ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα: "Κερκίδα" Πελετίδη, γήπεδο το δημοτικό συμβούλιο

Για «στημένο» ακροατήριο που έχει αποστολή να πιέζει την αντιπολίτευση, παρεμβαίνοντας πίσω από την πλάτη των μελών της, στα σοβαρά θέματα που συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο κάνει λόγο ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μίλησε για μόνιμους «θαμώνες» που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα ή προκαλούν την αντιπολίτευση με αποδοκιμαστικά σχόλια από τα μισάνοιχτα παράθυρα. Τους εξομοίωσε με οπαδούς (πολιτικούς) και κάθε φορά που προσπαθεί κάποιος από την αντιπολίτευση να εκφράσει την άποψή του ακούει φωνές πίσω από την πλάτη του.

Ο Γρ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι αυτή η τακτική αποθαρρύνει τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να εκφραστούν ελεύθερα. Χαρακτήρισε ακατάλληλη την αίθουσα που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και υποστήριξε ότι προσβάλλει τη λειτουργία του θεσμικού οργάνου, καθώς συνιστά υποβάθμιση να συνεδριάζει αυτό στα χαλάσματα του Λαδόπουλου με το κοινό να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των δημοτικών συμβούλων.

Ο Γρ. Αλεξόπουλος εξέφρασε την έκπληξή του, καθώς από την προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής που είχε σε αυτοδιοικητικά όργανα δεν έχει συναντήσει ξανά ανάλογη κατάσταση.

Η κριτική του στράφηκε κατά και του προεδρείου του Σώματος. Στην προχθεσινή συνεδρίαση διέκοψε δύο φορές, όπως υποστήριξε, για να ζητήσει από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Πάνο Μελά, να προστατέψει την διαδικασία και τα μέλη του οργάνου που δέχθηκαν πολιτικό μπούλινγκ από μερίδα του κοινού.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος εκλέχθηκε με ψήφους και της αντιπολίτευσης. Συνεπώς, περίμενε να λειτουργήσει συναινετικά και με βάση τα όσα προβλέπονται από τα καθήκοντά του, αλλά κατά την κρίση του Γρ. Αλεξόπουλου δεν το κάνει. Οπως λέει, συνηθίζει να εξομοιώνει τους δημοτικούς συμβούλους με το ακροατήριο, και όταν κάποιο μέλος της μειοψηφίας του ζητά να παρέμβει, περιορίζεται σε μια έκκληση για ηρεμία προς όλες τις πλευρές ενώ «ο δήμαρχος κάνει ότι κοιτάζει αλλού».

Οι βολές του εκτοξεύτηκαν και προς την πλευρά του Κώστα Πελετίδη. Επιχειρώντας να εξηγήσει την στάση του ίδιου και της δημοτικής ομάδας του, είπε πως συνηθίζουν πριν από κάθε τοποθέτηση μέλους της να δηλώνουν με έμφαση ότι η δημοτική αρχή συγκέντρωσε το 70%, και να αναπτύσσει το σκεπτικό του.

Για τον Γρ. Αλεξόπουλο αυτό φανερώνει αλαζονεία και ότι το ποσοστό αυτό δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση να έχει άποψη. Θεωρεί ότι αυτή η στάση έχει διαπεράσει τον δήμαρχο, ο οποίος θεωρεί ότι είναι ο απόλυτος άρχοντας της πόλης και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση οι θέσεις του. Δήλωσε προβληματισμένος από το πρόσωπο (προσβλητικό και αλαζονικό) που εμφανίζει ο Κ. Πελετίδης στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι σήμερα με πιο πρόσφατο περιστατικό τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε στην αντιπρόεδρο του Σώματος Κατερίνα Σολωμού.

Το επεισόδιο με την Κατερίνα Σολωμού- που είναι και αντιπρόεδρος του συμβουλίου- ήταν η κορωνίδα στη διαταραγμένη συνεδρίαση που τράβηξε μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.

Απηυδισμένη από το «πρόγκηγμα» που δεχόταν, το στέλεχος της παράταξης Αλεξόπουλου ζήτησε από το προεδρείο της συνέλευσης να επιβάλει την τάξη και να προστατεύσει τα μέλη του Σώματος.

Πήρε τον καβγά επάνω του προσωπικά ο Κ. Πελετίδης. Οταν η κ. Σολωμού κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι εκείνη επιστρατεύει τους υποστηρικτές, ο δήμαρχος εξεμάνη, της είπε ότι έπρεπε να ντρέπεται, και άλλα ανάλογα σε έξαλλη κατάσταση, με την κ. Σολωμού να αποκρούει τις βολές χωρίς να πτοηθεί.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

  Την ώρα που η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο και τα σενάρια για νέο lockdown βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι νέες εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν.   Σε σταθμούς του μετρ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ύπαρξη συμφωνίας για την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τα πάντα να είναι έτοιμα. . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που ήταν να γίνει 24 και 25 Σεπτεμβρίου, λόγω κρούσματος κορoναϊού σε υπάλληλο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με τον ε . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Θέατρο του Αιγίου Γεώργιος Παππάς και ώρα 20:00, θα λάβει χώρα ο θεατρικός μονόλογος «Η πόρνη από πάνω», το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιαν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον Δεκέμβριο του 2014, είχε σημειωθεί στο κέντρο της Πάτρας, μια από τις πιο επεισοδιακές συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδα αντιεξουσιαστών, που διαδήλωναν για την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τα Δημοτικά Σχολεία της Κ. Αχαΐας (1ο, 2ο και 3ο) ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.Κ. Αχαΐας (Δήμος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search