ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ερυμάνθου: Εγκρίθηκαν Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα 2021

Δύο σημαντικά εργαλεία για την διασφάλιση της λειτουργίας του Δήμου, της υλοποίησης έργων και δράσεων, αλλά και της αποτύπωσης του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για το 2021 πήραν το «πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου.

 

Πρόκειται για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2021, αλλά και για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος, τα οποία συζητήθηκαν σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις που διεξήχθησαν την ίδια ημέρα με διαφορά λίγων ωρών.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

 

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ερυμάνθου για το 2021 ανέρχεται στο ποσό των 18.786.252,69 ευρώ, είναι ισοσκελισμένος και έλαβε την έγκριση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής αφού ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που κατάρτισαν έγκαιρα και αξιόπιστα τον προϋπολογισμό του 2021, ανέφερε πως «ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας καταρτίστηκε με υπευθυνότητα, διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των συνδημοτών μας και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Όταν αναλάβαμε τον Δήμο μας ξεκινήσαμε μια σοβαρή προσπάθεια, ώστε να επιτύχουμε τον εξορθολογισμό των δαπανών προκειμένου να είμαστε σε θέση να επενδύσουμε σε αναγκαία για την περιοχή μας έργα που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας στο μέλλον. Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον σχεδιασμό αλλά και να προγραμματίσουμε την επόμενη μέρα χρειάζεται προσωπικό. Γι’ αυτό θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η νομοθεσία για την πρόσληψη προσωπικού είτε αυτό είναι μέσω μόνιμων διορισμών (πάγια διεκδίκησή μας), είτε μέσω οποιοδήποτε άλλου εργαλείου μας είναι πρόσφορο π.χ. τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

 

Ο Δήμος μας δεν έχει την πολυτέλεια για μικροκομματικές/μικροπαραταξιακές λογικές. Χρειαζόμαστε όλοι και όλες να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να αρχίσουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες για να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους και την ίδια ώρα να προσκαλέσουμε κι άλλους να έρθουν στην περιοχή μας και να επενδύσουν. Ο τόπος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα αρκεί να τα αξιοποιήσουμε αλλά και η πολιτεία να κάνει πράξη τις κατά καιρούς εξαγγελίες της υποστηρίζοντας την ύπαιθρο και την ελληνική περιφέρεια με υποδομές».

 

12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Αναπτυξιακή στόχευση με προτεινόμενες νέες δράσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 12 εκατ. ευρώ έχει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερυμάνθου για το 2021.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία το συνολικά εγγεγραμμένο ποσό ύψους 12.127.445,24 €  κατηγοριοποιείται σε τρείς ενότητες:

 

α) Παλαιές Υποχρεώσεις με χρόνια παράλειψη τιμολόγησης 4.506,79 ευρώ.

 

β) Συνεχιζόμενες υποχρεώσεις παλαιών δράσεων 1.371.677,47 ευρώ.

 

γ) Προτεινόμενες & Νέες Δράσεις 10.751.260,98 ευρώ.

 

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση των προτεινόμενων νέων δράσεων αυτών είναι κυρίως το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020» (ΕΣΠΑ 2014-2020), το Πρόγραμμα Φιλόδημος, το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020).

 

«Ο Δήμος μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες και καταβάλλοντας καθημερινά έναν αγώνα δρόμου για να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, κατάφερε να συντάξει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που απαντά σε αρκετά από τα προβλήματα της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, αλλά και στις προκλήσεις της αυριανής ημέρας. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα αποτυπώνεται η πολιτική που χαράσσει η νέα Δημοτική Αρχή με προτεραιότητα σε μελέτες και έργα υποδομής που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην τοπική μας κοινωνία», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Την αγωνία τους για την επαναλειτουργία του κλάδου τους εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων.   Με όλες τις εκθέσεις να έχουν ακυρωθεί και την απα . . .
LIFE STYLE

Αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα του ΣΚΑΪ μετά την ξαφνική αποχώρηση του Λοΐζου Ξενόπουλου από τη διεύθυνση προγράμματος. O Λοΐζος Ξενόπουλος αποχώρησε από το σταθμό του Φαλήρου για ν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν σήμερα οι παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και την εταιρεία.   Η . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Ωστόσο αποκάλυψε, ότι προς το παρόν, οι κρατήσεις είναι χαμηλά όμως, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Απουλίας (Ιταλία).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας άνδρας, (Έλληνας) διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του και ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής: Την ώρα που η περιοχή μα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search