ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο δήμαρχος Πατρέων για τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Πατρέων και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε μετά την συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό:

«Με αιχμή τη συμμετοχή των δήμων στο νέο ΕΣΠΑ, τη συνεργασία ΚΕΔΕ με κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ώστε να επιταχυνθεί η λεγόμενη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στους δήμους και ο ρόλος τους στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, το Δ.Σ. ΚΕΔΕ συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνοντας "την κοινή στρατηγική τους" όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και από τις δυο πλευρές.

Η παρουσία ευρύτατου κυβερνητικού κλιμακίου στη συνάντηση υπογράμμισε την προτεραιότητα κυβέρνησης - ΚΕΔΕ στις νέες επιχειρηματικές μπίζνες που μπαίνουν μπροστά, για απορρίμματα, ανακύκλωση, ηλεκτροκίνηση, τομείς που ιεραρχούνται στην ατζέντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η επιμονή της ΚΕΔΕ στο βάθεμα της διοικητικής μεταρρύθμισης σε επίπεδο κράτους και Τοπικής Διοίκησης είναι διαχρονική και αγκαλιάζει το σύνολο των δυνάμεων που την συγκροτούν. Ζήτημα που καταδείχτηκε και στη συνάντηση στο Μαξίμου. Διακαής στόχος τους η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, το πιο σφιχτό δέσιμο των δήμων με την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, παραδίδοντάς τους σειρά από πόρους και τομείς όπως η γη, το περιβάλλον, η διαχείριση των απορριμμάτων, η εμπορευματοποίηση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών όπως η Πρόνοια, η Παιδεία και η Υγεία που είναι στη σειρά. Μια πολιτική που αποδεδειγμένα ("Καποδίστριας" - "Καλλικράτης" - "Κλεισθενης Ι") έδρασε και δρα ενάντια στα λαϊκά - εργατικά δικαιώματα και αγωνίες. Φορτώνει τα βάρη της λειτουργίας των Δήμων στους δημότες, εντείνει τις ανισότητες μεταξύ των δήμων (π.χ. ορεινοί, μικροί νησιώτικοί), τις κοινωνικές ανισότητες μέσα στις πόλεις και τα χωριά μας.

Με δεδομένη δε την υποχρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεσμευτικά -με βάση τους μνημονιακούς νόμους και που ποτέ δεν μπήκαν σε αμφισβήτηση από την ηγεσία της ΚΕΔΕ- τα όρια του δημοσιονομικού κορσέ, είναι θεωρούμε προσχηματική κάθε αναφορά τους για "χρηματοδότηση των δήμων με βάση το νόμο" και ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση να προβάλλει η ΚΕΔΕ το αίτημα της "μεταφοράς φορολογικής εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση" που θα συνοδεύεται "με έναν αποτελεσματικό μηχανισμό είσπραξης τοπικών εσόδων" καθώς αναφέρει , σε συνθήκες που ο λαός μας σηκώνει την καταιγιστική φοροεπιδρομή κράτους, δήμων και το εισόδημά του έχει κατακρεουργηθεί.

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ δεν είναι καινούργιες, η πολιτική της σταθερά λαγός και αρωγός των κυβερνητικών σχεδιασμών και της σημερινής. Αυτός που πληρώνει το μάρμαρο είναι τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό πρόβαλε το αίτημα της ουσιαστικής οικονομικής επιχορήγησης των δήμων και της κάλυψης των αναγκών τους. Τη χρηματοδότησή τους είτε από εθνικούς πόρους είτε από πόρους του ΕΣΠΑ για τη στήριξη όλων των υποδομών στους δήμους που χρόνια παραμένουν λειψές, ασυντήρητες και καθηλωμένες σε απαράδεκτα επίπεδα.

 

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών τους, να σταματήσει το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων -που στους δήμους συντηρούν τα προγράμματα εκμετάλλευσης και ανακύκλωσης των εργαζομένων, υποβαθμίζουν και ιδιωτικοποιούν δομές και υπηρεσίες. Τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα διάφορα προγράμματα που παραμένουν σε χρόνια ομηρία όπως οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, τα Κέντρα Κοινότητας, οι σχολικές καθαρίστριες, οι δομές των αστέγων, δομές κρίσιμες για τη στήριξη της οικογένειας, του παιδιού κ.λπ.».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν στα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπειθαρχία συνέστησαν όσοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού στον τομέα της Υγείας.   Αναλυτικά: Ειδικότερα μ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

  Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας σήμερα να επιβεβαιώνουν το πρώτο κρούσμα εντός ελληνικής επικράτειας. Στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τεταμένο ήταν το κλίμα στο κέντρο της Πάτρας , καθώς οργανώθηκε πορεία  μετά τη χθεσινή εισβολή της Αστυνομίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα.   Οι πορείες στο κέντρο της Πάτρας ήταν δύο.  Η μια ήταν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας από πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ανάγκη πρόσκαιρης επούλωσης των πολύχρονων ανοικτ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search