ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ώρα Πατρών: Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα παίρνει η μπουλντόζα

Το να «ποιείς την νήσσαν», μέχρι να ξεχαστεί ένα θέμα είναι σίγουρο ότι δεν δίνει διέξοδο από το "λαβύρινθο" ευθυνών και  απαντήσεων που περιμένουν οι πατρινοί από τη δημοτική αρχή.

Ο λόγος για το ακίνητο που προορίζεται για αποτεφρωτήριο στο ΒΙΟΠΑ. Ο Δήμος έχει την χρησικτησία και στο προσεχές διάστημα θα το αποκτήσει, στον επικείμενο πλειστηριασμό μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών ανέδειξε πριν λίγο διάστημα, ότι το ακίνητο χρησιμοποιείται από ιδιώτη, εργολάβο, που εναποθέτει μεταξύ άλλων αδρανή υλικά, εργαλεία, μηχανήματα  και διατηρεί στάνη με αμνοερίφια.

Σε ερώτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πελετίδης εμφανώς ενοχλημένος, είπε ότι δεν γνώριζε και ότι θα μας ενημέρωνε τις προσεχείς ημέρες. Οι ημέρες πέρασαν χωρίς να μας έχετε ενημερώσει κ. Πελετίδη. Παράλληλα διαπιστώσαμε ότι από το χώρο απομακρύνθηκαν τα «βουνά» αδρανών υλικών.

Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τη δημοτική αρχή από τις ευθύνες της και τα ερωτήματα:

Ποιος εργολάβος χρησιμοποιούσε το χώρο;

Ποιος έδωσε την άδεια να εναποθέτει παρανόμως τα αδρανή υλικά;

Ποια η σχέση του εργολάβου με την ανάπλαση του ΑΣΟ;

Από τη χρήση του χώρου προκύπτει χρηματική ωφέλεια. Πώς εισέπραξε ο Δήμος το αντίτιμο;

Αν τα χρήματα δεν πήγαν στο ταμείο του δήμου ποιος επωφελούταν από την συμφωνία παραχώρησης του ακινήτου;

Εσείς κ. Πελετίδη ξιφουλκείτε καθημερινά κατά των εργολάβων και των ιδιωτικών συμφερόντων, τους υπηρετείτε όμως με τον καλλίτερο τρόπο.

Υποθέτουμε, ότι η στάνη και τα αμνοερίφια θα ακολουθήσουν την παράδοση και το έθιμο του Πάσχα.

Η προσφιλής και πάγια μέθοδός σας να μην απαντάτε, αποδεικνύει την ένδεια των επιχειρημάτων σας, καθώς και ασέβεια στους δημοκρατικούς θεσμούς, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης.

Το διακύβευμα της πόλης είναι να αποκτήσει  αποτεφρωτήριο. Σας καλούμε να παρουσιάσετε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο το χρονοδιάγραμμα εκτός και αν επιλέξετε τις καλένδες για να κρατήσετε  αποστάσεις και ισορροπίες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιουνίου 2021 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων, δημόσ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μυστρά του Αιγαίου, το καστροχώρι του Αναβάτου στη Χίο μεταβαίνει σήμερα Κυριακή 16 Μαΐου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμώντας τους νεκρούς της Σφαγής τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οικονομική επίπτωση. Ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, Κώστας Σβόλης και Ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα ένα ιστιοφόρο περίπου 15 μ. πιάνει φωτιά στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λευκάδας.      Ο μοναδικός επιβαίνων εκπέμπει sos και αμέσως κινητοποιείται Λιμενικό και πυ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search