ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών: Η πολιτική λειψυδρία της Λαϊκής Συσπείρωσης του κ. Πελετίδη

Δεν είναι μόνο το μαρτύριο της σταγόνας που υποβάλλονται το κατακαλόκαιρο οι πατρινοί, εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής του κ. Πελετίδη υποβάλλονται και στο μαρτύριο αναληθειών, ανακριβειών και διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας λόγω βαθέως ιδεολογικού χάσματος. Ο κυρίαρχος χρόνος δίνει απαντήσεις σε όλες τις πολιτικές παλινωδίες.

Τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν να διχάσουν για άλλη μία φορά την πόλη, που αντί να συζητά το βηματισμό της για το επόμενο διάστημα, ασχολήθηκε με το ψευτοδίλημμα του κ. Πελετίδη, ότι αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, όπως τον είχε συντάξει η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας.

Αρνήθηκε στο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο στις /7 να θέσει την πρόταση της αντιπολίτευσης που προέβλεπε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αλλά να σωθούν και οι κοινόχρηστοι χώροι πλατείες (Καλλιπάτειρας κ.α).

Δεν ήθελε βέβαια να σώσει τις πλατείες και ιδιαίτερα την Καλλιπάτειρα. Παραθέτουμε ένα μικρό ιστορικό:  28/2/20 στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε κατά της ένστασης των κατοίκων που προέβλεπε τη σωτηρία της πλατείας, το οποίο επιχείρησε να ολοκληρώσει σε επόμενη συνεδρίαση που έφερε προς ψήφιση, που όμως δεν πέρασε με ψήφους του «πράσινου» μετώπου της αντιπολίτευσης, έτσι έγινε ένα βήμα να σωθεί η πλατεία.

Στις 10/6 σε συνεδρίαση η αντιπολίτευση έφερε το θέμα της σωτηρίας της πλατείας και η Λαϊκή Συσπείρωση "σύρθηκε" υπερψηφίζοντας την πρόταση, αφού δεν είχε άλλη επιλογή, και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατάγγειλε την αντιπολίτευση ως "μαύρο μέτωπο".

Κάπως έτσι άδοξα με τον ετσιθελισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης χάθηκε και η πλατεία στη Δοϊράνης για να γίνει πολυκατάστημα.

Όταν λέγαμε να απευθυνθούν στο πράσινο ταμείο και να πάρουν χρήματα για τρεις πλατείες, μας απαντούσαν ειρωνικά: «πιο πράσινο ταμείο και πράσινα άλογα».

Η πρόταση της "πράσινης αντιπολίτευσης" δηλαδή να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να σωθούν οι πλατείες πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο παρόλες τις τρικλοποδιές, νομικίστικες ακροβασίες, ακόμα και την επίκληση του βασιλικού διατάγματος του 1959 (μπράβο στο ΚΚΕ). Η πρόταση εξετάστηκε ως προς τη νομιμότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εγκρίθηκε.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη ΑΜΕΣΑ να πληρώσει τους εργαζόμενους, αρκετά τους χρησιμοποίησε κρατώντας τους σε ομηρία, παίζοντας με το αναφαίρετο δικαίωμά τους για δουλειά και την οικονομική τους ανάγκη και ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσει η διευθέτηση της Καλλιπάτειρας και των άλλων κοινόχρηστων χώρων.

Θα λουστεί η Λαϊκή Συσπείρωση τα ψέματα της και θα υποστεί το μαρτύριο της πράσινης σταγόνας εν μέσω της πολιτικής λειψυδρίας της.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Επιστήμονες εξέτασαν δεδομένα από 230.000 εργαζομένους στην Υγεία σε 24 χώρες του κόσμου. Το ποσοστό της μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό κυμαινόταν από 7% έως 10%. Το 40% δεν είχαν συ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άμεση νομοθέτηση του πλαισίου για την τηλεργασία προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.Στο πλαίσιο παρουσίασης τροπολογίας του υπουργείου του, επ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eκλογές θα έχει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ο Εμπορικός - Επιχειρηματικός Σύλλογος Καλαβρύτων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.Στην πρόσκληση της εκλογικής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εδώ ο ΕΝΦΙΑ, εκεί ο ΕΝΦΙΑ, μέρες περιμένουμε πότε θα ανέβει ο φόρος ακινήτων στο Taxisnet. Μέχρι που ήρθε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας να ανακοινώσει πότε θα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον Δεκέμβριο του 2014, είχε σημειωθεί στο κέντρο της Πάτρας, μια από τις πιο επεισοδιακές συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδα αντιεξουσιαστών, που διαδήλωναν για την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τα Δημοτικά Σχολεία της Κ. Αχαΐας (1ο, 2ο και 3ο) ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.Κ. Αχαΐας (Δήμος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search