ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Μπαρή με Φαρμάκη - Τί ζήτησε ο δήμαρχος Ερυμάνθου

Μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Ερυμάνθου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Περιφερειάρχη Δυτική Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, παρουσία και του Διευθυντή της Περιφέρειας, Γιάννη Μάκκα και του τεχνικού συνεργάτη, Χρήστου Μητρογιώργου. Τον Δήμαρχο συνόδευαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Ελένη Γκοτσοπούλου και ο Ειδικός Συνεργάτης κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η παραχώρηση από την Περιφέρεια, χώρων στο Λεόντιο για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και στο Σταυροδρόμι για την επέκταση του σχολείου, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ τέθηκε και το θέμα της υπογραφής των νέων προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την κατασκευή δύο μεγάλων και σημαντικών έργων, αυτού του αποχετευτικού δικτύου σε Φαραί και Βασιλικό και της εκτεταμένης παρέμβασης στο δίκτυο ύδρευσης σ’ όλο τον Δήμο. Όπως ανέφερε ο κ. Φαρμάκης ολοκληρώνονται από τις τεχνικές υπηρεσίες οι τελευταίες διαδικασίες προκειμένου σύντομα να υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις και να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.

Ακόμη, ο Δήμαρχος με την ιδιότητά του και ως αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος μετέφερε στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα που δημιουργεί στους μικρούς κυρίως Δήμους η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να θέσει «πλαφόν» στις προτάσεις που υποβάλλονται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και την αφαίρεση από αυτό το «πλαφόν» των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος 1, ζητώντας και την δική του παρέμβαση για την αποκατάσταση του μείζονος αυτού ζητήματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Φαρμάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας που έχει εγκρίνει ήδη η Περιφέρεια για την ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο της αξιοποίησης της παραλίμνιας περιοχής των φραγμάτων Πείρου και Ντασκά που αποτελούν περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους. Σκοπός είναι να αναπτυχθούν ήπιες δραστηριότητες που θα συνέβαλαν καθοριστικά στην τουριστική ανάταση της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, έγινε αναφορά και για την υδροδότηση οικισμών του Δήμου Ερυμάνθου από το Φράγμα Πείρου - Παράπειρου. Όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, όλα είναι έτοιμα ώστε τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η υδροδότηση των Κοινοτήτων Βασιλικού, Ισώματος και Φαρών.

Να σημειωθεί πως τόσο από τον Περιφερειάρχη, όσο και από τον Δήμαρχο επαναβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών φορέων προς όφελος των πολιτών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε "ευχαριστούμε τον κ. Φαρμάκη για το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας. Ο Δήμος μας είναι πληθυσμιακά μικρός και δυστυχώς, δεν έχει δική του οργανωμένη τεχνική υπηρεσία με αποτέλεσμα για τη δρομολόγηση και υλοποίηση μεγάλων έργων να χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Περιφέρειας. Σύντομα θα υπογραφούν προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δύο ακόμη μεγάλα έργα στην περιοχή μας. Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε τις δυνατότητες της συνεργασίας μας προς όφελος των συνδημοτών μας".

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search