ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών για τα αδέσποτα: Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία...

Την ακόλουθη ερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος προς το Δήμαρχο Πατρέων:

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε την 4η τροποποίηση πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος αυξάνοντας κατά 18.000.000€ τους πόρους προς τους Δήμους για  να διατεθούν στην βελτίωση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.  Τα τελευταία χρόνια είναι ολοφάνερο, ότι ο Δήμος Πατρέων υστερεί στον  τομέα αυτό, όπως αφουγκραζόμαστε και από τις διάφορες φιλοζωικές και εθελοντικές οργανώσεις που διαμαρτύρονται για τον πρόχειρο και πλημμελή τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων (από  την έλλειψη χώρου φιλοξενίας, τις λανθασμένες επιλογές στις ταΐστρες, μέχρι τις στειρώσεις που δεν επαρκούν). Αναρωτιόμαστε  μήπως η δημοτική αρχή οφείλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο-μελέτη, αν έχει για να λύσει οριστικά και μόνιμα το πρόβλημα στέγασης-φιλοξενίας με τη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και προπάντων κτηνιατρείου.

Έχει αποδειχθεί, ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές της που έχουν μεγάλη καθυστέρηση, αφενός δεν δίνουν μόνιμες λύσεις, αφετέρου η μόλις πρόσφατη ανακοίνωση διαγωνισμού για τη μίσθωση ακινήτου από ιδιώτη, μόνο μόνιμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, θυμίζοντας μας και το φιάσκο που είχε καταλήξει σε προηγούμενη προσπάθεια.

Ας απαντήσει η δημοτική αρχή ποιος ο σχεδιασμός και η μέριμνα για τα αδέσποτα μετά από 6 χρόνια θητείας στο Δήμο Πατρέων;

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ο ιδιοκτήτης γηροκομείου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, στο οποίο είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε εργαζομένους αλλά και σε μια ηλικιωμέν . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Οι νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημίαστη χώρα και την περιοχή μας, έχουν μοιραία επιφέρει διαφοροποίηση και στον τρόπο συνεδρίασης των οργάνων του Δήμου Πατρέων. Εύλογο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή και σε ηλικία μόλις 53 ετών, ο Ζήσης Κασιάρας. Ο βιρτουόζος του βιολιού είχε βρεθεί θετικός με κορονοϊό και τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, δικηγόρος στο επάγγε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο  Καλαβρύτων πραγματοποίησε την Τετάρτη 21  Οκτωβρίου  η πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα, κα IvetaHricova, συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο Σλοβακίας, κ. Φαίδωνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, απέστειλε το Οικονομικό Επιμελητήριο δυτικής Ελλάδας με θέμα το πρόγραμμα «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19  στην Δυτικ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search