ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διπλή επίθεση Ρώρου σε Πελετίδη-Αλεξόπουλο

 Η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30.10.2019 που ακολούθησε την ερώτηση του επικεφαλής της ΩΡΑ Πατρών, κ. Ρώρου προς τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Πελετίδη, σχετικά με την εκλογή Προέδρου και μελών Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Αχαΐας ανέδειξε δύο βασικές πτυχές του θέματος.

 

Η πρώτη αφορά στην έλλειψη ενός κατατεθειμένου, ρεαλιστικού και κοινά αποδεκτού σχεδίου υλοποίησης δράσεων για την αντιμετώπιση του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος, της διαχείρισης των απορριμμάτων. Προσπάθησε η δημοτική αρχή να δικαιολογήσει την αντίθεσή της στην εκλογή Αλεξόπουλου ως Πρόεδρο με τον ισχυρισμό ότι ανατρέπεται ο σχεδιασμός της, τη στιγμή που δεν έχει προχωρήσει τίποτα από αυτόν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μηδενική ανακύκλωση, την άρνηση συνεργασίας με εθελοντικές ομάδες που προωθούν την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, την μη εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας, την απουσία μέριμνας για την περισυλλογή φυτικών υπολειμμάτων, τη δυσώδη κατάσταση που επικρατεί σε αρκετούς δημοτικούς χώρους, την πρακτική της ίδιας της δημοτικής αρχής να περιφρονεί βασικές οδηγίες και κανόνες ενάντια στην αστική ρύπανση του περιβάλλοντος, όπως οι εκτεταμένες αφισοκολλήσεις.

 

Εάν επιδιώκει συναίνεση η δημοτική αρχή πρώτα από όλα θα πρέπει να την επιδιώξει εντός του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας και με αναφορά στο κοινωνικό σώμα που την εκλέγει και την αφορά άμεσα, τον πατραϊκό λαό.

 

Η δεύτερη πτυχή του θέματος αποκαλύπτει το παρασκήνιο ενός αγώνα «επιβίωσης» αφού η εκλογή Προέδρου δεν σχετίζεται μόνο με την εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου δράσεων στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και με τις απολαβές που συνεπάγεται η εκλογή οι οποίες ταυτίζονται με αυτές του Δημάρχου Πατρέων. Προσθέτουν, δε, ένα αυξημένο κύρος που, ομολογουμένως, είναι δυσανάλογο με τα εκλογικά ποσοστά που κατέγραψε ο κ. Αλεξόπουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Εγείρονται, πράγματι, θέματα δημοκρατικότητας αλλά ο τελευταίος που θα μπορούσε να μιλήσει για αυτά είναι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Η σύνταξη σε προκαθορισμένες αποφάσεις , η απουσία αμφισβήτησης των προειλημμένων αποφάσεων, οι μεθοδεύσεις για να εξαχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην εκλογή Αλεξόπουλου αλλά όχι μόνο σε αυτήν. Θα λέγαμε ότι είναι μάλλον οι συνέπειες της αθέτησης της εφαρμογής της απλής αναλογικής με το πρόσχημα του νόμου, Πληρώνεις ό,τι παίρνεις, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

 

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν υπήρχε υποψηφιότητα από την πλευρά της δημοτικής αρχής της Δυτ. Αχαΐας όπως προέβλεπε η άτυπη συμφωνία τότε θα έπρεπε να διεκδικηθεί η θέση από τη δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων, ως ο μεγαλύτερος τροφοδότης του αναγκαίου χώρου διαχείρισης απορριμμάτων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ με ανάμεικτα συναισθήματα. Πριν από όλα, με την σκέψη στα θύματα της τρομοκρατίας, τιμώντας την ημέρα μνήμης. Ένα χρέος της πολιτείας προς τους αδικοχαμένους, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

 Περίπου 32.000 ευρώ ήταν ο απολογισμός των προστίμων που επιβλήθηκαν για παρεμπόριο μετά τους ελέγχους της περασμένης εβδομάδας.   Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ορκίσθηκαν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.ΠΕ οι νέοι Διοικητές των κάτωθι Νοσοκομείων από το Διοικητή Γ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Αποφασισμένη να κλείσει το «παράθυρο» με τις Λέσχες Καπνιστών που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενες τον αντικαπνιστικό νόμο, εμφανίζεται η Εθνική Αρχή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ορκίσθηκαν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.ΠΕ οι νέοι Διοικητές των κάτωθι Νοσοκομείων από το Διοικητή Γιάννη Καρβέλη :  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Αντιρρίου με αποτέλεσμα, οι πολίτες να μπορούν ήδη από την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, όπως ήταν και ο αρχικός προγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τροχαίο συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό Κύπρου και στην συμβολή της με την Έλληνος Στρατιώτου, με τον τραυματισμό ενός ατόμου. Το τροχαίο έγινε μετά από σύγκρουση Ι.Χ. με δικύκλο, με αποτέλε
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search