ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Απαραίτητη η σύσταση διαδημοτικού φορέα για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου»

Η θέση του σπιράλ για το θέμα και μια σχετική πρωτοβουλία


Είναι ήδη έτοιμο, εν έτει 2020, αυτό που ως ιδέα πρωτακούστηκε το 1963 και άρχισε να κατασκευάζεται το 2006: το περίφημο φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Με την αποπεράτωση του φράγματος, την έμφραξη του ποταμού και την κατάκλιση του ταμιευτήρα ξεκίνησε η σταδιακή δημιουργία της τεχνητής λίμνης Αστερίου, πλημμυρίζοντας το χώρο στον οποίο βρισκόταν το παλιό, απαλλοτριωμένο και ερημωμένο ήδη από το 2009, χωριό Τόσκες.


Καθαρό και υγιεινό νερό, έτοιμο να αξιοποιηθεί για ύδρευση και άρδευση περιοχών της Αχαΐας έχει ήδη συγκεντρωθεί στο φράγμα και… αναμένει. Το επόμενο βήμα είναι η σύσταση ενός διαδημοτικού φορέα που θα διαχειρίζεται το νερό, με συμμετοχή των Δήμων που πρόκειται να υδροδοτηθούν από το φράγμα: Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας και Πατρέων.
Ο Δήμος Πατρέων δεν δείχνει, όμως, διατεθειμένος να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, λόγω της ιδεοληπτικής άρνησης της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί και να συναινέσει. Μόνο που ο χρόνος πιέζει, οι όμοροι Δήμοι αποφασίζουν, η λύση είναι μονόδρομος και η υδροδότηση της Πάτρας δεν μπορεί να εμποδίζεται.


Η λειτουργία του φράγματος με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του νερού ως πολύτιμου αγαθού και η εξασφάλιση νερού, άριστου σε ποιότητα και άφθονου σε ποσότητα, για όλους τους δημότες της Πάτρας παραμένουν οι πρώτιστοι στόχοι. Και οι στόχοι αυτοί εξυπηρετούνται από την άμεση σύσταση της απαραίτητης διαδημοτικής επιχείρησης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου. Κάθε μέρα κωλυσιεργίας καθυστερεί την προς όφελος των δημοτών αξιοποίηση αυτού του εμβληματικού για την περιοχή μας έργου.
Το σπιράλ θεωρεί ύψιστης σημασίας τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων το συντομότερο δυνατό και τη λήψη σχετικής απόφασης. Για το λόγο αυτό η δημοτική ομάδα της παράταξης στήριξε σύσσωμη την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και η σχετική συζήτηση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,    Προσέρχομαι σήμερα στη Βουλή με σύνθεση αναγκαστικά ολιγομελή, όπως το επιβάλλουν οι καιροί, για να καταθέσω έναν πρώτο απολογισμό 30 ημερών μάχης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση, με αφορμή την κατανόηση που πρέπει να υπάρξει από την πλευρά των συμπολιτών μας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην παραλαβή τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων νέου τύπου παραβρέθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συστάθηκε το ενδεκαμελές Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), το οποίο ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση, με αφορμή την κατανόηση που πρέπει να υπάρξει από την πλευρά των συμπολιτών μας στα μέτρα ασφαλείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην παραλαβή τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων νέου τύπου παραβρέθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συστάθηκε το ενδεκαμελές Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), το οποίο ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Επι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search