ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κοινοτικόν: Μην διχάζει ο Δήμαρχος τον λαό της Πάτρας

Το "Κοινοτικόν" για την κατάργηση της προσευχής στο Βρεφοκομείο από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνει σε ανακοίνωση τα εξής:

"Ποια είναι μια από τις πρώτες αποφάσεις της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής Πελετίδη; Μήπως το νέο συγκοινωνιακό σχέδιο της πόλης που θα έπρεπε να είναι έτοιμο το 2019; Μήπως οι οριστικές αποφάσεις για τις αντιδρομήσεις (ή μη) Κανακάρη – Κορίνθου;

Μήπως το νέο κατεπείγον σχέδιο για την προώθηση της ανακύκλωσης ή η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, το οποίο ξέφυγε πάλι από κάθε έλεγχο; Ποιος κανονισμός αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί άμεσα; Μήπως ο κανονισμός τραπεζοκαθισμάτων που ψηφίστηκε ομόφωνα από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ή ο παλιότερος κανονισμός καθαριότητας, οι οποίοι συνειδητά δεν εφαρμόζονται και έχουν γίνει κενό γράμμα; Τίποτε από όλα αυτά!

Αντίθετα, αποφασίστηκε ακαριαία η ενεργοποίηση κανονισμού, τον οποίο είχε επιβάλλει η ίδια δημοτική αρχή στο ξεκίνημα της προηγούμενης θητείας της και καταργήθηκε από φέτος η πρωινή προσευχή στον παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο Βρεφοκομείο! Για άλλη μια φορά, η δημοτική αρχή έθεσε τις προτεραιότητές της και αυτές έχουν να κάνουν με την ικανοποίηση ενός μειοψηφικού κομματικού ακροατηρίου.

Η ενέργεια αυτή στο Βρεφοκομείο ήταν καθαρά πράξη ιδεολογικής επιβολής που διχάζει, ως μη όφειλε, την τοπική κοινωνία. Οι δικαιολογίες περί ύπαρξης αλλόθρησκων παιδιών αποτελούν εκ των υστέρων απόπειρα αιτιολόγησης, καθώς δεν έχει αναφερθεί ποτέ παράπονο, στο βαθμό που η προσευχή είναι προαιρετική για όσα παιδάκια δεν το επιθυμούν και εκεί λύνεται εύκολα το όποιο πιθανό συνειδησιακό πρόβλημα γονέων.

Εξάλλου, κάποτε πρέπει να μιλήσουμε και για τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των γονέων που επιθυμούν τη διατήρηση των σταθερών της ζωής τους, με τις οποίες ανατράφηκαν και αποτελούν συστατικά στοιχεία της ταυτότητάς τους και δεν τους αρέσει να καταργούνται με διατάγματα και ντιρεκτίβες της οποιασδήποτε πρόσκαιρης (και μειοψηφικής) εξουσίας, τοπικής ή εθνικής.

Η ενέργεια αυτή είναι αντικείμενο έντονης κριτικής και για έναν ακόμη λόγο. Στη δομή του Βρεφοκομείου στέλνουν τα παιδιά τους λαϊκές οικογένειες με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, σε συνθήκες όπου οι αιτήσεις είναι πολύ περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις. Επομένως, δημιουργούνται άτυπες σχέσεις εξάρτησης που λειαίνουν το έδαφος για ανέξοδες, χωρίς αντιδράσεις, πράξεις επιβολής από μέρους της διοίκησης του Βρεφοκομείου, στην οποία προΐσταται ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Ο κ. Δήμαρχος, σε πολλές τοποθετήσεις του, έχει δηλώσει ότι σκοπός του Δήμου δεν είναι να διχάζει το λαό της πόλης αλλά να τον ενώνει μπροστά στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Του υπενθυμίζουμε τα λόγια του και τον προτρέπουμε να τα κάνει πρώτος πράξη, αποφεύγοντας ανούσιες και επιδεικτικές, κομματικά κατευθυνόμενες, πρακτικές που προκαλούν αυτό που υποτίθεται ότι θέλει να αποφύγει."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποφάσισε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο  υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΣΚΑΪ, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να δια . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στο χορό των Ρίχτερ «χορεύει» ασταμάτητα η Κρήτη. Ο νέος σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (27.05.2020).Ο σεισμός των 4,5 Ρίχτερ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ο αριθμός των ασθενών που κατέγραψε πως υπέκυψαν στην COVID-19 ανήλθε σε 1.039 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με τον ημε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Τρίτη στους ναούς της Πάτρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις Ιερές Αγρυπνίες που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της απόδοσης της μεγάλης εορτής της Ανάστασης του Ιησού.Ου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η επαναφορά της λειτουργίας των νοσοκομείων στην πόλη μας μετά την ύφεση της πανδημίας γίνεται με τεράστια δυσκολία για ασθενείς και εργαζόμενους.Η αναστολή λειτουργιών των νοσοκομείων εδώ και δύο μήν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε ζωντανά την ακολουθία για την Ανάσταση, η οποία τελείται σήμερα Τρίτη 26 Μάιου μετά από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Απόψε, λοιπόν, με εγκύκλιο που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search