ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γιώργος Ρώρος: «Τα πολιτικά αποθεματικά της δημοτικής αρχής εξαντλήθηκαν»

 Τα αποθεματικά του Δήμου Πατρέων θα εγγραφούν τελικά στον κρατικό προυπολογισμό, τα πολιτικά αποθεματικά της δημοτικής αρχής, όμως, φαίνεται να εξαντλούνται.

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση.

Ομόφωνα εκφράστηκε το Σώμα και στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για τη δημιουργία καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ωστόσο, η ομοφωνία δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί στο ζήτημα της διάθεσης των αποθεματικών του Δήμου αφού η δημοτική αρχή εμφάνισε μια εντυπωσιακή αλλαγή της έως σήμερα στάσης της.

Δεν πρόκειται όμως μόνο για την ανατροπή των δύο προγενέστερων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που απέρριπταν τη διαχείριση από το κράτος των ταμειακών υπόλοιπων του Δήμου αλλά για την εξάντληση των επιχειρημάτων της δημοτικής αρχής προκειμένου να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα της.

Σιγήν ιχθύος από τον «καλό κύριο» Πελετίδη για τη ματαίωση των σχεδιασμών για την κατασκευή της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, αφωνία στην εγκατάλειψη της υπογειοποίησης του τρένου αλλά λαλίστατη δημοτική αρχή για να καταγείλλει τον Σύριζα και πολύ περισσότερο λαλίστατοι οι φίλα προσκείμενη στη δημοτική αρχή θεατές του Συμβουλίου που δεν δίστασαν πολλές φορές να διακόψουν με φωνές και φραστικές επιθέσεις  τη συνεδρίαση.

Θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε απλά έναν πολιτικό παραλογισμό αλλά το διακύβευμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να το δικαιολογήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Αφορά τη διακυβέρνηση αυτής της πόλης και την καθημερινότητα χιλιάδων πατρινών. Η δημοτική αρχή έχει χάσει κάθε δυνατότητα επηρεασμού των αρνητικών, δυστυχώς, εξελίξεων για την Πάτρα  και αρκείται σε μια στείρα επαναστατική ρητορική κατά των συνήθως υπόπτων, δηλαδή όλων των άλλων.

Συνέλθετε! Οι εποχές που είχατε την απόλυτη πλειοψηφία και νομίζατε ότι όλος ο κόσμος θα υποκλιθεί στα εκλογικά σας ποσοστά έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος περιμένει από τη δημοτική αρχή προτάσεις, λύσεις, συνεργασίες, σχεδιασμό και πράξεις.

Η δημοτική αρχή τι περιμένει;

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Δίνουμε το καλό παράδειγμα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις αρμοδιότητες. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παρούσα και στις έκτακτες ανάγκες. Με ενότητα και ομοψυχία δίνουμε τη μάχη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όπως εξηγούν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα τιμιότητας έδωσε ένας 26χρονος από το Αιτωλικό ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η απώλεια του πορτοφολιού είχε δηλωθεί από . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30/3 με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Kαταγγελίες ότι η κοινότητα των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα δεν ακολουθεί τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, κάνουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όπως εξηγούν έχουν απευθυνθεί στι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα τιμιότητας έδωσε ένας 26χρονος από το Αιτωλικό ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η απώλεια του πορτοφολιού είχε δηλωθεί από τον κάτοχό του ο οπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο "αέρα" βρίσκονται 40 εργαζόμενες καθαρίστριες στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας οι οποίες είχαν προσληφθεί με συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ τον Μάιο του 2019. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr οι συμβ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search