ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χρυσανθακόπουλος:Να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή την απόφαση του Δ.Σ. για τα απορρίμματα

Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη, Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, για την συζήτηση για τα απορρίμματα στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Με συλλογική γραπτή πρωτοβουλία 26 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 22 Νοεμβρίου το ζήτημα της Δημοτικής πολιτικής για τα απορρίμματα.

Με 25 ψήφους υπέρ έναντι 20 που έλαβε η εισήγηση του Δημάρχου  (4 απουσίαζαν), υπερψηφίστηκε η ενιαία πρόταση της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Αρχή ως εκτελεστική εξουσία του ανώτερου οργάνου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται να εφαρμόσει την απόφαση. Η πρόταση μας δεν αποτελεί μετωπική κομματική συμπαράταξη, αλλά συλλογική εκτίμηση και αυτοδιοικητική προσέγγιση, με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας που έχει η διαχείριση των απορριμάτων.

Πέρασαν 5 χρόνια αδράνειας, λαθών, ανεπάρκειας και απόκλισης από τους στόχους του Τοπικού Σχεδίου διαχείρισης των απορριμάτων. Κάθε επιπλέον καθυστέρηση θα μας οδηγήσει σε αξεπέραστα αδιέξοδα. Η υγεία των πατρινών και η αποτροπή διπλασιασμού των δημοτικών τελών και επιβολής υψηλότατων προστίμων απο την Ε.Ε, εξ αιτίας της συστηματικής  κωλυσιεργίας του κ. Πελετίδη, που ακολουθείται για αντιπολιτευτικούς λόγους απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, μας οδηγεί στην ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν. 

Επιτέλους ας προτάξουμε όλοι τα συμφέροντα της Πάτρας, πέρα από κάθε διαφορετική ιδεολογική αφετηρία και κομματική σκοπιμότητα. Αυτό κάνουμε και καλόπιστα θα συνεχίσουμε.

Οι συναινέσεις εκ μέρους μας με τον κ. Πελετίδη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι συχνές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα διευκολύνουμε την στείρα άρνηση της Δημοτικής Αρχής να οδηγεί (με τις λαθεμένες αποφάσεις της στα καίρια ζητήματα), σε απώλεια μεγάλων ευκαιριών για την Πόλη. Σε όλα τα μεγάλα θέματα είμαστε διατεθειμένοι για ομόφωνες αποφάσεις, αρκεί ο κ Πελετίδης να εγκαταλείψει τις κομματικές εμμονές των καθοδηγητών του και να προτάξει την Πάτρα και τους Δημότες της.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΤ, και πρό . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτηΑπό τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκεδικογραφία για απάτη σε β . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ικανοποίηση του για την απόφαση της Γερμανίας να απελευθερώσει πλήρως την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναπάντητα «γιατί», οργή και αγανάκτηση μαζί με την απέραντη θλίψη είναι το σκηνικό που συνθέτει την ψυχολογική κατάσταση της οικογένειας της δολοφονημένης Καρολάιν στην Αλόννησο. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το βράδυ της Παρασκευής, το Π.Σ. 1894 όχημα του Π.Κ. Κυπαρισσίας επέστρεφε από δασική περιπολία στην περιοχή της Ελαίας προς την υπηρεσία του. O πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Μπούρας Κανέλος, ετών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τους δειγματοληπτικούς ελέγχους  τόσο στον γενικό πληθυσμό. Στόχος είναι ο περιορισμός της διασποράς της νόσου με την α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε από σήμερα Σάββατο , στην Πάτρα, καθώς τις επόμενες ημέρες το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 38 βαθμούς!Συγκεκριμένα σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη δι
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search