ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αχαία: Προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της Γέφυρας στην Καλογριά

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την αποκατάσταση της Γέφυρας στην Καλογριά και την βελτίωση της πρόσβασης προς τις Ιερές Μονές Αγίου Νικολάου Σπάτα και Μαρίτσης στο Σαντομέρι προχώρησαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπυρίδων Μυλωνάς.

Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει τα αντίστοιχα έργα, τα οποία πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθούν.

«Είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον πολίτη και γι αυτό προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βρίσκουμε λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές όταν έχουμε μπροστά μας κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια των χρηστών, όπως στην περίπτωση της Γέφυρας στην Καλογριά»  σχολίασε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 315.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται η εκπόνηση μελέτης, αλλά και η ανακατασκευή της σύμμικτης Γέφυρας.

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οριστική λύση με ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, αφού δεν εξυπηρετεί μόνο τους επισκέπτες και λουόμενους, αλλά διευκολύνει την πρόσβαση για τις ανάγκες πυροπροστασίας και  πυρόσβεσης, ενώ θα συμβάλει και στην ανάδειξη του φυσικού τοπίου» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.

Επίσης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει εργασίες βελτίωσης της πρόσβασης του οδικού δικτύου που οδηγεί σε δύο Ιερές Μονές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ειδικότερα,  τον δρόμο προς  την Ιερά Μονή Μαρίτσης, που θα κατασκευαστεί ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση, όπου απαιτείται, θα αποκατασταθεί ο ασφαλτικός τάπητας, θα γίνει φρεζάρισμα του οδοστρώματος, κατασκευή στρώσης υπόβασης, καθαρισμός και μόρφωση τάφρου, άρση καταπτώσεων  κ.α . Αντίστοιχες εργασίες θα εκτελεστούν στον δρόμο προς την Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Σπάτα, κι επιπλέον, στον δρόμο από τη διασταύρωση του χωριού Αγ. Νικολάου προς Τσαμέικα, θα αποκατασταθεί ο παλιός ασφαλτικός τάπητας. Τα παραπάνω έργα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από όπου και χρηματοδοτούνται.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Προμηθέας Πατρών κατέκτησε το 1ο Σούπερ Καπ του ΕΣΑΚΕ, που αποτελεί τον παρθενικό τίτλο της ιστορίας του, επικρατώντας στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» 82-74 του Περιστερίου. . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει επιρροή. Πόσο μεγάλη επιρροή; Τόση, που το περιοδικό "TIME" - το οποίο έχει 17.4 εκατομμύρια followers στο twitter - τον έβαλε σε μία σπουδαία λίστα: Σ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα σημαντικό όφελος προστίθεται στη μακρά λίστα με τις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C στον ανθρώπινο οργανισμό με νέα έρευνα να αποκαλύπτει πως η υψηλή πρόσληψη της βιταμίν . . .
LIFE STYLE

Στην κάμερα του Happy Day μίλησε η Αλεξάνδρα Ούστα αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην όμορφη περίοδο που βιώνει μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, ενώ μιλά και για το πένθος που βί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ΄ αριθ. 175/24.9.2020 έκτακτη συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό της υγείας και της ζωής των φοιτητών, των εργαζόμενων και των δι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με αντιπροσω
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search