ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διπλή επίθεση Ρώρου σε Πελετίδη-Αλεξόπουλο

 Η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30.10.2019 που ακολούθησε την ερώτηση του επικεφαλής της ΩΡΑ Πατρών, κ. Ρώρου προς τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Πελετίδη, σχετικά με την εκλογή Προέδρου και μελών Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Αχαΐας ανέδειξε δύο βασικές πτυχές του θέματος.

 

Η πρώτη αφορά στην έλλειψη ενός κατατεθειμένου, ρεαλιστικού και κοινά αποδεκτού σχεδίου υλοποίησης δράσεων για την αντιμετώπιση του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος, της διαχείρισης των απορριμμάτων. Προσπάθησε η δημοτική αρχή να δικαιολογήσει την αντίθεσή της στην εκλογή Αλεξόπουλου ως Πρόεδρο με τον ισχυρισμό ότι ανατρέπεται ο σχεδιασμός της, τη στιγμή που δεν έχει προχωρήσει τίποτα από αυτόν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μηδενική ανακύκλωση, την άρνηση συνεργασίας με εθελοντικές ομάδες που προωθούν την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, την μη εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας, την απουσία μέριμνας για την περισυλλογή φυτικών υπολειμμάτων, τη δυσώδη κατάσταση που επικρατεί σε αρκετούς δημοτικούς χώρους, την πρακτική της ίδιας της δημοτικής αρχής να περιφρονεί βασικές οδηγίες και κανόνες ενάντια στην αστική ρύπανση του περιβάλλοντος, όπως οι εκτεταμένες αφισοκολλήσεις.

 

Εάν επιδιώκει συναίνεση η δημοτική αρχή πρώτα από όλα θα πρέπει να την επιδιώξει εντός του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας και με αναφορά στο κοινωνικό σώμα που την εκλέγει και την αφορά άμεσα, τον πατραϊκό λαό.

 

Η δεύτερη πτυχή του θέματος αποκαλύπτει το παρασκήνιο ενός αγώνα «επιβίωσης» αφού η εκλογή Προέδρου δεν σχετίζεται μόνο με την εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου δράσεων στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και με τις απολαβές που συνεπάγεται η εκλογή οι οποίες ταυτίζονται με αυτές του Δημάρχου Πατρέων. Προσθέτουν, δε, ένα αυξημένο κύρος που, ομολογουμένως, είναι δυσανάλογο με τα εκλογικά ποσοστά που κατέγραψε ο κ. Αλεξόπουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Εγείρονται, πράγματι, θέματα δημοκρατικότητας αλλά ο τελευταίος που θα μπορούσε να μιλήσει για αυτά είναι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Η σύνταξη σε προκαθορισμένες αποφάσεις , η απουσία αμφισβήτησης των προειλημμένων αποφάσεων, οι μεθοδεύσεις για να εξαχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην εκλογή Αλεξόπουλου αλλά όχι μόνο σε αυτήν. Θα λέγαμε ότι είναι μάλλον οι συνέπειες της αθέτησης της εφαρμογής της απλής αναλογικής με το πρόσχημα του νόμου, Πληρώνεις ό,τι παίρνεις, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

 

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν υπήρχε υποψηφιότητα από την πλευρά της δημοτικής αρχής της Δυτ. Αχαΐας όπως προέβλεπε η άτυπη συμφωνία τότε θα έπρεπε να διεκδικηθεί η θέση από τη δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων, ως ο μεγαλύτερος τροφοδότης του αναγκαίου χώρου διαχείρισης απορριμμάτων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λεβερκούζεν αρνήθηκε να λυγίσει και στο Λονδίνο και με το 1-1 που απέσπασε στο 89' κόντρα στην Γουέστ Χαμ, προκρίθηκε στους "4" του Europa League μένοντας αήττητη για 44ο διαδοχι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το τρελό ταξίδι της Άστον Βίλα τη φετινή σεζόν δεν έχει σταματημό. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι εντυπωσιάζει στην Premier League όπου είναι στην 4η θέση και διεκδικεί την έξοδο στο νέο . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση κακοποίησης ανήλικου από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΠΟ σημειώνει πως ο υπάλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search