ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χ. Πατούχας: Ο Υπουργός εξακόντισε το κόστος της υπόγειας διέλευσης του τρένου

Ο Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας, Δημοτικός Σύμβουλος, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση με αφορμή τη συνάντηση την Τετάρτη του δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή:

«Πρώτα συμπεράσματα από την συνάντηση με τον Υπουργό.

Πάτρα 21/12/2019

Παρατήρηση πρώτη:

Ο κ. Υπουργός, δέχθηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από επίμονες προσπάθειες και μετά παρέλευση σχεδόν 5μήνου από την ανάληψη των καθηκόντων του. Αν και δηλώνει «υπεύθυνος» και πολιτικά συνεπής, και ότι «μελετά» το θέμα και θέλει διάλογο, κάνει δηλώσεις από την πρώτη εβδομάδα και μας ανακοίνωσε και χθες, ότι το τραίνο θα οδεύσει επίγεια, διχοτομώντας την πόλη σε μήκος 38 χιλιομέτρων, σε όλο της το μήκος. Θα υπογειοποιηθεί, ίσως, αν το εγκρίνουν οι Βρυξέλλες, τμήμα μόνο δύο χιλιομέτρων. ( Προσωπική παρατήρηση: Δεν έχω συναντήσει άλλον Υπουργό οποιασδήποτε Κυβέρνησης που να είναι τόσο νέος, τόσο αλαζόνας και θρασύς σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη του).

Παρατήρηση δεύτερη:

Ο Υπουργός, (χωρίς μελέτες, όπως λέει), εξακόντισε το κόστος της υπόγειας διέλευσης σχεδόν δύο φορές ακριβότερο από το κόστος της Γέφυρας! Του μεγαλύτερου και δυσκολότερου από τα έργα που κατασκευάστηκαν στην χώρα μας. Σε αντίθεση με προκοστολόγηση κόστους οφέλους του ίδιου μελετητή που χρησιμοποιεί και σήμερα, ο οποίος μόλις το 2018, το υπολογίζει στα 38 εκατομμύρια ανά/km.

Το ερώτημα γιατί το κάνει, προκύπτει αβίαστα: Το κάνει για να λειτουργήσει αποτρεπτικά, απέναντι στο αίτημα της πόλης. Το ίδιο έκαναν στο παρελθόν και άλλοι. Τότε είχαν πει για 350 έως 700 εκατομμύρια. Ο σημερινός Υπουργός το ανέβασε αρκετά πάνω από το ένα δις!

Παρατήρηση Τρίτη:

Σε όλη την διαδρομή Αθήνα- Πάτρα, αλλά και παντού, το Σιδηροδρομικό Δίκτυο παρακάμπτει τις πόλεις. Μικρές και μεγαλύτερες. Ελευσίνα, Μέγαρα, Κόρινθος, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Αίγιο, δεν διχοτομούνται. Η γραμμή διέρχεται έξω από τις πόλεις. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον ανόητο κανόνα που επικαλούνται αρκετοί, και οι Κυβερνήσεις, ότι «σωστό είναι, το τρένο και οι σταθμοί του να διέρχονται μέσα από το κέντρο της πόλης μας».

Συμπέρασμα

Μετά την εξέλιξη που επισημοποιήθηκε χθες, ο λόγος ανήκει στην πόλη και τους φορείς της. Στους ενεργούς και μη ενεργούς συμπολίτες μας. Η Υπόγεια διέλευση της Σιδηροδρομικής Γραμμής, είναι κεκτημένο της πόλης μας. Το κατακτήσαμε με μεγάλη δυσκολία και αγώνα. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να υποχωρήσει. Ούτε Φορέας, ούτε Δημοτικός Σύμβουλος ή Δημοτική Παράταξη. Οι πολιτικές ηγεσίες, πρέπει να πάψουν να προχειρολογούν, όταν σχεδιάζεται το μέλλον της πόλης για τους επόμενους δύο αιώνες.

Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας, Δημοτικός Σύμβουλος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 20χρονος οδηγός που οδηγούσε επικίνδυνα και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20/4), 20χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην πολιτική κρισιμότητα της μάχης των Ευρωεκλογών έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε νωρίτερα τον Άγιο Δημήτριο στο λεκανοπέδιο Αττικής. Ο κ. Μητσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητές και μαθητές της Β' Λυκείου Λουτρακίου τρόμαξαν, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έβγαζε καπνούς εν κινήσει. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται χθες στο Μι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη μίλησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στην 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
Image
Image

Search