ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το μήνυμα του Δημάρχου Καλαβρύτων για την 28η Οκτωβρίου

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαία στιγμή στη νεότερη Ιστορία του Ελληνισμού και μας δίνει την δυνατότητα να αντλήσουμε όχι μόνο κρίσιμα και χρήσιμα διδάγματα αλλά κυρίως δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον», επισημαίνει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, και προσθέτει: «τις ημέρες αυτές ανακαλούμε στη μνήμη μας τις μορφές εκείνων που δεν δίστασαν να προσφέρουν τη ζωή τους, που με την ψυχή και το αίμα τους πάλεψαν, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία. Εκείνους που έκαναν ολόκληρη την Ανθρωπότητα να μιλά για το μεγαλείο, τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στην Ευρώπη και τον Ελεύθερο Κόσμο.

 «Κόσμος πολύς χυμένος στους δρόμους, κίνηση εξαιρετική.

Περνούν μονάδες του στρατού που πηγαίνουν στο μέτωπο. Οι φαντάροι τραγουδούν, το πλήθος χειροκροτεί και ζητωκραυγάζει.

Αξίζει να είναι κανείς Έλληνας τις μέρες αυτές.» Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Γιώργος Θεοτοκάς το κλίμα ανάτασης, ομοψυχίας και αλληλεγγύης που επικρατούσε στον ελληνικό λαό τις μέρες που προηγήθηκαν του έπους του ’40.

  Αυτό το πνεύμα, την σύμπνοια και την ανιδιοτελή προσφορά των προγόνων μας – μεταξύ των οποίων και πολλών συμπατριωτών μας που για άλλη μια φορά ήταν παρόντες στους αγώνες του Έθνους- πρέπει να έχουμε οδηγό και παρακαταθήκη απέναντι στις δυσκολίες και τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. 

 «Τιμούμε και κρατάμε το πνεύμα των γεγονότων και των αφανών πρωταγωνιστών τους ζωντανό. Είναι επιτακτική η ανάγκη διατήρησης άσβεστης της Ιστορικής μας Μνήμης. Το έπος του ’40 μας καλεί να ενισχύσουμε την αφοσίωσή μας στη Δημοκρατία, στο όραμα της προόδου , της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας, την αντίθεση μας σε κάθε μορφής αυταρχισμούς και ολοκληρωτισμούς και την προσήλωσή μας σε αξίες και ιδανικά, σε αρχές και συλλογικά οράματα», καταλήγει.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Επιχωματώσεις και παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στην παραλίμνια ζώνη απειλούν τον προστατευόμενο οικότοπο της λίμνης Τριχωνίδας, στην Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος είναι ενταγμένος . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστημονική δημοσίευση σε ειδικό τεύχος για τη νόσο COVID-19 του περιοδικού Toxicology Reports, περιγράφει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα καθολικά lockdown ως κεντρική στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαταλειμμένο παραμένει το Πλατανόδασος της Πάτρας στην περιοχή του Προαστίου και του Καστελόκαμπου. Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για την αξιοποίηση αυτού του σπάνιου μ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν ασχολούμαι με αυτό το θέμα, αφορά το πρώτο τρίμηνο του '22», απάντησε σχετικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 ο γραμματέας της ΚΟ και βουλευτής του Κινήματος Αλλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Επιχωματώσεις και παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στην παραλίμνια ζώνη απειλούν τον προστατευόμενο οικότοπο της λίμνης Τριχωνίδας, στην Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος είναι ενταγμένος στο δίκτυο Natura 20
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαταλειμμένο παραμένει το Πλατανόδασος της Πάτρας στην περιοχή του Προαστίου και του Καστελόκαμπου. Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για την αξιοποίηση αυτού του σπάνιου μέρους, με σημαντική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου φθάνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, με πρωταγωνίστρια μια νεαρή γυναίκα που άφησε το νεογέννητο μωρό της στην
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search