ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αιγιάλεια: Ο Καλογερόπουλος απαντά σε Γούτο και Ψυχράμη: Προέχει η υγεία

Επί των θέσεων των παρατάξεων «Αιγιάλεια αύριο» του κ. Χρήστου Γούτου, «Ποιοτική Αιγιάλεια» της κας Βασιλικής Ψυχράμη και «ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια» του κ. Παναγιώτη Παπακωνσταντινόπουλου, που δήλωσαν πως θα απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας λόγω της απόφασης να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (και με ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου), με αποτέλεσμα να αναβληθεί λόγω έλλειψης απαρτίας μια πολύ σημαντική συνεδρίαση με πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν στους δημότες και τη ζωή τους, από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου δίνεται στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

«Καθένας αντιλαμβάνεται καθαρά πλέον, πως όλος αυτός ο θόρυβος των τριών παρατάξεων που λειτουργούν ως 'ενιαίο μέτωπο' κατά της εκλεγμένης δημοτικής αρχής, γίνεται μόνο για τις εντυπώσεις και για να δείξουν πως κατέχουν την πλειοψηφία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη ζωή των Αιγιαλέων και το μέλλον των παιδιών μας, έχοντας στους σκοπούς τους μόνο την εικόνα και όχι την ουσία, δηλαδή τι ανάγκες έχει ο Δήμος και πώς θα τις υπηρετήσουν.

Σήμερα, που η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού ολοένα και χειροτερεύει, διαμαρτύρονται γιατί η συνεδρίαση αποφασίστηκε, από τον θεσμικά αρμόδιο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να μη γίνει δια ζώσης αλλά με τηλεδιάσκεψη. Την ίδια ώρα, σε όλη τη χώρα ο ένας μετά τον άλλον, οι Δήμοι πραγματοποιούν με τηλεδιάσκεψη τις συνεδριάσεις τους, λαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί για να μην αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα και έχοντας υπ'όψιν πως η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι πάνω απ'όλα και κυρίως πάνω από σκοπιμότητες και εντυπώσεις. Δεν θα τους εμπόδιζε κανένας να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, να πραγματοποιήσουν διάλογο και να λάβουν αποφάσεις αξιοποιώντας αυτό το σύγχρονο μέσο. Προτιμούν τον εκβιασμό και την επίδειξη της πλειοψηφίας τους.

Υπευθυνότητα σημαίνει, σε κρίσιμες ώρες όπως αυτές που διανύουμε, να μην βάζουμε ήσσονος σημασίας ζητήματα πάνω από το συμφέρον των δημοτών. Εξάλλου, οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων, που σήμερα κόπτονται γιατί αποφασίστηκε ο πιο ασφαλής για όλους τρόπος συνεδρίασης, όταν πρόσφατα προσκλήθηκαν σε δια ζώσης σύσκεψη με τους βουλευτές του νομού για ζητήματα του Δήμου, δεν εμφανίστηκαν. Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο λαός της Αιγιάλειας.

Προς ενημέρωση των δημοτών, σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες, χρειάζεται αίθουσα άνω των 350 τ.μ. για να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προϋπόθεση που δεν πληροί η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αυτόν τον χώρο ως θεσμοθετημένο και δεν μπορεί να περιφέρεται αναζητώντας άλλο χώρο, κυρίως για τεχνικούς λόγους. Γι' αυτό το λόγο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας υπ' όψιν και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πήρε την απόφαση της τηλεδιάσκεψης, στα πρότυπα των υπολοίπων Δήμων της χώρας και λόγω των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας. Η διαδικασία έχει προβλεφθεί να μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου, ώστε να την παρακολουθούν και οι δημότες.

Μετά από όλα αυτά, καλούμε τις παρατάξεις να αφήσουν στην άκρη αυτές τις μεθόδους στείρας αντίρρησης, που δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο παρά μόνο επικοινωνιακού χαρακτήρα σκοπιμότητες και εφ' όσον τους ενδιαφέρει η εξέλιξη και η πρόοδος του Δήμου Αιγιαλείας, να συμμετάσχουν κανονικά στην συνεδρίαση δια τηλεδιάσκεψης, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. Και όλοι θα κριθούμε για όλα.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστημονική δημοσίευση σε ειδικό τεύχος για τη νόσο COVID-19 του περιοδικού Toxicology Reports, περιγράφει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα καθολικά lockdown ως κεντρική στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαταλειμμένο παραμένει το Πλατανόδασος της Πάτρας στην περιοχή του Προαστίου και του Καστελόκαμπου. Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για την αξιοποίηση αυτού του σπάνιου μ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν ασχολούμαι με αυτό το θέμα, αφορά το πρώτο τρίμηνο του '22», απάντησε σχετικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 ο γραμματέας της ΚΟ και βουλευτής του Κινήματος Αλλ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κομνηνός Γεώργιος Καραϊσκάκη Γεωργίου 132 & Γεροκωστοπούλου, Πάτρα, 26221, ΑΧΑΪΑΣ 2610277585 Κυριακή 6/12/2020 08:30-21:00 Κομνηνού Ελένη Κ.Ιωνίας 6, Πάτρα, 26224, ΑΧΑΪΑΣ261 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαταλειμμένο παραμένει το Πλατανόδασος της Πάτρας στην περιοχή του Προαστίου και του Καστελόκαμπου. Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για την αξιοποίηση αυτού του σπάνιου μέρους, με σημαντική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου φθάνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, με πρωταγωνίστρια μια νεαρή γυναίκα που άφησε το νεογέννητο μωρό της στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σαν κεραυνός έπεσε στην Πάτρα η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Παναγιώτη Χριστομόγλου, ο οποίος πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου στην Μύκονο, όπου τα τελευταία χρόνια δραστηριοπ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search