ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μίνι απολογισμός από τον Σ. Μυλωνά για τις δύο πρώτες εβδομάδες στο "τιμόνι" του Δήμου Δ. Αχαΐας

Οι πρώτες δύο εβδομάδες της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου δυτικής Αχαΐας, πέρασαν και αξίζει να δούμε με ποια θέματα καταπιάστηκε δεδομένου ότι πρόκειται και για ένα Δήμο με αρκετά και σοβαρά προβλήματα. Μας ενημερώνει η νέα δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η δημοτική αρχή κινήθηκε στις εξής κατευθύνσεις:

• Ορισμός Προέδρου Δ.Σ., Αντιδημάρχων, επιτροπών κλπ.

• Αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της καθημερινότητας.

• Παραλαβή από την απελθούσα δημοτική αρχή.

• Ενημέρωση, γνωριμία με το προσωπικό και την ιεραρχία των υπηρεσιών, έλεγχος της κατάστασης των 8μηνιτών.

• Ετοιμότητα σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

• Προετοιμασία της Αχαΐας για την εορτή της ανύψωσης του Τίμιου Σταυρού.

Αναλυτικότερα:

- Η νέα δημοτική αρχή, έχοντας ως πρώτο μέλημά της το πρόβλημα της ύδρευσης στο Δήμο, έδωσε προσωρινές λύσεις, μέσω ιδιωτικών γεωτρήσεων, επισκευής βλαβών και απομόνωσης τμημάτων δικτυών, στα προβλήματα που αντιμετώπιζε τόσο η Κάτω Αχαΐα όσο και οι υπόλοιπες κοινότητες. Επίσης σταδιακά αποκαθίστανται και οι λειτουργίες του Βιολογικού Καθαρισμού.

- Έγιναν παρεμβάσεις στον τομέα καθαριότητας, ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης της Κάτω Αχαΐας, ενόψει και του εορτασμού του Τιμίου Σταυρού και σταδιακά ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

- Έγινε καταγραφή των αναγκών στον ηλεκτροφωτισμό ανά την επικράτεια του Δήμου και ξεκίνησε η αποκατάσταση των ελλείψεων στο δημοτικό φωτισμό από την Κάτω Αχαΐα και θα επεκταθεί στην συνέχεια και στις άλλες κοινότητες.

- Ξεκίνησε έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων, έγινε καταγραφή και επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ώστε αυτές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές κατά τη νέα σχολική χρόνια που ήδη ξεκίνησε.

- Συνεχίζεται η επεξεργασία των στοιχείων που αφορά το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής του Δήμου. Επίσης ζητήθηκαν στοιχεία από τις απερχόμενες διοικήσεις του νομικού προσώπου του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δυμαίων και της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δυμαίων του Δήμου.

- Έγινε σύσκεψη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, όπου κατατέθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ ολοκληρωθήκαν οι διαδικασίες ώστε οι δημότες να ενημερώνονται για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσα από ζωντανή μετάδοση τους.

- Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και πρώτη γνωριμία με τους υπαλλήλους του Δήμου, όπου και τους ζητήθηκε η συστράτευσή τους στον κοινό στόχο της εξυπηρέτησης του δημότη, εργατικότητα, συνέπεια, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, εκφράζοντας ταυτόχρονα στους εργαζόμενους την αμέριστη στήριξη σε όσα θέματα τους απασχολούν.

- Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με σωματεία και φορείς για το θέμα με τα αδέσποτα, καθώς τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια του Δήμου υπάρχει έντονο το φαινόμενο της παρουσίας και της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κυρίως σκύλοι) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευζωία των ίδιων των ζώων, τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

-Καταβάλλονται προσπάθειες να ελεγχθούν οι οκταμηνίτες και να μπουν σε πρόγραμμα εργασίας γιατί αρκετοί από αυτούς, με τεράστιες ευθύνες της απελθούσας δημοτικής αρχής, είναι κυριολεκτικά άφαντοι.

-Καθημερινά ο δήμαρχος και στελέχη της νέας δημοτικής αρχής ασχολούνται και αναζητούν λύσεις στα εφιαλτικά προβλήματα της ΔΕΥΑΔ με συνεχείς επαφές με προμηθευτές, εργολάβους, ΔΕΗ σε μια προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων για συνέχεια της λειτουργίας της και παροχή νερού στους δημότες.

-Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγινε προμήθεια πίσσας και βελτιώθηκε η κατάσταση των δρόμων στην Κάτω Αχαΐα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στον υπόλοιπο δήμο.

Follow Us

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

 Τραγικό θάνατο βρήκε ένα αγοράκι μόλις 2,5 ετών από πνιγμό, ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Πατέρας του άτυχου παιδιού, είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Τμ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τρόφιμο με την εμπορική ονομασία "sandiemi – Bran sticks χωρίς ζάχαρη (all bran)" ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Π . . .
LIFE STYLE

 Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Η σπουδαία σχεδιάστρια μόδας που τίμησε την Ελλάδα στο εξωτερικό χτυπήθηκε από επιθετικό καρκίνο και κατέληξε στο Λο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

 Το Μουσείο του Αχιλλείου, το οποίο επισκέπτονται ετησίως χιλιάδες τουρίστες, ανήκει στην ΕΤΑΔ, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι αρκετές οι καταγγελίες και τα παράπονα για την εικόνα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας  συνεδρίασε πρόσφατα με την παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Μήλη Νικολάου, με θέμα τις  εκλογές στο ΤΕΕ στις 3 Νοεμβρίου 2019. Το Κίνη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην περιοχή όπου εκτελούνται εργασίες συντήρησης των οδικών αξόνων μεταξύ Βιομηχανικής Περιοχής της Πάτρας προς Καλαμάκι και Λουσικά βρέθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/10 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας η σύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών για τον συντονισμό και την οργάνωση των επόμενων τους κινητοποιήσε
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search