ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμος Μεσολογγίου τίμησε τους νεαρούς «πρεσβευτές» του τόπου μας

Με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Βαδίζοντας στ’ αχνάρια του 1821» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής όπου συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία» καθηγητές Κωνσταντίνος Καρκανιάς και Νικόλαος Ζαχαριάς, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Σωτηρακόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και οι συμμετέχοντες στην διαδικασία της επιλογής των φοιτητών/τριών που τελικά θα λάβουν μέρος στις δράσεις του προγράμματος το οποίο υλοποιείται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν όλους και όλες για το ενδιαφέρον, επισημαίνοντας πως η νέα γενιά των Μεσολογγιτών ακολουθεί άξια τον πνευματικό δρόμο των προγόνων της. Είναι οι αυριανοί πολίτες, το μέλλον της πόλης και του Δήμου το οποίο στηρίζεται στην γνώση, την δημιουργία αλλά και την αγάπη για τον τόπο και την ιστορία του.

Απευθυνόμενοι δε στους επιτυχόντες τους χαρακτήρισαν ως τους νέους «πρεσβευτές» που καλούνται να μεταφέρουν όχι μόνο την ιστορία αλλά και το διαχρονικό μήνυμα που αυτή εκπέμπει, αλληλεπιδρώντας δημιουργικά με συνομήλικούς τους άλλων χωρών κι ενισχύοντας με τον πλέον ελπιδοφόρο τρόπο την εξωστρέφεια. Ωστόσο, για τα παιδιά που δεν θα ταξιδέψουν σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπως τόνισε ο Κώστας Λύρος, υπάρχει ρόλος αλλά και τρόπος να συντονίσουν τις δυνάμεις τους, καταθέτοντας την δική τους «ψυχή» σ’ αυτό τον τόπο που τόσο το χρειάζεται.

Από την πλευρά τους, οι συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες ευχαρίστησαν για την δυνατότητα της συμμετοχής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το αδιάβλητο της διαδικασίας, η οποία χαρακτηρίσθηκε από τους ίδιους ως «δίκαιη».

Ο Κώστας Λύρος επέδωσε τιμητικό αναμνηστικό καθώς και αντίγραφο της επετειακής έκδοσης του Δήμου «Ημερολόγιο 2021 – Εθνικός Ύμνος 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» το οποίο παρέλαβαν οι Κωνσταντίνος Δραγγανάς, Γλυκερία Καλογεροπούλου, Αγγελική – Ανδριάνα Καρβέλη, Κωνσταντίνος Νούλας, Όλγα – Ζωή Παναγιωτοπούλου, Αθανάσιος Στεργίου, Βασιλική Φλώρου και Αθανασία Χαβαλίνα.

Ειδικό τιμητικό αναμνηστικό παρέλαβε η μαθήτρια Πηνελόπη Λιάκου για την διάκρισή της στον διαγωνισμό με θέμα «Μνημεία πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς & κλιματική αλλαγή».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε στα Βραχνέϊκα κοντά στον παλαιό Ναό Αγίου Βασιλείου. Το παιδί παρέσυρε διερχόμενο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι με την παρέα του έπαιζε μπά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για τη «17 Νοέμβρη». «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχε . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις αναφορές κατά των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, πρόκειται να καταθέσει το πρωί τ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «αγκαλιάζει» και ενισχύει για δεύτερη χρονιά τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του Θερινού Σχολείου της ΔΗΚΕΚ-Δήμου Καλαβρύτων που . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε στα Βραχνέϊκα κοντά στον παλαιό Ναό Αγίου Βασιλείου. Το παιδί παρέσυρε διερχόμενο όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι με την παρέα του έπαιζε μπάλα στην πλατεία της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άτομα τραυματίστηκαν όταν το δίκυκλό τους συγκρούστηκε με ΙΧ στην διασταύρωση των οδών Ελληνος Στρατιώτου και Θεσσαλονίκης στις 4.30 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα κατέβαινε την Θεσσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Ένα τεράστιο έργο υποδομής για την Αχαΐα παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα έργο που χρειάστηκε 14 ολόκληρα χρόνια και χιλιάδες ώρες εργασίας από όλους όσοι συνεισέφεραν σε αυτό για να φτάσ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search