ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«COVID Πατρινό Καρναβάλι 2021» από το σπιράλ

Μια καινοτόμος πρόταση για ένα Καρναβάλι προσαρμοσμένο στην εποχή
 
Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων «Πατρινό Καρναβάλι», κ. Ήρα Κουρή, προκειμένου να της παραδώσει μία πρόταση για τη διεξαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού 2021. Η πρόταση αφορά μία καλά επεξεργασμένη ιδέα για ένα Πατρινό Καρναβάλι προσαρμοσμένο στην εποχή, με πλήρη τήρηση των κανόνων, των μέτρων και των περιορισμών που θα ισχύουν στη χώρα την περίοδο του ερχόμενου Καρναβαλιού.


Το σπιράλ αποφάσισε να πάρει μία πρωτοβουλία, επεξεργάστηκε μία ολοκληρωμένη πρόταση και κατέθεσε μέρος της, ως βάση δημόσιας διαβούλευσης. Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη «για το Πατρινό Καρναβάλι 2021 υπάρχει ακόμα χρόνος για να ληφθούν αποφάσεις σε δημοτικό επίπεδο, προκειμένου “να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται” και να κρατήσουμε εν ζωή την πόλη και τον θεσμό της. Η πρόταση βασίζεται στις παραδοχές πως α)τα μέτρα πρόληψης έχουν την απόλυτη προτεραιότητα, β)το Πατρινό Καρναβάλι πρέπει να έχει συνέχεια και γ)τα δυο φαινομενικά αντικρουόμενα στοιχεία (COVID-19 και Πατρινό Καρναβάλι 2021) υπάρχει τρόπος να συνυπάρξουν. Η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία! Η Πάτρα μπορεί να πρωτοτυπήσει, αποδεικνύοντας τη διαφορετικότητά της».


Η πρόταση αφορά τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού των οποίων την ευθύνη έχει ο Δήμος Πατρέων και η φιλοσοφία της στηρίζεται στα στοιχεία της φιλοσοφίας του σπιράλ: νομιμότητα, λογική, προτεραιότητα η Πάτρα. Κατατέθηκε στην Πρόεδρο του «Πατρινού Καρναβαλιού» με την επιθυμία να τη μοιραστεί με τη σειρά της με το αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο Πατρέων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων και ολόκληρη την πόλη.


Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Οργανισμού, μετά από επίσκεψη της αντιπροσωπείας του σπιράλ στις εκθέσεις του προγράμματος SPARC, στα Παλαιά Σφαγεία. Από την πλευρά του σπιράλ στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής του Πέτρος Ψωμάς, ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Στάθης Πολίτης, η Σεσίλια Χαρμπίλα ως συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας #Πολιτισμός της παράταξης και η Άκια Σταμάτη που εκπροσωπεί το σπιράλ στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού με το ρόλο του παρατηρητή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Επαρκή εμβόλια για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό τους και καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας ήταν ανάμεσα στα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την έκτακ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπορεί οι ευκαιρίες να μας κλείνουν το μάτι κάθε εβδομάδα, εντούτοις οι ελληνικές ομάδες δεν λένε να κάνουν μία υπέρβαση. Οι Τούρκοι δεν έχουν πάρει βαθμό ακόμα στους ομίλους. Το ί . . .
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει νέα μέτρα προκειμένου να ανακόψει την διασπορά της πανδημίας. Ο Αρκάς με ένα σκίτσο πρωί της Παρασκευής απο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επτά περιοχές είναι από σήμερα το πρωί στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της Πολιτικής Προστασίας άλλαξε από τις . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν θετικά στο νοσοκομείο του Αιγίου, μετά τις ιχνηλατήσεις που έγιναν στην παθολογική κλινική. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές 25 άτομα είχαν εμφανίσει συμπτώμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

383 είναι οι σχολικές μονάδες ή τα τμήματα που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ο αριθμός αυτός πρεσβεύει περίπου το 0,62% των τμημάτων της χώρας, όπως μπορείτε να δείτε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού με θύμα έναν εργαζόμενο που πρόσφατα είχε πιάσει δουλειά. Πρόκειται για τον Πατρινό 46χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην αποκ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search