ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιραλ:  «Απαξίωση των διαδικασιών και έλλειμμα δημοκρατίας» 

 

Οι νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημίαστη χώρα και την περιοχή μας, έχουν μοιραία επιφέρει διαφοροποίηση και στον τρόπο συνεδρίασης των οργάνων του Δήμου Πατρέων. Εύλογο, αναμενόμενο, σωστό. Η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων έχουν προτεραιότητα, είναι αυτονόητα και απόλυτα σεβαστά. Έτσι οφείλει να λειτουργεί και ο Δήμος Πατρέων.Έτσι λειτουργεί και το σπιράλ σε όλες τις εσωτερικές του διαδικασίες. 

Δυστυχώς η δημοτική αρχή επωφελείται της κατάστασης και αποφεύγει τις συνεδριάσεις των οργάνων με τους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους. Δύο παραδείγματα: Οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν διακοπεί, προτού η Αχαΐαενταχθεί στην πορτοκαλί ζώνη της Αυξημένης Επιτήρησης. Τα 15μελή Διοικητικά Συμβούλια έχουν πάψει να συνεδριάζουν, πολύ πριν τεθεί ο περιορισμόςστις συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων.

Τελαυταία, μάλιστα, για τα συμβούλια των οργανισμών του Δήμου Πατρέων, οι Πρόεδροι τους, ο ένας μετά τον άλλο, επιλέγουν τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις! Από τα μέλη ζητείται να αποστέλλουν την ψήφο τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ακόμα και τηλεφωνικά, μονολεκτικά, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς δυνατότητα συζήτησης, διατύπωσης ερωτήσεων, ανταλλαγής απόψεων, τοποθέτησεων. Έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε στο Πατρινό Καρναβάλι, έγινε στον Πολιτιστικό Οργανισμό και η… «γάγγραινα» επεκτείνεται! 

Το σπιράλ εκπλήσσεται που τέτοιες επιλογές γίνονται από τη δημοτική παράταξη που, ως αντιπολίτευση, πρότασσε πάντα δημοκρατικές ευαισθησίες και απαιτούσε τήρηση ορθών διαδικασιών. Το σπιράλ διαμαρτύρεται για την τακτική, η οποία απαξιώνει τα Διοικητικά Συμβούλια και τη λειτουργία τους, προσβάλει τα μέλη των συμβουλίων και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν και –το κυριότερο- οδηγεί σε συνεδριάσεις χωρίς συμμετοχή, χωρίς αντίλογο, χωρίς ουσία.

Δηλώνουμε με σαφήνεια: «Τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης που συμμετέχουν ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων (ή ως παρατηρητές, όπου δεν έχει το σπιράλ επίσημη εκπροσώπηση)αισθάνονται τον τελευταίο καιρό αποκομμένα από τις διαδικασίες, προσβεβλημένα, σε άχαρο ρόλο, “διακοσμητικό”. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Δεν είναι αυτή η συμμετοχή που οι δημότες μάς εξασφάλισαν. Δομικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι ο διάλογος που βαθαίνει τη σκεψη, τη σύνθεση, την αυτοκριτικη και την ανάδραση. Δεν ευθύνεται η πανδημία για τον «μη διάλογο», είναι επιλογή της δημοτικής αρχής και είναι κατακριτέα. Ζητάμε άμεσα να ξεκινήσουν και στην Πάτρα οι τηλεδιασκέψεις με την ελπίδα σύντομα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε καθεστώς ζωντανών συνεδριάσεων».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το χρηματικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Μπαρτσελόνα, από την FIFA επειδή ο παίκτης της,  Λιονέλ Μέσι, στον Ντιέγκο Μαραντόνα.Κόντρα στην Οσασούνα ο Λιονέλ Μέσι . . .
LIFE STYLE

Η σύλληψη του γνωστού τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη την Κυριακή το βράδυ από αστυνομικούς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών και ένα όπλο, λαμβάνει μεγάλο μέρος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές όπως έγινε σήμερα στην Πάτρα. Αυτό τόνισε το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών του Υπουργείου Υγείας, ο υφυ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

31 κρούσματα συνολικά στην Δυτική Ελλάδα, τα 18 στην Αχαΐα Αναλυτικότερα:– 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας– 255 κρούσματα στην Περιφέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές όπως έγινε σήμερα στην Πάτρα. Αυτό τόνισε το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Πρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

31 κρούσματα συνολικά στην Δυτική Ελλάδα, τα 18 στην Αχαΐα Αναλυτικότερα:– 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας– 255 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής– 213 κρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των δη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search