ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα: e-εμπόριο με κοινή πλατφόρμα Εμπορικού Συλλόγου και Περιφέρειας

Τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα «στεγάσει» όσες εμπορικές επιχειρήσεις το επιθυμούν, πρότεινε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας. Η ιδέα δεν αφήνει αδιάφορη την Περιφέρεια που θέλει να βοηθήσει, αλλά είναι σε πρώιμο στάδιο καθώς θα πρέπει να συνοδεύεται από μελέτη για να αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης.

Η πρώτη κρούση από τον Εμπορικό στην Περιφέρεια είχε γίνει το τελευταίο τρίμηνο του 2019, δηλαδή πριν από την πανδημία. Η συζήτηση έγινε ανάμεσα στη διοίκηση του συλλόγου, τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, και τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Φωκιώνα Ζαΐμη.

Τα στελέχη της Περιφέρειας είχαν συστήσει στον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Ζαφειρόπουλο και τους συνεργάτες του να προχωρήσουν στην εκπόνηση μελέτης που θα περιγράφει αναλυτικά και τεκμηριωμένα την πρόταση για την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για τις πατρινές επιχειρήσεις και θα καταλήγει σε εκτιμώμενο κόστος, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησής του. Η πανδημία «πάγωσε» τις εξελίξεις.

Φαίνεται πως η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου επαναφέρει τώρα εκείνη την πρόταση, μαζί με άλλες τις οποίες σκοπεύει να καταθέσει στην περιφερειακή αρχή. Η ιδέα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και παρά τη βούληση της Περιφέρειας να συνδράμει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και εξακολουθούν να πλήττονται από τον κορονοϊό, παραμένει ως ζητούμενο η εκπόνηση μελέτης (με το κόστος που συνεπάγεται), ώστε να εξεταστεί εάν μπορεί να ενταθχεί σε κάποια πρόσκληση και κατά συνέπεια να χρηματοδοτηθεί.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θέλει να υλοποιήσει ο Εμπορικός θα είναι χωρισμένη σε κατηγορίες (ανάλογα με τα είδη πώλησης) και θα μπορούν να μετέχουν τα μέλη του. Με αυτή την κίνηση ο σύλλογος θέλει να απευθυνθεί εντονότερα στους νέους καταναλωτές που είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Βασικό ζητούμενο για την υλοποίηση της πρότασης και την προβολή της είναι η χρηματοδότηση του έργου.

Η περιφερειακή αρχή έχει θέσει ως πολιτική προτεραιότητα την στήριξη της τοπικής οικονομίας, θεωρώντας ότι ο εμπορικός κόσμος αποτελεί σημαντικό βραχίονά της.

πηγή: Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές αφήνει στο πέρασμα του ο κυκλώνας Ιανός ο οποίος πλέον κινείται νοτιότερα προς Λακωνία, Κύθηρα και Κρήτη. Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του ΤμήματοςΆμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αφαίρεσε από κατάστημαυπεραγοράς τροφίμων, δυο φιάλες οινοπνευματώδους ποτού σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωποι με ένα περίεργο θέαμα ήρθαν περαστικοί στην οδό Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι του Σαββάτου.Υπό άγνωστες συνθήκες ένα φίδι βρέθηκε στη μέση του δρόμου, στο ύψος . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις και οι απειλές και να λάβει χώρα στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του ΤμήματοςΆμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αφαίρεσε από κατάστημαυπεραγοράς τροφίμων, δυο φιάλες οινοπνευματώδους ποτού συνολικής αξίας40 ευρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2020, στην Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από τους αστυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρεί ο καθηγητής, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελών χρέη διοικητή την περίοδο αυτή, Χαράλαμπος Γώγος, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.Η αποχώρη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search