ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα «χαρακώματα» Μυλωνάς- Νικολάου με φόντο το έργο επέκτασης του Πηνειού στη Δ. Αχαΐα

Στα «χαρακώματα» Νικολάου και Μυλωνάς με φόντο το πολύπαθο έργο επέκτασης του Πηνειού στη δυτική Αχαΐα, ένα αίτημα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 70. Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας απαντά στον απερχόμενο δήμαρχο με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του Νικολάου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, έχει ήδη δρομολογήσει σύσταση μετώπου που θα πιέσει για την υλοποίηση του έργου της επέκτασης. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα από το γραφείο τύπου του δημάρχου έχει ως εξής:

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο πρώην δήμαρχος του δήμου δυτικής Αχαΐας, κ. Νικολάου έχει μελετήσει προσεκτικά το προεκλογικό μας πρόγραμμα, καθώς και τη σχετική εισήγηση-παρουσίαση του θέματος επέκτασης της διώρυγας του  Πηνειού που έγινε από τον δήμαρχο Σπύρο Ν.Μυλωνά στο 7ο συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς διαβάσαμε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αχαγιώτικα Νέα» σχετικά με την επέκταση του φράγματος Πηνειού και χρησιμοποιεί επακριβώς τα ίδια λόγια.

Λυπούμαστε βέβαια γιατί τίποτα από πόσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ από τον κ.Νικολαου δεν έγιναν πράξη κατά τα πέντε χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος, πέραν λεκτικών αναφορών και των ανάλογων φωτογραφιών.

Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά και όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο δήμαρχος Σπύρος Ν.Μυλωνάς, στο εν λόγω συνέδριο έχει αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες σύστασης του μετώπου όλων  των Αχαιών προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της διώρυγας του Πηνειού για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι παρά, «προφάσεις εν αμαρτίαις» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η νέα δημοτική αρχή".

Από το 1970 οι Αχαιοί ζητάνε νερό… 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, είχε επιχειρήσει να προχωρήσει πολύ το εν λόγω ζήτημα που «σέρνεται» εδώ και δεκαετίες με τους Αχαιούς και τους Ηλείους να μην καταλήγουν σε κοινή γραμμή πλεύσης. Στο μεταξύ ο κάμπος της δυτικής Αχαΐας ερημώνει…

«Δεν είναι δυνατόν τα νερά να χύνονται στην θάλασσα στην Ηλεία και η Δυτική Αχαΐα να ερημώνει. Το έργο έχει πλήρη ετοιμότητα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι στα προτεινόμενα έργα και ζητάμε την ένταξή του ως προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη», είχε δηλώσει σε μια από τις … πολλές συσκέψεις που είχαν γίνει στην Περιφέρεια ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Για την ιστορία να πούμε ότι η επέκταση της διώρυγας του Πηνειού στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, είναι ένα έργο που διεκδικούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας από τη 10ετία του 1970! Η μελέτη είχε ολοκληρωθεί το 2008 και ακολούθησε η διαδικασία αδειοδότησης της περιβαλλοντικής μελέτης από το ΥΠΕΧΩΔΕ (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ΕΥΠΕ – Τμήμα Β΄). 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο άνδρες ηλικίας 33 και 15 ετών,  διότι ενεργώντας από κοινού, αποπειράθηκαν να διαρρή . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνολικά τρία άτομα συνέλαβε χθες η αστυνομία στην Πάτρα, τα οποία είχαν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες από λαθραία τσιγάρα και καπνό.Αναλυτικότερα:Συνελήφθησαν, χθες το απόγευ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένα από τα… μεγαλύτερα φορολογικά “αγκάθια” και από την Πέμπτη, 07.11.2019, το Taxis ήρθε να μας το υπενθυμίσει, αφού έγινε γνωστό πως αναρτήθηκαν τα φετι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Περιμετρικής Πατρών, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  συντήρησης που γίνονταν εδώ και μία εβδομάδα.Από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Περιμετρικής Πατρών, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  συντήρησης που γίνονταν εδώ και μία εβδομάδα.Από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου είχε γίνει ολικό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, την ερχόμενη Τετάρτη 20Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον ΥπουργόΥποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.Από την Δημοτική Αρχή, θα ενημερωθο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια προφορική ιστορία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου με ογδόντα τέσσερις (84) μαρτυρίες-συνεντεύξεις από ισάριθμους αφηγητές είναι το νέο βιβλίο του ιστορικού Ιάσονα Χανδρινού, επιστημονικού συνεργάτη
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search