ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιράλ: Το νερό… «δωρεάν» και οι «υπερωρίες σε όλους»!

 

 

Αλλεργία στην άλλη άποψη αλλά –καθώς φαίνεται- και στη λογική έχει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων. Με επίσημες ανακοινώσεις της κατηγορεί την αντιπολίτευση γιατί ψήφισε διαφορετικά από μια εισήγηση, λες και η μόνη αλήθεια είναι η δική τους. Που στην προκειμένη περίπτωση (στο θέμα των υπερωριών της ΔΕΥΑΠ) είναι μια παράλογη αλήθεια: Από την αρχή της χρονιάς προδιαγράφουν πως όλοι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης θα δουλέψουν (και θα αμειφθούν) στο μάξιμουμ των προβλεπόμενων υπερωριών. Όλοι αδιακρίτως και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους!

Πιστοί στην γνωστή τακτική «φόρτωσε τους φορολογούμενους δημότες για να εξασφαλίσουμε την εύνοια και την εκλογική στήριξη των εργαζομένων», η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την ανεξέλεγκτη χορήγηση σε όλους τους εργαζομένους του ανώτατου ορίου των υπερωριών, αξίας 500.000 ευρώ. Ως παράταξη ξεκάθαρα διαφωνούμε με αυτή την τακτική. Διότι με αυτό τον τρόπο δεν διακρίνονται ούτε επιβραβεύονται οι ευσυνείδητοι και φιλότιμοι εργαζόμενοι, που πράγματι εργάζονται υπερωριακά. Αντιθέτως εδραιώνεται το αίσθημα της αδικίας και επιβραβεύεται η ήσσονα προσπάθεια.

Ως παράταξη έχουμε επανειλημμένα ψηφίσει και διεκδικήσει την επίσπευση πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, συντεταγμένα, νόμιμα και αξιοκρατικά, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα του σκληρά φορολογούμενου δημότη. Αντιθέτως η άκριτη χορήγηση μισού εκατομμυρίου ευρώ σε υπερωρίες συνιστά κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και ασέβεια στους άνεργους και χαμηλόμισθους δημότες της Πάτρας. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι  του Δήμου Πατρέων και των λοιπών Νομικών Προσώπων καθίστανται από τον κ. Πελετίδη και τον κ. Παπανικήτα  υπάλληλοι κατώτερης κατηγορίας, καθώς αμείβονται λιγότερο. 

Καλούμε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Επιχείρησης να σεβαστούν τα χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου πατραϊκού λαού, να επιβραβεύσουν τους φιλότιμα εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ και να σταματήσουν τους εκβιασμούς και την εργαλειοποίηση των υπερωριών. 

Τέλος, του ζητάμε να αποσαφηνίσει το οξύμωρο: Πως ακριβώς συνάδει η εξαγγελία για «δωρεάν νερό» με την τακτική «μάξιμουμ υπερωρίες προς όλους» που έχει καθιερώσει στον φορέα που διαχειρίζεται την υδροδότηση της Πάτρας. Πρόκειται, προφανώς, για σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ή απλώς για λαϊκίστική δημιουργική λογιστική.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε στα Βραχνέϊκα κοντά στον παλαιό Ναό Αγίου Βασιλείου. Το παιδί παρέσυρε διερχόμενο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι με την παρέα του έπαιζε μπά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για τη «17 Νοέμβρη». «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχε . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις αναφορές κατά των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, πρόκειται να καταθέσει το πρωί τ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «αγκαλιάζει» και ενισχύει για δεύτερη χρονιά τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του Θερινού Σχολείου της ΔΗΚΕΚ-Δήμου Καλαβρύτων που . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε στα Βραχνέϊκα κοντά στον παλαιό Ναό Αγίου Βασιλείου. Το παιδί παρέσυρε διερχόμενο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι με την παρέα του έπαιζε μπάλα στην πλατεία της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άτομα τραυματίστηκαν όταν το δίκυκλό τους συγκρούστηκε με ΙΧ στην διασταύρωση των οδών Ελληνος Στρατιώτου και Θεσσαλονίκης στις 4.30 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα κατέβαινε την Θεσσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Ένα τεράστιο έργο υποδομής για την Αχαΐα παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα έργο που χρειάστηκε 14 ολόκληρα χρόνια και χιλιάδες ώρες εργασίας από όλους όσοι συνεισέφεραν σε αυτό για να φτάσ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search