ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γιώργος Ρώρος για ΒΙΟΠΑ: Πίσω από τις εξελίξεις

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Ώρα Πατρών:

Δεν μας έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή να ενημερώνει εκτενώς με δύο καλέσματα την αντιπολίτευση για ένα θέμα που θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έγινε με την περίπτωση το ΒΙΟ.ΠΑ. ελπίζουμε να επαναληφθεί στο μέλλον και με άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως την υλοποίηση της απόφασης του σώματος για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Ωστόσο, είχαν προηγηθεί μια σειρά ερωτήσεων από την ΩΡΑ Πατρών που είχαν μείνει αναπάντητες για το συναφές ζήτημα του αποτεφρωτηρίου. Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή δυσκολευόταν να παραδεχθεί, ότι ο σχεδιασμός της εγκατάστασης ήταν στον αέρα γνωρίζοντας την απουσία νομικής τεκμηρίωσης των ενεργειών της. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι είχε επίγνωση της ανυπαρξίας της επί 6 έτη σε αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να λειτουργήσει αξιοπρεπώς το ΒΙΟ.ΠΑ. του οποίου είχε την κύρια ευθύνη. Το επισημάναμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση. Δεν παρέλαβε στην πρέπουσα κατάσταση τον ΒΙΟ.ΠΑ αλλά και δεν έκανε το παραμικρό ούτε για να προσελκύσει νέες μονάδες ούτε, καν, για να κρατήσει τις υπάρχουσες προσφέροντας αξιοπρεπές περιβάλλον και στοιχειωδώς επαρκείς υπηρεσίες ώστε να απαιτήσει έσοδα.

Το ΒΙΟ.ΠΑ. αποτεφρώθηκε μαζί με το αποτεφρωτήριο και τώρα καλείται ο Δήμος να παραλάβει τις στάχτες του.

Στάχτες, δυστυχώς, θα δημιουργήσει και ο νέος πτωχευτικός νόμος αφού διαλύει την ιδιωτική περιουσία και εξανεμίζει τις όποιες ελπίδες για συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Έχει ενδιαφέρον να αναλογιστεί κάποιος τις συνέπειες εφαρμογής του νέου νόμου σε περίπτωση πτώχευσης το ΒΙΟ.ΠΑ., κάτι που δεν θα αφήσουμε σε καμιά περίπτωση να συμβεί, και εύκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε τη σημασία υπερψήφισης του σχετικού ψηφίσματος που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο ως ΩΡΑ Πατρών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
Image
Image

Search