ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Συνεδρίασε η 5μελής του Δήμου Δυτικής Αχαίας με τα Σώματα Ασφαλείας για αδέσποτα και δεσποζόμενα»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας ανάμεσα στην Πενταμελή Επιτροπή του Δήμου για τα αδέσποτα και στα Σώματα Ασφαλείας. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι Λαμπρόπουλος Χρήστος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, Μπαλτάς Κωνσταντίνος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ, Βορύλας Ανδρέας εκπρόσωπος του Δασαρχείου, Αναδιώτης Βασίλειος και Τσιμπούκης Χρήστος εκπρόσωποι της 116 Π.Μ. Αράξου.

Το φλέγον ζήτημα των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ήταν αυτό που μονοπώλησε την συζήτηση καθώς και οι τρόποι συνεργασίας των φορέων για εμφανή αποτελέσματα στον Δήμο μας. Η συζήτηση δεν έμεινε μόνο στα κλασικά ζητήματα που αφορούν την σίτιση, στειρώσεις, αποπαρασίτωση των ζώων αλλά κινήθηκε και σε ότι αφορά τις ευθύνες και υποχρεώσεις των δημοτών αλλά και τις πολυάριθμες παραβάσεις. Σημαντικές ήταν οι επισημάνσεις που έγιναν και για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς καθώς συμφώνησαν σε μια κοινή προσπάθεια του δήμου, των σωμάτων ασφαλείας και των φιλόζωων για λύση του προβλήματος.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έχοντας το ζήτημα αυτό ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του, αν και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων διαχείρισης του ζητήματος στους δήμους δε συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους, οργανώνει ενημερωτικές δράσεις, συνεχίζει το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έχει ζητήσει μέσω ΟΑΕΔ εκπαιδευτή, ετοιμάζει την πλατφόρμα microchip στην οποία οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων θα υποχρεούνται να γνωστοποιούν τον αριθμό microchip του ζώου τους έτσι ώστε ο δήμος να έχει γνώση του αριθμού των δεσποζόμενων της περιοχής καθώς βρίσκεται και σε αναζήτηση χώρου προσωρινής φιλοξενίας άρρωστων και επικίνδυνων ζώων συντροφιάς.

Τέλος, ο Δήμος επισημαίνει ότι βάση νόμου οι αρμοδιότητές του είναι η αποπαρασίτωση, η τοποθέτηση microchip, η στείρωση και τέλος η επανένταξη των ζώων στην περιοχή από όπου περισυλλέχτηκαν. Το θέμα των αδέσποτων ζώων δεν δύναται να περιοριστεί στις αρμοδιότητες ενός Δήμου αλλά στην συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων και ιδιαίτερα των δημοτών που με τις αλόγιστες πράξεις τους το εντείνουν αντί να το περιορίσουν.

Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε το θέμα των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς μαρτυρά την παιδεία και τον πολιτισμό που φέρουμε σαν λαός!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Επαρκή εμβόλια για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό τους και καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας ήταν ανάμεσα στα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την έκτακ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπορεί οι ευκαιρίες να μας κλείνουν το μάτι κάθε εβδομάδα, εντούτοις οι ελληνικές ομάδες δεν λένε να κάνουν μία υπέρβαση. Οι Τούρκοι δεν έχουν πάρει βαθμό ακόμα στους ομίλους. Το ί . . .
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει νέα μέτρα προκειμένου να ανακόψει την διασπορά της πανδημίας. Ο Αρκάς με ένα σκίτσο πρωί της Παρασκευής απο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επτά περιοχές είναι από σήμερα το πρωί στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της Πολιτικής Προστασίας άλλαξε από τις . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν θετικά στο νοσοκομείο του Αιγίου, μετά τις ιχνηλατήσεις που έγιναν στην παθολογική κλινική. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές 25 άτομα είχαν εμφανίσει συμπτώμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

383 είναι οι σχολικές μονάδες ή τα τμήματα που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ο αριθμός αυτός πρεσβεύει περίπου το 0,62% των τμημάτων της χώρας, όπως μπορείτε να δείτε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού με θύμα έναν εργαζόμενο που πρόσφατα είχε πιάσει δουλειά. Πρόκειται για τον Πατρινό 46χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην αποκ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search