έργων προστασίας των ακτών από την εκτεταμένη διάβρωση, για τις περιοχές Μονοδένδρι, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα.

Η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει αναρτήσει πρόσκληση υποβολής φακέλου ένταξης έργων προστασίας ακτών από την διάβρωση και η προθεσμία λήγει στις 30-8-2020, μετά από παράταση που δόθηκε στην αρχική καταληκτική ημεροχρονολογία της 30ης-4-2020.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να υποβληθεί φάκελος στην ως άνω πρόσκληση, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στο εκτεταμένο φαινόμενο διάβρωσης των ακτών και να σταματήσει η καταστροφή στο περιβάλλον.

Οι τοπικές κοινωνίες αγωνιούν βλέποντας το φαινόμενο της διάβρωσης να εξελίσσεται και ζητούν επισταμένα απαντήσεις για τις προθέσεις της Π.Δ.Ε. και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών σας.

Περαιτέρω παρακαλούμε να οριστεί μεταξύ μας συνάντηση, ώστε να εκθέσουμε αναλυτικά το ζήτημα και να ενημερωθούμε για το επιχειρησιακό σχέδιό σας  για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών. Αναμένουμε απάντηση και ενέργειές σας».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας είναι λόγω COVID-19 είναι μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτακτη συνάντηση θα έχει την Παρασκευή ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο. Η συνάντηση, την οποία ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, θα πραγμα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις εστίασης και στα Χανιά άδειαζαν από πελάτες σύμφωνα με την απόφαση περιορισμού του ωραρίου, στους δρόμου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Καμπανάκι" προς τους καταστηματάρχες προκειμένου να τηρούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να χτυπήσει σήμερα η Διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ.  Συγκεκριμένα σήμερα στι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Καμπανάκι" προς τους καταστηματάρχες προκειμένου να τηρούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να χτυπήσει σήμερα η Διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ.  Συγκεκριμένα σήμερα στις 12 το μεσημέρι η δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Καλάβρυτα από τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού. Οι καταστηματάρχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Δέκα χρόνια χωρίς νερό. Τώρα παίζουν με τις ζωές μας». Πρωτόγνωρη σε έμπνευση και υλοποίηση η διαμαρτυρία κατοίκων του Σαραβαλίου που δημιούργησαν αυτοσχέδιες αφισέτες με κείμενο διαμαρτυρίας για τις
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search