ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ - Αδέσποτα: Άλλοι δήμοι τα καταφέρνουν, η Πάτρα αδιαφορεί

Στη διαπίστωση πως πολλοί δήμοι ανά την επικράτεια έχουν προσεγγίσει το ζήτημα των αδέσποτων ζώων αποτελεσματικά, ασχολούμενοι με ευαισθησία, συνεργαζόμενοι με τους γνώστες και πρόθυμους να συνεισφέρουν και αξιοποιώντας δυνατότητες, πόρους και εργαλεία κατέληξε η διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε πρόσφατα το σπιράλ, στο πλαίσιο της καταγραφής καλών πρακτικών και ιδεών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Το ενδιαφέρον, η προθυμία και η ενασχόληση με το θέμα, λείπουν, δυστυχώς, από τη διοίκηση του Δήμου Πατρέων. Παρότι οι υποχρεώσεις των Δήμων είναι σαφείς, η δημοτική αρχή δεν τις εκπληρώνει, κατ’ εξακολούθηση. Οι ανάγκες για λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου, στειρώσεις, καταφύγιο αδέσποτων για προσωρινή φιλοξενία είναι συγκεκριμένες και διαρκείς. Το ίδιο και η ανάγκη εγκαθίδρυσης μιας μόνιμης σχέσης συνεργασίας με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Όπως προέκυψε από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση το ζήτημα είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά απαιτείται ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση. Τίποτε από αυτά δεν υπάρχει στην περιοχή μας. Μόνο διαχρονική αδιαφορία και αδράνεια και μία μόνιμη επωδός για την έλλειψη πόρων. Και γεννάται το εύλογο ερώτημα: «Άλλοι δήμοι πως τα καταφέρνουν;».

 

Η απάντηση βρίσκεται σε μία σειρά από πρωτοβουλίες που το σπιράλ επικροτεί και ζητά από τη δημοτική αρχή να τις προχωρήσει και στην περιοχή μας: πρότυπες υποδομές, υπηρεσίες και διαδικασίες, συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, αναζήτηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και ένταξη σε προγράμματα, αξιοποίηση εθελοντισμού και προσφοράς υπηρεσιών από ιδιώτες, άντληση δωρεών και χορηγιών με όρους και κανόνες. Η δημοτική αρχή οφείλει να ασχοληθεί με τα αδέσποτα ζώα με ευαισθησία. Το οφείλει τόσο στα ζώα, όσο και στους ανθρώπους της πόλης. Έχει υποχρέωση, όχι μόνο έναντι του νόμου, αλλά και έναντι της κοινωνίας".

 

Στη συζήτηση –που συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Ορφανού- συμμετείχαν η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, η υπεύθυνη για τα ζώα εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου, το ιδρυτικό μέλος της Φιλοζωικής Ένωσης «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας», Άρτεμις Δημητροπούλου, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Πετρόπουλος, και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδας, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε σημαντικά αποσπάσματα της ανοικτής συζήτησης που διοργάνωσε το σπιράλ για τα αδέσποτα:  

 

https://youtu.be/MNKDZfDcefE

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές και μαθητές από την Κροατία και συγκεκριμένα από το σχολείο Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, στο π . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ολυμπιονίκης και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Πατουλίδου θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή  στις 12 το μεσημέρι τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
Image
Image

Search