ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη

Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τη συζήτηση θα γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρει τα εξής: "Η Ελλάδα, υποταγμένη πλήρως στους δανειστές, γίνεται πειραματικό εργαστήριο στο οποίο προωθούνται οι νέοι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί του νεοφιλελευθερισμού.

Αυτό γίνεται και με τον φυσικό ορυκτό πλούτο της χώρας, τους υδρογονάνθρακες. 

Σήμερα δεν συζητάμε απλά για μία ΜΠΕ, την «Α ́ φάση για το Δυτικό Κατάκολο», αλλά για το μέλλον του τόπου μας. To θέμα έχει περιβαλλοντικές, οικονομικές, αναπτυξιακές και γεωστρατηγικές διαστάσεις που διαμορφώνουν ένα νέο περιβάλλον για την χώρα και την Δυτική Ελλάδα. Αυτή η ΜΠΕ αποτελεί το μικρό κομμάτι μια τεράστιας διάτμησης της πετρελαϊκής στρατηγικής στην ευρύτερη περιοχή, κι αυτό για μην δούμε το σύνολο της δραστηριότητας που θα φέρει το μέλλον. Αντλήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου, επεξεργασία και διύλιση, μεταφορά με σουπερ τάνκερ και αγωγούς που θα διασχίζουν το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας ακόμα και τον Πατραϊκό. 

Από τις 780 σελίδες της ΣΜΠΕ αλλά και τις 680 σελίδες της σύμβασης που περιγράφεται στην Μ.Π.Ε, δεν αναφαίρετε πουθενά η ύπαρξη ενεργειών ανάληψης ευθυνών καθώς και του οικονομικού κόστους αποκατάστασης ή αποζημίωσης από την λειτουργία αυτών των μονάδων. Ο κίνδυνος υποτιμάται εντελώς, αδυνατεί να προσδιορίσει τις επιπτώσεις της άντλησης στον Τουρισμό, την Αλιευτική και Αγροτική Παραγωγή, στο σύνολο των οικοσυστημάτων και στην ποιότητα του νερού από την ρύπανση. Κανείς δεν θέλει να δει τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί. Εδώ δεν είναι Πρίνος να σκάβουμε στα 60 μέτρα, ο πλούτος τους βρίσκεται στον πυθμένα στα 2,5 χιλιάδες μέτρα βάθος. 

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει προ πολλού και όχι σήμερα. Γι αυτό καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να ακούσει του κατοίκους του τόπου μας και τους εκπροσώπους των πρωτοβουλιών. 

Σε όσους γνωμοδοτήσουν θετικά θέτουμε το τελευταίο μας ερώτημα. 

Σε περίπτωση ατυχήματος, ποιος θα εκκενώσει τους 300 χιλιάδες κατοίκους των παράκτιων περιοχών της περιφέρειάς μας; 

Η Αντίσταση πολιτών γνωμοδοτεί αρνητικά και καλεί την κοινωνία της Δυτ. Ελλάδας τα κινήματα, τους φορείς ,τους Δήμους και το Περιφερειακό Συμβούλιο να μην υποκύψουν στους μνημονιακούς εκβιασμούς του γρήγορου και εύκολου μονοπωλιακού κέρδους. 

Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη"!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search