ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασίλης Γκίζας: «Κύριο μέλημά μας η αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών»

 

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχωρά η δημοπράτηση του έργου «Ανάπλαση-Ανάδειξη του Τμήματος του Παραδοσιακού Οικισμού της Ναυπάκτου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής», προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ.  

Το συγκεκριμένο έργο, που έχει ενταχθεί στο Τοπικό Πρόγραμμα Leader της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ, προβλέπει την ανάπλαση ενός εκ των κεντρικότερων και πιο πολυσύχναστων σημείων της πόλης της Ναυπάκτου, που περικλείεται από τις οδούς Μανασσή, Ιντζέ, Ψαρρού και Αθηνών.  Δίνοντας έμφαση στα υπάρχοντα στοιχεία, όπως η κρήνη  και ο πλάτανος, στόχος της μελέτης είναι η ενοποίηση και ομογενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού με τις οδούς Μανασσή και Ψαρρού, προκειμένου να καταστεί τόπος αναψυχής με προτεραιότητα στον πεζό. Ιδιαίτερα για τις δύο συγκεκριμένες οδούς προβλέπεται η διαπλάτυνσή τους, ενώ τμήμα της οδού Μανασσή μετατρέπεται σε ήπιας κυκλοφορίας. 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας ανέφερε σχετικά: «Το συγκεκριμένο έργο είχε υποβληθεί ως αίτημα κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ωστόσο κληθήκαμε να ξεπεράσουμε σημαντικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του με την υπερδέσμευση τον Οκτώβριο του 2019.  Με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τον Ειδικό Συνεργάτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ.Κωνσταντίνο Πετράκο, προβήκαμε σε ριζικές αλλαγές αλλά και σε ωρίμανση του φακέλου, πάντα σε συνεργασία και άριστη συνεννόηση με την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος. Η παρούσα δημοτική αρχή εργάζεται μεθοδικά και εντατικά ώστε τα έργα που έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν, παρά τα όποια προβλήματα καλούμαστε κάθε φορά να αντιμετωπίσουμε. Ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε και δρομολογούμε νέες παρεμβάσεις με κύριο μέλημα την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τις μηχανές στο φουλ έχει βάλει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς 7,3 εκατομμύριων φορολογούμενων στο Taxisnet τις επ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατανέμονται σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Αχαΐας και ΗλείαςΠαρελήφθησαν (62) νέα οχήματα, τα οποία εντάσσονται στο στό . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τραγωδία στον Κάλανο Αχαϊας. 30χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία παντρεμένη με 4 παιδιά που έμενε με την οικογένειά της στο Ίσωμα, ενώ οδηγούσε το όχημά της, έχασε τον έλεγχο και βρέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:  Η Ιερά Μητρόπολή μας, στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου, συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο θα παρέχει δωρεάν ενισχυ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2020, στην Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από τους αστυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρεί ο καθηγητής, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελών χρέη διοικητή την περίοδο αυτή, Χαράλαμπος Γώγος, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.Η αποχώρη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και της Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων ανέλαβαν δράση για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην παραλιακή οδό του Ρίου εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search