ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πελετίδης: Επίσπευση διαδικασιών του προϋπολογισμού των έργων στη γραμμή Ρίο - Κανελλοπούλου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, ζητώντας επίσπευση, από την ΕΡΓΟΣΕ, των διαδικασιών σύνταξης – παρουσίασης του προϋπολογισμού των έργων υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου καθώς και συνάντηση επί του θέματος.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων, μεταξύ άλλων, θα αναφέρει ότι στην τελευταία συνάντησή που είχαν με τον Υπουργό, στις 9/9/2020, ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΟΣΕ υποσχέθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου 2 εβδομάδες), θα έχει έτοιμο τον προϋπολογισμό των έργων για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής με την μέθοδο cut and cover από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου.

Μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ δεν έχουν επικοινωνήσει με το Δήμο και δεν έχουν παραληφθεί ούτε οι προτάσεις τους ούτε ο προϋπολογισμός των έργων. Αυτό το βήμα είναι αναγκαίο για να διερευνηθούν οι τρόποι χρηματοδότησης του έργου.

Στην επιστολή θα αναφέρεται ότι με την παρέμβαση του Υπουργού πιστεύεται ότι θα επιταχυνθούν οι χρόνοι της σύνταξης – παρουσίασης του προϋπολογισμού από την ΕΡΓΟΣΕ, ώστε να γίνει στη συνέχεια μια συνάντηση με παραγωγικό περιεχόμενο, η οποία θα στηρίζεται σε δεδομένα.

Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος θεωρεί χρήσιμο να συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Ν. Φαρμάκης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφων . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου για επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία επανάφερε ο κοροναϊός. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονισμένος, όπως και όλη η Ελλάδα, από το θάνατο των δυο παιδιών στη Σάμο μετά το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στο νησί, βρέθηκε στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που συγκάλεσε χθες το β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιστότοπος αποφοίτων alumni του Πανεπιστημίου Πατρών στοχεύει στην διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Ιδρύματος και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Στον ιστότοπο οι απόφοιτοι μπορούν να ενημερών
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search