ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χρυσανθακόπουλος:Να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή την απόφαση του Δ.Σ. για τα απορρίμματα

Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη, Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, για την συζήτηση για τα απορρίμματα στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Με συλλογική γραπτή πρωτοβουλία 26 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 22 Νοεμβρίου το ζήτημα της Δημοτικής πολιτικής για τα απορρίμματα.

Με 25 ψήφους υπέρ έναντι 20 που έλαβε η εισήγηση του Δημάρχου  (4 απουσίαζαν), υπερψηφίστηκε η ενιαία πρόταση της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Αρχή ως εκτελεστική εξουσία του ανώτερου οργάνου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται να εφαρμόσει την απόφαση. Η πρόταση μας δεν αποτελεί μετωπική κομματική συμπαράταξη, αλλά συλλογική εκτίμηση και αυτοδιοικητική προσέγγιση, με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας που έχει η διαχείριση των απορριμάτων.

Πέρασαν 5 χρόνια αδράνειας, λαθών, ανεπάρκειας και απόκλισης από τους στόχους του Τοπικού Σχεδίου διαχείρισης των απορριμάτων. Κάθε επιπλέον καθυστέρηση θα μας οδηγήσει σε αξεπέραστα αδιέξοδα. Η υγεία των πατρινών και η αποτροπή διπλασιασμού των δημοτικών τελών και επιβολής υψηλότατων προστίμων απο την Ε.Ε, εξ αιτίας της συστηματικής  κωλυσιεργίας του κ. Πελετίδη, που ακολουθείται για αντιπολιτευτικούς λόγους απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, μας οδηγεί στην ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν. 

Επιτέλους ας προτάξουμε όλοι τα συμφέροντα της Πάτρας, πέρα από κάθε διαφορετική ιδεολογική αφετηρία και κομματική σκοπιμότητα. Αυτό κάνουμε και καλόπιστα θα συνεχίσουμε.

Οι συναινέσεις εκ μέρους μας με τον κ. Πελετίδη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι συχνές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα διευκολύνουμε την στείρα άρνηση της Δημοτικής Αρχής να οδηγεί (με τις λαθεμένες αποφάσεις της στα καίρια ζητήματα), σε απώλεια μεγάλων ευκαιριών για την Πόλη. Σε όλα τα μεγάλα θέματα είμαστε διατεθειμένοι για ομόφωνες αποφάσεις, αρκεί ο κ Πελετίδης να εγκαταλείψει τις κομματικές εμμονές των καθοδηγητών του και να προτάξει την Πάτρα και τους Δημότες της.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την τουριστική σεζόν 2021 προετοιμάζεται η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την τροποποίηση του Ετησίου Σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, σήμερα . . .
LIFE STYLE

Η Kaia Gerber λατρεύει να κάνει συχνές αλλαγές στα μαλλιά της και φροντίζει να μας χαρίζει πάντα έμπνευση. Το όμορφο μοντέλο αποφάσισε πριν λίγο καιρό να ανοίξει τα μαλλιά της, . . .
LIFE STYLE

Η Katie Holmes τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το role model μας στις street style εμφανίσεις καθώς σε κάθε της look αντιγράφεται από χιλιάδες γυναίκες σε όλον τον πλανήτη. Αυτή τη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη λύση της για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία αγγίζουν τα 60 δισ. ευρώ, καταθέτει σήμερα στην κυβέρνηση η Τράπεζα της Ελλάδος. Η πρόταση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την τουριστική σεζόν 2021 προετοιμάζεται η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την τροποποίηση του Ετησίου Σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένο άτομο σε φορτηγό μέσα στο Λιμάνι της Πάτρας κινητοποίησε Πυροσβεστική Λιμενικό και ΕΚΑΒ.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μετανάστη, ο οποίος δεν αποκλείεται να εγκλωβίστηκε στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλαίσιο του έργου NeTT (Δίκτυο θεάτρων για την αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουρισμού) του Προγράμματος Interreg IV
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search