ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα «χαρακώματα» Μυλωνάς- Νικολάου με φόντο το έργο επέκτασης του Πηνειού στη Δ. Αχαΐα

Στα «χαρακώματα» Νικολάου και Μυλωνάς με φόντο το πολύπαθο έργο επέκτασης του Πηνειού στη δυτική Αχαΐα, ένα αίτημα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 70. Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας απαντά στον απερχόμενο δήμαρχο με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του Νικολάου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, έχει ήδη δρομολογήσει σύσταση μετώπου που θα πιέσει για την υλοποίηση του έργου της επέκτασης. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα από το γραφείο τύπου του δημάρχου έχει ως εξής:

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο πρώην δήμαρχος του δήμου δυτικής Αχαΐας, κ. Νικολάου έχει μελετήσει προσεκτικά το προεκλογικό μας πρόγραμμα, καθώς και τη σχετική εισήγηση-παρουσίαση του θέματος επέκτασης της διώρυγας του  Πηνειού που έγινε από τον δήμαρχο Σπύρο Ν.Μυλωνά στο 7ο συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς διαβάσαμε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αχαγιώτικα Νέα» σχετικά με την επέκταση του φράγματος Πηνειού και χρησιμοποιεί επακριβώς τα ίδια λόγια.

Λυπούμαστε βέβαια γιατί τίποτα από πόσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ από τον κ.Νικολαου δεν έγιναν πράξη κατά τα πέντε χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος, πέραν λεκτικών αναφορών και των ανάλογων φωτογραφιών.

Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά και όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο δήμαρχος Σπύρος Ν.Μυλωνάς, στο εν λόγω συνέδριο έχει αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες σύστασης του μετώπου όλων  των Αχαιών προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της διώρυγας του Πηνειού για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι παρά, «προφάσεις εν αμαρτίαις» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η νέα δημοτική αρχή".

Από το 1970 οι Αχαιοί ζητάνε νερό… 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, είχε επιχειρήσει να προχωρήσει πολύ το εν λόγω ζήτημα που «σέρνεται» εδώ και δεκαετίες με τους Αχαιούς και τους Ηλείους να μην καταλήγουν σε κοινή γραμμή πλεύσης. Στο μεταξύ ο κάμπος της δυτικής Αχαΐας ερημώνει…

«Δεν είναι δυνατόν τα νερά να χύνονται στην θάλασσα στην Ηλεία και η Δυτική Αχαΐα να ερημώνει. Το έργο έχει πλήρη ετοιμότητα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι στα προτεινόμενα έργα και ζητάμε την ένταξή του ως προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη», είχε δηλώσει σε μια από τις … πολλές συσκέψεις που είχαν γίνει στην Περιφέρεια ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Για την ιστορία να πούμε ότι η επέκταση της διώρυγας του Πηνειού στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, είναι ένα έργο που διεκδικούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας από τη 10ετία του 1970! Η μελέτη είχε ολοκληρωθεί το 2008 και ακολούθησε η διαδικασία αδειοδότησης της περιβαλλοντικής μελέτης από το ΥΠΕΧΩΔΕ (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ΕΥΠΕ – Τμήμα Β΄). 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.Η συνάντησή τ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πάτρας 14:00 - 21:00 μμΓΙΑΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΑΤΣΙΚΑ 90 ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΚΟΡΙΝΘΟΥ 161 - ΓΚΟΤΣΗ ΚΑΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΓΟΥΝΑΡΗ 143 - ΛΟΝΤΟΥ ΚΟΚΟΒΙΚΑ ΠΑΡΑΣ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πανδημία έφερε ξανά τον εφιάλτη της ανεργίας και των μειώσεων στους μισθούς για χιλιάδες εργαζόμενους. Ο κορονοϊός δυστυχώς φέρνει προ των πυλών νέες ανατροπές στις εργασιακές αλ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποφάσισε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο  υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΣΚΑΪ, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Τρίτη στους ναούς της Πάτρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις Ιερές Αγρυπνίες που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της απόδοσης της μεγάλης εορτής της Ανάστασης του Ιησού.Ου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η επαναφορά της λειτουργίας των νοσοκομείων στην πόλη μας μετά την ύφεση της πανδημίας γίνεται με τεράστια δυσκολία για ασθενείς και εργαζόμενους.Η αναστολή λειτουργιών των νοσοκομείων εδώ και δύο μήν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε ζωντανά την ακολουθία για την Ανάσταση, η οποία τελείται σήμερα Τρίτη 26 Μάιου μετά από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Απόψε, λοιπόν, με εγκύκλιο που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search