ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το μήνυμα του Δημάρχου Καλαβρύτων για την 28η Οκτωβρίου

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαία στιγμή στη νεότερη Ιστορία του Ελληνισμού και μας δίνει την δυνατότητα να αντλήσουμε όχι μόνο κρίσιμα και χρήσιμα διδάγματα αλλά κυρίως δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον», επισημαίνει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, και προσθέτει: «τις ημέρες αυτές ανακαλούμε στη μνήμη μας τις μορφές εκείνων που δεν δίστασαν να προσφέρουν τη ζωή τους, που με την ψυχή και το αίμα τους πάλεψαν, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία. Εκείνους που έκαναν ολόκληρη την Ανθρωπότητα να μιλά για το μεγαλείο, τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στην Ευρώπη και τον Ελεύθερο Κόσμο.

 «Κόσμος πολύς χυμένος στους δρόμους, κίνηση εξαιρετική.

Περνούν μονάδες του στρατού που πηγαίνουν στο μέτωπο. Οι φαντάροι τραγουδούν, το πλήθος χειροκροτεί και ζητωκραυγάζει.

Αξίζει να είναι κανείς Έλληνας τις μέρες αυτές.» Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Γιώργος Θεοτοκάς το κλίμα ανάτασης, ομοψυχίας και αλληλεγγύης που επικρατούσε στον ελληνικό λαό τις μέρες που προηγήθηκαν του έπους του ’40.

  Αυτό το πνεύμα, την σύμπνοια και την ανιδιοτελή προσφορά των προγόνων μας – μεταξύ των οποίων και πολλών συμπατριωτών μας που για άλλη μια φορά ήταν παρόντες στους αγώνες του Έθνους- πρέπει να έχουμε οδηγό και παρακαταθήκη απέναντι στις δυσκολίες και τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. 

 «Τιμούμε και κρατάμε το πνεύμα των γεγονότων και των αφανών πρωταγωνιστών τους ζωντανό. Είναι επιτακτική η ανάγκη διατήρησης άσβεστης της Ιστορικής μας Μνήμης. Το έπος του ’40 μας καλεί να ενισχύσουμε την αφοσίωσή μας στη Δημοκρατία, στο όραμα της προόδου , της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας, την αντίθεση μας σε κάθε μορφής αυταρχισμούς και ολοκληρωτισμούς και την προσήλωσή μας σε αξίες και ιδανικά, σε αρχές και συλλογικά οράματα», καταλήγει.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search