ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

To "σπιράλ" για το site του Δήμου Πατρέων- "Πεδίο μικροπολιτικών παιχνιδιών"

Ο επισκέπτης ή ο απλός ενδιαφερόμενος για μία πόλη, το πρώτο πράγμα που κάνει συνήθως είναι να αναζητά διαδικτυακά το όνομά της και να επισκέπτεται το επίσημο site του Δήμου προκειμένου να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Σύμφωνα με την κοινή λογική, όλοι οι ιστότοποι πόλεων της χώρας αποτελούν ένα σημαντικό μέσο διαφήμισής της αντίστοιχης πόλης και εκεί κανείς βρίσκει να προτάσσονται οι λόγοι που έχει κάποιος να την επισκεφθεί, τα δυνατά της σημεία, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και οτιδήποτε θελκτικό διαθέτει για τον δυνητικό επισκέπτη.

Φευ, η δημοτική αρχή της Πάτρας, φρόντισε και σε αυτό το κομμάτι να πρωτοτυπήσει, δυστυχώς με την απόλυτα αρνητική έννοια του όρου.

Πράγματι, αν απλός επισκέπτης κάνει τη "βόλτα" του στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης μας, συναντά -προς δυσάρεστη έκπληξή του- ένα ξεκάθαρο εργαλείο προπαγάνδας της δημοτικής αρχής, το οποίο στα μάτια του δεν μπορεί παρά να αποτελεί δυσφήμιση της Πάτρας. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται μονίμως οι επιθετικές και έμπλεες λαϊκισμού ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

"Όλο θα και αέρας κοπανιστός, αυτό είναι το όραμά σας!" είναι ένα από τα πρόσφατα πρωτοσέλιδα της ιστοσελίδας το οποίο και παραθέτουμε. Παρακάτω συναντά κανείς ατάκες περί "νάνων", "πληγών του Φαραώ" και λοιπών χαρακτηριστικών της μικροπολιτικής επικοινωνιακής τακτικής της δημοτική αρχής. Τα παραδείγματα δεκάδες.
Αυτή είναι η εικόνα της πόλης που θέλουμε να περνά προς τα έξω ένας βασικός καθρέπτης της περιοχής μας, όπως είναι η ιστοσελίδα του Δήμου; Αυτό είναι το μοντέλο εξωστρέφειας που θα μας οδηγήσει στο αύριο; Το site του Δήμου παρέχει επικοινωνία που αφορά πράγματι τον Δήμο ή είναι μόνο παραταξιακό όργανο της πρώτης σε ψήφους δημοτικής κίνησης της πόλης;

Ως δημοτική παράταξη το σπιράλ εκφράζει αποτροπιασμό. Για πολλοστή φορά μας θλίβουν και μας προβληματίζουν βαθιά οι προτεραιότητες και οι πρακτικές της δημοτικής αρχής. Ένα είναι βέβαιο: Στην Πάτρα μας δεν αξίζει τέτοια εικόνα. Και το σπιράλ δεσμεύεται πως δεν θα πάψει να μάχεται για να την βελτιώσει.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Η κινητοποίηση των φορέων και των κατοίκων για ασφαλή – σύγχρονο οδικό άξονα Πατρών – Πύργου είναι επιβεβλημένη. Δεν μπορεί να είμαστε θεατές στην εκατόμβη αίματος και διαχρονι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Tην τήρηση κανόνων υγιεινής για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κοροναϊού, υπενθυμίζει τα υπουργείο Υγείας.   Ειδικότερα:   -Πλένουμε συχνά και σχολαστικά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Για τις έξι το απόγευμα μετακινήθηκε η εξέταση του/της προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Οι εξελίξεις με τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα. Με τους πολίτες να αναζητούν τρόπους να προστατευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα απ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση έχει προξενήσει η δυσάρεστη είδηση με την 38χρονη μητέρα που κατέρρευσε στα Ψηλά Αλώνια, της Πάτρας μετά τις 11.30 το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020. Η Νεκταρία Κουτσούκου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

VΧειροπέδες σε έναν 17χρονο πέρασαν αστυνομικοί καθώς τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 30χρονο και τον έκλεψε. Σύμφωνα με το agrinionews.gr, ο 17χρονος που συνελήφθη στο το απόγευμα του Σαββάτου στο Αγρίνιο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα προχωρούν οι αρμόδιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες  η δομή θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο ακίνητο του Διεθνούς Οργανισμού
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search