ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μυλωνάς: «Ο Δήμος κατέγραψε ύψιστη επιφυλακή και απόκτησε πολύτιμη εμπειρία»

 

 

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ώρα 10 το πρωί.

Οι προβλέψεις του δορυφόρου ανέφεραν ότι λίγες ώρες αργότερα το μάτι του κυκλώνα θα βρίσκονταν πάνω από τις Αλυκές στην Αχαγιά. Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, βρίσκεται μαζί με τους στενούς συνεργάτες του στο γραφείο του. Παρακολουθεί live την πορεία του κυκλώνα και ταυτόχρονα ελέγχει τις σχετικές προετοιμασίες.

 

Ήδη σε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Δήμος χωρίστηκε σε τομείς δράσης και σε κάθε τομέα τέθηκε επί κεφαλής αντιδήμαρχος. Στον κάθε τομέα είχε διατεθεί ο ανάλογος εξοπλισμός, δημοτικός και ιδιωτικός. Ένας μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων σε σημεία με ιστορικό πλημμυρών είχε ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονταν. Ένας, επίσης, μεγάλος αριθμός φρεατίων, με ανάλογο ιστορικό, ελέγχθηκαν εκ νέου για τη λειτουργικότητά τους. Χωματουργικά μηχανήματα είχαν διαταχθεί στα πλέον ευαίσθητα σημεία του Δήμου ενώ ειδικά μέτρα είχαν ληφθεί για την προστασία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Η επαφή με την Πολιτική Προστασία και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν αδιάκοπη και οι δημοτικές υπηρεσίες βρέθηκαν στο μάξιμουμ της επιφυλακής τους. Τελικά, όπως είναι γνωστό, ο Ιανός το μεσημέρι της Παρασκευής ανέστρεψε την πορεία του και δεν έφτασε στα όρια του Δήμου. 

 

«Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συνέβαινε αν τυχόν ο Ιανός έφτανε στα μέρη μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εν τούτοις με βάση την εκτίμηση της πορείας του δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες του Δήμου να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή του. Οφείλω να υπογραμμίσω ότι Δήμος κατέγραψε ένα υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ικανότητας άμεσων παρεμβάσεων. Αυτή η εμπειρία συνιστά μια παρακαταθήκη αλλά και μια μόνιμη επιλογή. Η προστασία της ζωής και των περιουσιών των συνδημοτών αλλά και των υποδομών του Δήμου, αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, προτεραιότητα που δεν επιδέχεται την παραμικρή έκπτωση».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Επαρκή εμβόλια για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό τους και καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας ήταν ανάμεσα στα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την έκτακ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπορεί οι ευκαιρίες να μας κλείνουν το μάτι κάθε εβδομάδα, εντούτοις οι ελληνικές ομάδες δεν λένε να κάνουν μία υπέρβαση. Οι Τούρκοι δεν έχουν πάρει βαθμό ακόμα στους ομίλους. Το ί . . .
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει νέα μέτρα προκειμένου να ανακόψει την διασπορά της πανδημίας. Ο Αρκάς με ένα σκίτσο πρωί της Παρασκευής απο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επτά περιοχές είναι από σήμερα το πρωί στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της Πολιτικής Προστασίας άλλαξε από τις . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν θετικά στο νοσοκομείο του Αιγίου, μετά τις ιχνηλατήσεις που έγιναν στην παθολογική κλινική. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές 25 άτομα είχαν εμφανίσει συμπτώμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

383 είναι οι σχολικές μονάδες ή τα τμήματα που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ο αριθμός αυτός πρεσβεύει περίπου το 0,62% των τμημάτων της χώρας, όπως μπορείτε να δείτε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού με θύμα έναν εργαζόμενο που πρόσφατα είχε πιάσει δουλειά. Πρόκειται για τον Πατρινό 46χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην αποκ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search