ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής πεζοδρομίων στο ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας εγκρίθηκε η μελέτη και προχωρά η διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης για το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της ΠΕΟ 48ης».  Για το έργο, προϋπολογισμού 1.186.000,00 ευρώ, ο Δήμος, μέσω της αγαστής συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω μελέτη αφορά στην κατασκευή τμήματος των πεζοδρομίων στην ευαίσθητη ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου έως τα όρια του σχεδίου πόλεως.  Ταυτόχρονα όμως, με την ευκαιρία του έργου, αντιμετωπίζονται τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής.  Προς τούτο, βάσει των κλίσεων και της ταχύτητας των υδάτων που έχουν καταγραφεί, θα κατασκευαστεί κατάλληλος αγωγός, συνολικού μήκους 1.004 μέτρων, κατά μήκος του άξονα ώστε να γίνεται η απορροή των όμβριων στο χείμαρρο Σκα.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε ότι «Όπως έχουμε δεσμευτεί, προχωρούμε στην κατασκευή των πεζοδρομίων αρχικά στο ανατολικό τμήμα της πόλης και δρομολογούμε τις μελέτες για την κατασκευή τους και στην οδό Θέρμου.  Θέλουμε όμως οι κατασκευές των πεζοδρομίων να πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων βάσει των απαραίτητων μελετών ιδίως ως προς τα όμβρια ύδατα, δίνοντας λύσεις συνολικές και όχι αποσπασματικές, πρόχειρες και κοστοβόρες. Με τη συγκεκριμένη μελέτη, που προβλέπει την κατασκευή κατάλληλου αγωγού Φ1000, συμβάλλουμε σε σημαντικό  βαθμό στη μείωση των έντονων πλημμυρικών φαινόμενων στην περιοχή.  Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε το ανατολικό τμήμα, από το χείμαρρο Σκα έως τη Δάφνη ως ένα ενιαίο έργο για το οποίο έχουν εκπονηθεί συνολικές μελέτες.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, όποιος υλοποιεί κάθε φορά ένα μέρος του όλου έργου θα βασίζεται στις συγκεκριμένες μελέτες και κάθε κομμάτι θα συνδέεται με το προηγούμενο. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ.Νεκτάριο Φαρμάκη για τη συνεργασία.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει στην κορυφή της ατζέντας μας τη βελτίωση της καθημερινότητας την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των δημοτών, ζητήματα στα οποία ανταποκρινόμαστε με σοβαρότητα και συνέπεια».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν σήμερα οι παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και την εταιρεία.   Η . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Ωστόσο αποκάλυψε, ότι προς το παρόν, οι κρατήσεις είναι χαμηλά όμως, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην Πάτρα κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθεί αύριο, ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά την Πάτρα μέσα σε μι . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

   Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων δίνει στη δημοσιότητα σειρά οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο αποτυπώνονται οι υπαίθριες εικαστικές εκθέσεις της πόλης μας για τα 20 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Απουλίας (Ιταλία).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας άνδρας, (Έλληνας) διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του και ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής: Την ώρα που η περιοχή μα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search