ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μυλωνάς σε Χρυσοχοϊδη: «Έγκαιρη λήψη μέτρων για τους εργάτες γης»

Κατά τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που έγινε στην Πάτρα το Σάββατο (28/11), πέραν των μέτρων για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, τέθηκε και το ζήτημα των εργατών γης στην περιοχή μας. 

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς πήρε το λόγο και πρότεινε στον Υπουργό  μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος που περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες που είναι οι παρακάτω:

-Πλήρης καταγραφή των αναγκών για απασχόληση εργατών γης.

-Διακρατικές συμφωνίες για την άφιξη του προβλεπόμενου αριθμού εργατών, για το χρόνο παραμονής τους, για τον τόπο απασχόλησης, τις συνθήκες διαμονής, για την αμοιβή και την ασφάλισή τους.

-Συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργάτες γης και πρόβλεψη για χώρους καραντίνας σε όσους εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό.

-Σταθεροί τόποι κατοικίας τους και μέτρα και για τον περιορισμό της κινητικότητάς τους. 

«Καθώς σύντομα θα ξεκινήσει και πάλι η περίοδος της φράουλας με τις αυξημένες ανάγκες σε εργάτες γης, πρέπει έγκαιρα να γίνουν όλες οι κινήσεις που θα επιτρέψουν να γίνει η συγκομιδή του προϊόντος με ασφαλείς όρους» δήλωσε ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα με τους εργάτες γης και τον κίνδυνο μετατροπής τους σε εστία υπερμετάδοσης του ιού. Στη λογική της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος κινήθηκαν οι προτάσεις μου προς τον υπουργό που τις άκουσε με ενδιαφέρον ενώ επίσης συμφωνήθηκε να παραμείνουμε σε επαφή και συνεργασία για την διευθέτηση αυτού του ζητήματος».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα του κορονοϊού τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ . «Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του . . .
LIFE STYLE

Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή ή Δέσποινα Βανδή και Άννα Βίσση. Δυο τραγουδίστριες οι οποίες επί χρόνια «τροφοδότησαν» εξώφυλλα και άρθρα με αφορμή την κόντρα η οποία είχε ξεσπάσει . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την ανάγκη ενεργοποίησης των αντανακλαστικών της αθλητικής οικογένειας και της δικαιοσύνης, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, επισ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές που ζητούν μερική άρση του lockdown και στην εστίαση, καθώς μόνο με το delivery και το take away οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Μάχη" έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με στόχο να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Ζαχλωρού Αχαίας ,  εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης με αποτέλεσμα η περιοχή να μείνει χωρίς ρεύμα. Οι εργ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα , αλλά και στην Αχαϊα. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί το Σάββατο , στην Πάτρα, από 5 έψ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα. Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημαυγειονομικού ενδιαφέ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search