ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γιώργος Ρώρος: «Τα πολιτικά αποθεματικά της δημοτικής αρχής εξαντλήθηκαν»

 Τα αποθεματικά του Δήμου Πατρέων θα εγγραφούν τελικά στον κρατικό προυπολογισμό, τα πολιτικά αποθεματικά της δημοτικής αρχής, όμως, φαίνεται να εξαντλούνται.

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση.

Ομόφωνα εκφράστηκε το Σώμα και στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για τη δημιουργία καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ωστόσο, η ομοφωνία δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί στο ζήτημα της διάθεσης των αποθεματικών του Δήμου αφού η δημοτική αρχή εμφάνισε μια εντυπωσιακή αλλαγή της έως σήμερα στάσης της.

Δεν πρόκειται όμως μόνο για την ανατροπή των δύο προγενέστερων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που απέρριπταν τη διαχείριση από το κράτος των ταμειακών υπόλοιπων του Δήμου αλλά για την εξάντληση των επιχειρημάτων της δημοτικής αρχής προκειμένου να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα της.

Σιγήν ιχθύος από τον «καλό κύριο» Πελετίδη για τη ματαίωση των σχεδιασμών για την κατασκευή της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, αφωνία στην εγκατάλειψη της υπογειοποίησης του τρένου αλλά λαλίστατη δημοτική αρχή για να καταγείλλει τον Σύριζα και πολύ περισσότερο λαλίστατοι οι φίλα προσκείμενη στη δημοτική αρχή θεατές του Συμβουλίου που δεν δίστασαν πολλές φορές να διακόψουν με φωνές και φραστικές επιθέσεις  τη συνεδρίαση.

Θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε απλά έναν πολιτικό παραλογισμό αλλά το διακύβευμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να το δικαιολογήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Αφορά τη διακυβέρνηση αυτής της πόλης και την καθημερινότητα χιλιάδων πατρινών. Η δημοτική αρχή έχει χάσει κάθε δυνατότητα επηρεασμού των αρνητικών, δυστυχώς, εξελίξεων για την Πάτρα  και αρκείται σε μια στείρα επαναστατική ρητορική κατά των συνήθως υπόπτων, δηλαδή όλων των άλλων.

Συνέλθετε! Οι εποχές που είχατε την απόλυτη πλειοψηφία και νομίζατε ότι όλος ο κόσμος θα υποκλιθεί στα εκλογικά σας ποσοστά έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος περιμένει από τη δημοτική αρχή προτάσεις, λύσεις, συνεργασίες, σχεδιασμό και πράξεις.

Η δημοτική αρχή τι περιμένει;

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι προβλέψεις όλων των διεθνών οργανισμών, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο, δείχνουν μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2020 απ' ότι προέβλεπαν πριν. Σας λέω όμως ότι κι αυτοί θα πέσο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το Συμβούλιο της Αρχής Δι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελετή εγκαινίων του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Συστήματος Παρακολούθησης, Τηλεελέγχου, Τηλεχειρισμού και Ανίχνευσης Διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια επελέγησαν οι νέοι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. , μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελετή εγκαινίων του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Συστήματος Παρακολούθησης, Τηλεελέγχου, Τηλεχειρισμού και Ανίχνευσης Διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου), διοργανώνεται κοι
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search