ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα: Κόντρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις αναρτήσεις

Άναψαν τα αίματα στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά τις βολές που εκτόξευσε η παράταξη Κατσιφάρα σε βάρος του προεδρείου του σώματος και της περιφερειακής αρχής. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Παπαδόπουλος «σήκωσε» το γάντι όταν διαπίστωσε ότι οι υπαινιγμοί της μείζονος αντιπολίτευσης μεταφέρθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ παρενέβη και ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Προηγήθηκε χρονικά η παρέμβαση του Κώστα Καρπέτα, περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Κατσιφάρα, ο οποίος κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση (Εργασίας) και τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη (Αθλητισμού) είναι «στον άερα», καθώς εκτίμησε ότι αντιτίθενται στο σχετικό άρθρο του Καλλικράτη. Ο Κ. Καρπέτας έκανε λόγο για θεσμική, πολιτική και νομική εκτροπή, ζητώντας εξηγήσεις και διόρθωση της «πολιτικής ανορθογραφίας». Αιχμές άφησε και ο Απόστολος Κατσιφάρας, λέγοντας ότι το προεδρείο δεν έφερε προς συζήτηση την ερώτηση που έχει καταθέσει, και στην οποία μέμφεται την περιφερειακή αρχή ότι αδυνατεί να παρουσιάσει αυτοδύναμο πολιτικό σχεδιασμό και ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις του κεντρικού κράτους.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Π. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε ανάρτηση που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλος της παράταξης Κατσιφάρα, την οποία εξέλαβε ως υπαινιγμό για παρανομία εκ μέρους του προεδρείου. Ο πρόεδρος προκάλεσε όποιον ή όποιους αμφισβητούν ότι λειτούργησε νόμιμα να καταθέσουν μομφή σε βάρος του. «Είμαστε καινούργιοι, όχι χθεσινοί» είπε χαρακτηριστικά.

Τα λόγια του Π. Παπαδόπουλου έδωσαν την αφορμή στο Ν. Φαρμάκη να παρέμβει και να δηλώσει ότι η περιφερειακή αρχή δέχεται την κριτική, όχι όμως υπαινιγμούς περί νομιμότητας στην λειτουργία της. Ο περιφερειάρχης επικαλέστηκε τη νομολογία (άρ. 159 του ν. 3852/2010) και σχολίασε ότι τα μνημόνια συνεργασίας δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Επισήμανε ότι δεν υποτιμά το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου και για αυτό θα φέρει στο σώμα τις σχετικές προγραμματικές συμβάσεις, όταν θα είναι ώριμα τα θέματα και όχι όταν θέλει η μείζονα αντιπολίτευση. Κατηγόρησε, δε, την αντιπολίτευση ότι η ένδεια επιχειρημάτων οδηγεί τα μέλη της σε κινήσεις εντυπωσιασμού.

Νωρίτερα, την παράταξη Κατσιφάρα είχε ψέξει ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. «Δεν σας άρεσε που μετρηθήκατε στις πρόσφατες εκλογές. Είστε σε πανικό και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την ήττα σας.» σχολίασε. Και συνέχισε: «Πάρτε το απόφαση. Είστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι στη κεντρική επιτροπή του κόμματος σας. Αδικείται τον εαυτό σας και τον ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου» υποστήριξε και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο είπε ότι «δεν γίνεται κάποιοι να θεωρούν τους μόνιμους ιδιοκτήτες της Περιφέρειας».

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΑΪΒΑΛΗ *Κύριοι των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, εμείς οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες/επιτηδευματίες δεν είμαστε κατώτεροι των άλλων επαγγελματ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis Βας Ναρασιμχάν δήλωσε πως το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη που παρασκευάζει η Sandoz, θυγατρική της Novartis, για την ελονοσία, τον λύκο και την αρθρίτ . . .
LIFE STYLE

Μετά από απουσία δύο εβδομάδων κι ενώ η Φαίη Σκορδά ξεπέρασε ανώδυνα την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό, επέστρεψε στο πόστο της στο Πρωινό. Η παρουσιάστρια είχε πολλά να πει…“Εδώ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με την επιλογή άλμπουμ από το Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ για να αρχειοθετηθούν στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου,  αναγνωρίζονται ηχογραφήσεις που θεωρούνται άξιες διαφύλαξης λό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση: Το Γ.Ν.Π.Π. ¨Καραμανδάνειο¨ δέχθηκε την δωρεά ατομικώνπροστατευτικών προσωπίδων (Face Shield) προκειμένου ναπροστατευτεί το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεταιενα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ευχάριστα τα νέα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία  κάνενας ασθενής με Covid-19 δεν είναι διασωληνομένος. Συγκεκριμένα 16 είναι οι ασθενείς εκ των οποίω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρωναποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται μεαμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι και σήμ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search