ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αιγιάλεια: Κίνηση ανάπλασης από το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο

Μετά από δικαστική διαμάχη με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, που τελικά κέρδισε ο Δήμος Αιγιάλειας, το μόνο κτίριο που βρίσκεται στη Λιμενική Ζώνη του Αιγίου, ανάμεσα στις παλιές γραμμές του τρένου και την προβλήτα του Φάρου, βγαίνει σε δημοπρασία, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Το κτίριο, που τελευταία φορά στέγασε καφετέρια - μπαρ, έχει εμβαδό 113 τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 406 τ.μ. Η δημοπρασία έχει καθοριστεί να γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου (1 μ.μ.) και το ΔΛΤΑ επιβάλλει τη χρήση του ως κατάστημα, αποκλειστικά υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαγορεύοντας ρητά τη λειτουργία κέντρου διασκέδασης, προς αποφυγή όχλησης.

Από τοπικούς φορείς, ωστόσο, είχε κατά καιρούς προταθεί να αξιοποιηθεί για infocenter, δηλαδή για Κέντρο Πληροφόρησης τουριστών και χώρου Έκθεσης τοπικών προϊόντων, κάτι που δεν υιοθετήθηκε από τη δημοτική αρχή. Οι προδιαγραφές πάντως είναι «σφικτές» το ΔΛΤΑ προσδοκά να έχει ισχυρό επενδυτή, ώστε η επαναλειτουργία του ερειπωμένου χώρου να συμβάλει στο εγχείρημά του, για ζωή και πάλι στην παραλία.

Το κτίριο είναι παρατημένο επί πολλά χρόνια και απαιτεί γενναία ανακαίνιση, πριν επαναλειτουργήσει. Ετσι, αναμένονται, από τον μισθωτή, αρκετές προσωρινές κατασκευές και προσθήκες, με τα έξοδα να βαραίνουν τον ενοικιαστή.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε 6 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμα. Αν η δημοπρασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί, με τους ίδιους όρους, σε ημερομηνία που θα οριστεί και με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (μηνιαίου μισθώματος) στα 500 ευρώ.

πηγή: Πελοπόννησος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο τροχαίο συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην οδό Ακρωτηρίου στην Πάτρα, κοντά στα ΤΕΙ. Μόλις σκόραρε ο Ολυμπιακός στο 90ό λεπτό του αγώνα, φίλαθλος που έβλεπε το ματς σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση με διάρκεια σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. H  δόνηση έγινε αισθητή στην Αχαΐα.  Σύμφωνα με το Ευρωμεσoγειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η δόνηση είχε έντ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Στην «καρδιά» της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, μία ημέρα πριν το δεύτερο debate Τραμπ και Μπάιντεν, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής διοργάνωσε διαδικτυακή συζή . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

  Δε ξέρω αν το μέγα πλήθος των σχετιζόμενων φορέων, όπως η Περιφέρεια, οι Δήμοι ή το Δασαρχείο παρανόμησαν δίνοντας άδεια στους διοργανωτές των αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων. Αυτό, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο τροχαίο συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην οδό Ακρωτηρίου στην Πάτρα, κοντά στα ΤΕΙ. Μόλις σκόραρε ο Ολυμπιακός στο 90ό λεπτό του αγώνα, φίλαθλος που έβλεπε το ματς σε καφέ της περιοχής,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση με διάρκεια σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. H  δόνηση έγινε αισθητή στην Αχαΐα.  Σύμφωνα με το Ευρωμεσoγειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η δόνηση είχε ένταση 5,1 Ρίχτερ και ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία (17) νέες δίκυκλες μοτοσυκλέτες, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την υλοποίηση της δράσης «Εξοπλισμός
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search