ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Mυλωνάς: «Να φτάσει ο προαστιακός στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας»

Επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου κατά λίγες εκατοντάδες μέτρα προκειμένου να φτάσει στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας και ως εκ τούτου να αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα, άσκησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Με επιστολή του προς τους προέδρους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι η απόσταση της Κάτω Αχαΐας από τον υφιστάμενο σιδηροδρομικό σταθμό προκαλεί δυσκολίες στην πλήρη αξιοποίηση του προαστιακού και συνεπώς ζητάει τη δημιουργία σταθμού σε επαφή με την πόλη και επί της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής.

Η πλήρης επιστολή του Σπύρου Μυλωνά προς τον Φίλιππο Τσαλίδη πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προς τον Σπυρίδωνα-Κλέαρχο Πατέρα πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την επικείμενη λειτουργία της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέσει την Κάτω Αχαΐα με την Πάτρα. Οφείλω ωστόσο να θέσω υπ’ όψιν σας την εξής διάσταση του ζητήματος:

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Κάτω Αχαΐας βρίσκεται σε ικανή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Επί πλέον πρόκειται για ανηφορικό δρόμο, γεγονός που θα περιορίσει σημαντικά τις δυνατότητες χρήσης του προαστιακού σιδηροδρόμου και άρα την επιτυχία του εγχειρήματος και την πλήρη αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών.

Η ιδανική προτεινόμενη λύση είναι η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής κατά 700 περίπου μέτρα επί της υπάρχουσας γραμμής. Η επέκταση αυτή θα φέρει τον προαστιακό στην καρδιά της Κάτω Αχαΐας προς όφελος τόσο των δημοτών όσο και του προαστιακού, καθιστώντας τον πλήρως λειτουργικό.

Συνεπώς σας ζητώ να εξετάσετε αυτήν την πρόταση εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητά μου ότι η υλοποίησή της συνιστά τη βέλτιστη αξιοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 11 ερωτήσεις και απαντήσεις μπορείτε να κατατοπιστείτε πλήρως για τα self test: 1) Τι διαφορά έχουν τα self-test από τα rapid test? Υπογραμμίζεται ότι το self-test είναι ρινικ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

To Eλληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμβάλλει στη γενικότερη συζήτηση για το επίκαιρο ζήτημα των πανδημιών στη δημόσια σφαίρα, μεταξύ άλλων και με τη συνδιοργάνωση μιας σειράς ενδιαφε . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την προτροπή να δούμε το θέμα του εμβολιασμού «σαν τείχος προστασίας», εξέφρασε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μάλιστα, τόνισε ότι «ιδιαίτερα εμείς οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία, με βασική προϋπόθεση την διεξαγωγή των self . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγρινίου.Πρόκειται για τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί λόγω των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. Ο αριθμός τους από τα 140 με 150
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες  ΙΧ παρέσυρε αγοράκι ηλικίας 11 ετών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ευτυχώς ελαφριά.  
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search