ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μυλωνάς: «Ο Δήμος κατέγραψε ύψιστη επιφυλακή και απόκτησε πολύτιμη εμπειρία»

 

 

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ώρα 10 το πρωί.

Οι προβλέψεις του δορυφόρου ανέφεραν ότι λίγες ώρες αργότερα το μάτι του κυκλώνα θα βρίσκονταν πάνω από τις Αλυκές στην Αχαγιά. Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, βρίσκεται μαζί με τους στενούς συνεργάτες του στο γραφείο του. Παρακολουθεί live την πορεία του κυκλώνα και ταυτόχρονα ελέγχει τις σχετικές προετοιμασίες.

 

Ήδη σε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Δήμος χωρίστηκε σε τομείς δράσης και σε κάθε τομέα τέθηκε επί κεφαλής αντιδήμαρχος. Στον κάθε τομέα είχε διατεθεί ο ανάλογος εξοπλισμός, δημοτικός και ιδιωτικός. Ένας μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων σε σημεία με ιστορικό πλημμυρών είχε ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονταν. Ένας, επίσης, μεγάλος αριθμός φρεατίων, με ανάλογο ιστορικό, ελέγχθηκαν εκ νέου για τη λειτουργικότητά τους. Χωματουργικά μηχανήματα είχαν διαταχθεί στα πλέον ευαίσθητα σημεία του Δήμου ενώ ειδικά μέτρα είχαν ληφθεί για την προστασία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Η επαφή με την Πολιτική Προστασία και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν αδιάκοπη και οι δημοτικές υπηρεσίες βρέθηκαν στο μάξιμουμ της επιφυλακής τους. Τελικά, όπως είναι γνωστό, ο Ιανός το μεσημέρι της Παρασκευής ανέστρεψε την πορεία του και δεν έφτασε στα όρια του Δήμου. 

 

«Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συνέβαινε αν τυχόν ο Ιανός έφτανε στα μέρη μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εν τούτοις με βάση την εκτίμηση της πορείας του δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες του Δήμου να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή του. Οφείλω να υπογραμμίσω ότι Δήμος κατέγραψε ένα υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ικανότητας άμεσων παρεμβάσεων. Αυτή η εμπειρία συνιστά μια παρακαταθήκη αλλά και μια μόνιμη επιλογή. Η προστασία της ζωής και των περιουσιών των συνδημοτών αλλά και των υποδομών του Δήμου, αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, προτεραιότητα που δεν επιδέχεται την παραμικρή έκπτωση».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search