ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πατρέων: Νέα μείωση δημοτικών τελών κατά 10%

Εγκρίθηκε, στην σημερινή συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για νέα μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για το 2021. Συνολικά 45% από τις αρχές του 2015. 

 

Παρουσιάζοντας την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των δημοτικών τελών, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

 

«Η εισήγησή μας διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση και διάλογο με φορείς της πόλης μας αλλά και με τα διαμερίσματα τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19.     

 

Με την πολιτική μας στα ανταποδοτικά τέλη ερχόμαστε να λειτουργήσουμε  τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

 

Για εμάς δεν πρέπει να υπάρχουν  ανταποδοτικά τέλη γιατί είναι 2η και 3η φορολόγηση των πολιτών.    

 

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό από άμεσους και έμμεσους φόρους, πρέπει να επιστρέφονται με υπηρεσίες σε αυτούς που τα έδωσαν.

 

Το 95% των εσόδων του κρατικού ταμείου προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Δυστυχώς όμως πηγαίνουν μέσω «αναπτυξιακών» νόμων, επιχορηγήσεων κ.λπ. στους κατέχοντες τον πλούτο, δήθεν για «επενδύσεις» και «ανάπτυξη».

 

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, βλέπουμε ότι το μόνο που διασφαλίζεται είναι η κερδοφορία των λίγων.

 

Είναι εργαλείο η Τοπική Διοίκηση στα χέρια του αστικού κράτους με τον αντιλαϊκό ρόλο της, ως κρίκος αυτού. 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι  Δημοτικές  Αρχές  και η  πλειοψηφία της ΚΕΔΕ έχουν αφήσει κατά μέρος το πεδίο της όποιας διεκδίκησης προς τη μεριά της κυβέρνησης και διεκπεραιώνουν πολιτικές  του κυβερνητικού έργου.

 

Στον αντίποδα των πολιτικών αυτών τοποθετείται η Δημοτική μας Αρχή ως αγωνιστική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο ίδιο αυτό κράτος με την εκάστοτε αστική κυβέρνηση του και στον σχεδιασμό του κεφαλαίου.

 

 Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε μάχες για να κρατάμε όλες τις υπηρεσίες μας όρθιες, να βελτιώνεται ο ηλεκτροφωτισμός και η καθαριότητα με νέες αγορές μηχανολογικού εξοπλισμού και οχημάτων χωρίς δάνεια όπως πριν. 

 

Αν μας έδιναν τους θεσμοθετημένους πόρους που είναι για την Τοπική Διοίκηση και που συνολικά ανέρχονται στα 6 δις χωρίς να τα παρακρατούν από το 2010, τότε θα είχαμε τη δυνατότητα για περισσότερα μέτρα σε έργα και υπηρεσίες προς όφελος του πατραϊκού λαού.

 

Θα συνεχίσουμε με επιμέλεια και προσοχή όπως κάνουμε μέχρι σήμερα να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά του Δήμου μας και παράλληλα να παίρνουμε μέτρα ανακούφισης των συνδημοτών μας προσφέροντάς τους τις υπηρεσίες που δικαιούνται.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι μετέβη σε υπεραγορά τροφίμων και αφαίρεσε από τις προθή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διακόσιοι είκοσι (220) νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν, από συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, στις θέσεις παλαιών, στο κέντρο, σε συνοικίες και σε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη,  κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπού . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έσβησε στα 78 της χρόνια, γυναίκα, η οποία έπασχε από κορονοϊό. Η ηλικιωμένη, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης από χωριό της δυτικής Αχαΐας, στο κέντρο υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου λί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι μετέβη σε υπεραγορά τροφίμων και αφαίρεσε από τις προθήκες, προϊόντα αξίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διακόσιοι είκοσι (220) νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν, από συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, στις θέσεις παλαιών, στο κέντρο, σε συνοικίες και σε δημοτικές κοινότητες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη,  κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, για το στεγαστι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search