ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών: Με κοινωνική ευαισθησία

Η Δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών καταθέτει με επιμονή συνεχώς προτάσεις για τον Κοινωνικό Οργανισμό που καλείτε, να παίξει σημαντικό ρολό εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα  κατέθεσε στην Δημοτική Αρχή, δέσμη προτάσεων για την Δομή Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού.

Η Δομή Αστέγων δεν πρέπει, να εξελιχθεί σε μια αποστειρωμένη και κλειστή υπηρεσία, αλλά σε μια ζώσα μονάδα που δέχεται κάθε άνθρωπο που σέβεται τους κανόνες συμβίωσης που έχουν οριστεί.

Για αυτό ο εκπρόσωπός μας στη Δομή Γρηγόρης Μαρκέτος, μαζί με τον ακτιβιστή ανθρώπινων δικαιωμάτων, τελειόφοιτο Πολιτικών Επιστημών και έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Δημάκη, επεξεργάστηκαν ένα κείμενο με το οποίο ζητάμε να δέχεται η Δομή, χρήστες ουσιών και αλκοόλ, εφόσον αυτοί δεν δημιουργούν προβλήματα. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που κατ’ εξοχήν χρήζει συμπαράστασης βοήθειας, αλληλεγγύης και όχι περαιτέρω περιθωριοποίησης, ώστε να καταστεί δυνατή η επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό είναι το χρέος μιας ευαίσθητης και πολιτισμένης κοινωνίας να δίνει σε όλους δεύτερη ευκαιρία και να βοηθά στην επανένταξη τους.

Ζητήσαμε ακόμα την φιλοξενία για λίγες μέρες στη Δομή, όσων ανθρώπων απαιτείται η απομόνωση λόγω επαφής με περιστατικό Covid-19 ή επέστρεψαν από το εξωτερικό ή έχουν θεραπευτεί μέχρι να αρνητικοποιηθεί το τεστ.

Στην πρόταση αυτή μας βοήθησε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αντώνης Γαζάκης (η Πόλη Ανάποδα). Οι οδηγίες που δίνονται στις περιπτώσεις που προαναφέραμε είναι η απομόνωση, πράγμα που δεν είναι εφικτό για οικογένειες που ζουν σε μικρά διαμερίσματα, ούτε πάλι είναι λογικό να ζητάμε από την απομακρυσμένη Πολιτεία να δημιουργηθούν τέτοιες δομές χωρίς να βοηθάμε εμείς οι ίδιοι σαν η κοντινότερη μορφή εξουσίας στον πολίτη στη λύση του η πολιτεία έχει χρέος να ισχύει οικονομικά και  με προσωπικό αυτές τις δομές.

Ελπίζουμε τα θέματα αυτά να επιλυθούν άμεσα και να μην τεθούν στο αρχείο ή κάτω από το χαλί όπως λέει ο Λαός μας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σε ότι αφορά την νέα ανακοίνωση της ΑΚΕ, που ντρέπεται να αναφερθεί ως ΔΑΚΕ, στην οποία σαφώς δεν χρειάζεται να δώσω καμία επιπρόσθετη απάντηση για όλα όσα έχω μιλήσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός μικρής έντασης έγινε αισθητός στην Πάτρα στις 12:50 το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λιγότερα τα χθεσινά κρούσματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (89). ΑΧΑΪΑ: Πάτρα: 41 Φυλακές Αγίου Στεφάνου: 8 Αίγιο: 4 Χαλανδρίτσα: 2 Κατω Αχαϊα: 5 Καμίνια: 1 Βραχνέϊκα: 1 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βροχή» τα... πεντοχίλιαρα για εστίαση και λιανικό εμπόριο: Αν και τα καταστήματα παραμένουν με κατεβασμένα ρολά, προγράμματα για την ενίσχυση των συγκεκριμένων κλάδων ήδη «τρέχουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός μικρής έντασης έγινε αισθητός στην Πάτρα στις 12:50 το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο 5 Χλμ. Νότ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λιγότερα τα χθεσινά κρούσματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (89). ΑΧΑΪΑ: Πάτρα: 41 Φυλακές Αγίου Στεφάνου: 8 Αίγιο: 4 Χαλανδρίτσα: 2 Κατω Αχαϊα: 5 Καμίνια: 1 Βραχνέϊκα: 1 Καλάβρυτα: 1 Καλέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις πέσει η νύχτα τα γκάζια ... ανεβαίνουν! Η μηχανή "φουντώνει" και το πεντάλ... τερματίζει... Η καραντίνα δεν βάζει "φρένο" στις αυτοσχέδιες κόντρες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Το βράδυ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search