ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιράλ: Πως εννοεί η Δημοτική Αρχή τους όρους «χρόνος» και «πολιτική»;

Το Παράρτημα, η Αγορά Αργύρη και ο αντιδήμαρχος κ. Χ. Κορδάς

«Εδώ και χρόνια ο χώρος κατέχεται από συγκεκριμένες ομάδες. Ο Δήμος που έχει αυτό το χώρο προτίθεται να τον αποκαταστήσει, να κάνει ένα αμφιθέατρο, όπως υπήρχε παλιότερα. Υπάρχει και σχετική μελέτη. Από κει και πέρα είναι πολιτικό ζήτημα, ένα πολιτικό ζήτημα της πόλης». Τάδε έφη ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, Η/Μ και Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων κ. Χρήστος Κορδάς, ερωτηθείς για το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών. Αφορμή της δήλωσης η πρόσφατη ανακίνηση του θέματος από το σπιράλ, μέσω μιας ανοικτής συζήτησης που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη για τον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο.

Το σπιράλ διαβάζει την τοποθέτηση του κ. Αντιδημάρχου και αναρωτιέται πώς η Δημοτική Αρχή ορίζει την έννοια του χρόνου. Χαιρόμαστε που «προτίθεται να αποκαταστήσει το χώρο», αλλά πότε; Η αρμοδιότητα ανήκει στο Δήμο Πατρέων και η πρωτοβουλία στην εν λόγω αντιδημαρχία, μόνο που Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και η παράταξή τους κατέχουν τις θέσεις ευθύνης από τον Σεπτέμβριο του 2014. Έκτοτε, επί έξι χρόνια, το Παράρτημα παραμένει σε αποκλειστική χρήση λίγων και «αποκλεισμένο» για τους δημότες της Πάτρας, ενώ η «σχετική μελέτη» δεν έχει εφαρμοστεί.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τον ίδιο αντιδήμαρχο η πρόσοψη της Αγοράς Αργύρη θα καθαριζόταν και χρωματιζόταν, όπως το σπιράλ ζήτησε με σχετικό αίτημα από το Νοέμβριο του 2019. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η εξωτερική εμφάνιση του δημοτικού κτιρίου είναι ακόμα χειρότερη. Υπενθυμίζουμε πως από τις 15/11/2019 το σπιράλ είχε προσφερθεί να καλλωπίσει εθελοντικά το κτίριο και ο κ. Κορδάς αρνήθηκε, απαντώντας πως «έχουν προγραμματιστεί οι καθαρισμοί και χρωματισμοί του κτιρίου της Αγοράς Αργύρη από την διεύθυνσή μας» (επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο και σημερινές φωτογραφίες του κτιρίου).

Αναρωτιόμαστε, τέλος, πως εννοεί τον όρο της «πολιτικής» η κατεξοχήν πολιτική παράταξη που έχει διοικήσει το Δήμο Πατρέων τα τελευταία χρόνια. Πολιτική βούληση απαιτείται για την αξιοποίηση του Παραρτήματος, πολιτική απόφαση χρειάζεται για τον καθαρισμό της Αγοράς Αργύρη, του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών κτιρίων. Προφανώς η δημοτική αρχή ορίζει αλλιώς την έννοια της πολιτικής.
Δυστυχώς η πολιτική στην Πάτρα εφαρμόζεται α λα καρτ και ο χρόνος υλοποίησης των αυτονόητων διαστέλλεται διαρκώς, με θύμα την πόλη και τους δημότες της.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι μεταλλάξεις από Βρετανία, Νότια Αφρική, αλλά και από Βραζιλία, απασχολούν ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης βρέθηκε την Παρασκευή η Λίνα Μανδώνη όπου και ξενάγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΗ Λίνα Μενδώνη που παρακολουθεί από . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Καρναβάλι Πάτρας" παρέδωσε στον Δήμαρχο Πατρέων το Καρναβαλικό Λάβαρο στο μπαλκόνι του Δημαρχιακού Μεγάρου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (22 προς 23 Ιανουαρίου 2021) σε δύο πτέρυγες (3 θαλάμους και κελί) καθώς και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.Η έρευ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (22 προς 23 Ιανουαρίου 2021) σε δύο πτέρυγες (3 θαλάμους και κελί) καθώς και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από αρκετές ημέρες, η σορός της 8χρονης Ειρήνης - που έχασε τη μάχη με τη ζωή στο Μπέρκαμο της Ιταλίας στις 4 Ιανουαρίου - έφτασε στην Κάτω Αχαΐα.Το πρωί της Παρασκευής, οι γονείς της, συγγενείς
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους και σήμερα οι αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού. Οι πεζές περιπολίες αφορούν σε χρήση μάσκας , έλεγχο αποστάσεων και άσκοπες μετ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search