ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιράλ: Πως εννοεί η Δημοτική Αρχή τους όρους «χρόνος» και «πολιτική»;

Το Παράρτημα, η Αγορά Αργύρη και ο αντιδήμαρχος κ. Χ. Κορδάς

«Εδώ και χρόνια ο χώρος κατέχεται από συγκεκριμένες ομάδες. Ο Δήμος που έχει αυτό το χώρο προτίθεται να τον αποκαταστήσει, να κάνει ένα αμφιθέατρο, όπως υπήρχε παλιότερα. Υπάρχει και σχετική μελέτη. Από κει και πέρα είναι πολιτικό ζήτημα, ένα πολιτικό ζήτημα της πόλης». Τάδε έφη ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, Η/Μ και Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων κ. Χρήστος Κορδάς, ερωτηθείς για το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών. Αφορμή της δήλωσης η πρόσφατη ανακίνηση του θέματος από το σπιράλ, μέσω μιας ανοικτής συζήτησης που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη για τον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο.

Το σπιράλ διαβάζει την τοποθέτηση του κ. Αντιδημάρχου και αναρωτιέται πώς η Δημοτική Αρχή ορίζει την έννοια του χρόνου. Χαιρόμαστε που «προτίθεται να αποκαταστήσει το χώρο», αλλά πότε; Η αρμοδιότητα ανήκει στο Δήμο Πατρέων και η πρωτοβουλία στην εν λόγω αντιδημαρχία, μόνο που Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και η παράταξή τους κατέχουν τις θέσεις ευθύνης από τον Σεπτέμβριο του 2014. Έκτοτε, επί έξι χρόνια, το Παράρτημα παραμένει σε αποκλειστική χρήση λίγων και «αποκλεισμένο» για τους δημότες της Πάτρας, ενώ η «σχετική μελέτη» δεν έχει εφαρμοστεί.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τον ίδιο αντιδήμαρχο η πρόσοψη της Αγοράς Αργύρη θα καθαριζόταν και χρωματιζόταν, όπως το σπιράλ ζήτησε με σχετικό αίτημα από το Νοέμβριο του 2019. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η εξωτερική εμφάνιση του δημοτικού κτιρίου είναι ακόμα χειρότερη. Υπενθυμίζουμε πως από τις 15/11/2019 το σπιράλ είχε προσφερθεί να καλλωπίσει εθελοντικά το κτίριο και ο κ. Κορδάς αρνήθηκε, απαντώντας πως «έχουν προγραμματιστεί οι καθαρισμοί και χρωματισμοί του κτιρίου της Αγοράς Αργύρη από την διεύθυνσή μας» (επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο και σημερινές φωτογραφίες του κτιρίου).

Αναρωτιόμαστε, τέλος, πως εννοεί τον όρο της «πολιτικής» η κατεξοχήν πολιτική παράταξη που έχει διοικήσει το Δήμο Πατρέων τα τελευταία χρόνια. Πολιτική βούληση απαιτείται για την αξιοποίηση του Παραρτήματος, πολιτική απόφαση χρειάζεται για τον καθαρισμό της Αγοράς Αργύρη, του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών κτιρίων. Προφανώς η δημοτική αρχή ορίζει αλλιώς την έννοια της πολιτικής.
Δυστυχώς η πολιτική στην Πάτρα εφαρμόζεται α λα καρτ και ο χρόνος υλοποίησης των αυτονόητων διαστέλλεται διαρκώς, με θύμα την πόλη και τους δημότες της.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search