ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Καρδιάς

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Καρδιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» διοργανώνουν ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Φροντίζω την Καρδιά μου» που θα μεταδοθεί μέσω του www.solidaritydays.gr/WorldHeartDay.

Στην ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και θα συζητήσουν σχετικά με την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση των καρδιοαγγειακών νοσημάτων. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι η ανάλυση παραγόντων κινδύνων που σχετίζονται με τον καθημερινό τρόπο ζωής και μπορούν να προληφθούν ή να αλλάξουν, όπως το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής άσκησης (καθιστική ζωή), κ.λπ., η ανάδειξη υπηρεσιών που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να ζήσουν μια γεμάτη ζωή και να επανέλθουν στην πρότερη κοινωνική και επαγγελματική τους κατάσταση, καθώς και η πραγματοποίηση βιωματικού σεμιναρίου που θα διεξαχθεί σχετικά με την τεχνική ΚΑΡΠΑ στην COVID -19 εποχή.

«Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν 20.000.000 άτομα από καρδιοαγγειακά νοσήματα , τα οποία αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κυριότερες αιτίες ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το κάπνισμα ,ο τρόπος διατροφής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει πάντοτε δράσεις που έχουν σχέση με την πρόληψη τέτοιων νοσημάτων αφού προσφέρουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των πολιτών μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search