ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Δημοκρατικό τόξο εναντίον Χρυσής Αυγής

Την πολιτική καταδίκη, την θεσμική απομόνωση και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη νομοθετική αποπομπή της Χρυσής Αυγής ζήτησε η παράταξη «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο». Η αντιμετώπιση θα είναι θεσμική, λέει στην «Π» ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, «όπως είναι και ο ρόλος μας».

Στην επιστολή της παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα που υπογράφεται από όλα τα μέλη της, ζητείται να εισαχθεί το θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί υποβολή του αιτήματος από την παράταξη ΑΡΠΑ του Χρήστου Κοσίνα και στη συνέχεια από τη Λαϊκή Συσπείρωση του Νίκου Καραθανασόπουλου.

Πρακτικά, το ζήτημα αφορά τον εκλεγμένο σύμβουλο της Χρυσής Αυγής Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Απευθυνόμενοι «στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, στον Περιφερειάρχη και σε όλες τις παρατάξεις του Δημοκρατικού τόξου» τα μέλη τους καλούν:

1) Να προβούν στην πολιτική καταδίκη και θεσμική απομόνωση της Χρυσής Αυγής από το περιφερειακό συμβούλιο και με πολιτική απόφαση να ζητηθεί η αποπομπή της αυτοδιοικητικής της εκπροσώπησης με την επωνυμία «Πατριωτική Αυγή» από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου,

2) Να ζητήσουμε με την απόφαση του σώματος, την ανάληψη από τον Υπουργό Εσωτερικών και την Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, πολιτικών, νομικών και θεσμικών πρωτοβουλιών αλλαγής της θεσμικής εκπροσώπησης και αποπομπής της «Πατριωτική Αυγής» από τις ως άνω συνεδριάσεις,

3) Μέχρι την οριστική αποπομπή από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου να τεθεί σε θεσμική απομόνωση και να μην υπολογίζεται η ψήφος της παράταξης στην διαμόρφωση αυτοδιοικητικής πλειοψηφίας,

4) Σε κάθε περίπτωση να αποπεμφθούν άμεσα από μέλη της συγκροτηθείσας Επιτροπής για τις εκδηλώσεις του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Ο Τ. Παπαδόπουλος

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, δήλωσε στην «Π» με αφορμή την επιστολή της μείζονος αντιπολίτευσης ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα έχει σταθεί απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα και κατά τη γνώμη της Περιφέρειας οι εκφραστές του είναι ανεπιθύμητοι. Επισημαίνει ότι πριν καν τελειώσει η δίκη, κίνησε τις διαδικασίες ζητώντας από το υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την εξεύρεση φόρμουλας για την αποπομπή από τα θεσμικά όργανα.

Πηγή: pelop.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην Πάτρα η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 20 ετών η κόρη της πατρινής σοπράνο Πόλυς Νικολοπούλου.Το δυσάρεστο γεγονός ανακοίνωσε η ίδια . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Εφυγε” από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου, ένας από τους ανθρώπους που κυριάρχησαν στην επιχειρηματική ζωή της πόλης τις προηγούμενες δεκαετίες.Ο Γεώργιος Νικολετάτος (στην φωτό . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές τον ελληνορθόδοξο ιερέα, στην περιοχή Jean-Mace, στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν και στη συνέχεια διέφυγε. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην Πάτρα η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 20 ετών η κόρη της πατρινής σοπράνο Πόλυς Νικολοπούλου.Το δυσάρεστο γεγονός ανακοίνωσε η ίδια η καλλιτέχνιδα με α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που συγκάλεσε χθες το β
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search