ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πάτρα: Κόντρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις αναρτήσεις

Άναψαν τα αίματα στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά τις βολές που εκτόξευσε η παράταξη Κατσιφάρα σε βάρος του προεδρείου του σώματος και της περιφερειακής αρχής. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Παπαδόπουλος «σήκωσε» το γάντι όταν διαπίστωσε ότι οι υπαινιγμοί της μείζονος αντιπολίτευσης μεταφέρθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ παρενέβη και ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Προηγήθηκε χρονικά η παρέμβαση του Κώστα Καρπέτα, περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Κατσιφάρα, ο οποίος κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση (Εργασίας) και τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη (Αθλητισμού) είναι «στον άερα», καθώς εκτίμησε ότι αντιτίθενται στο σχετικό άρθρο του Καλλικράτη. Ο Κ. Καρπέτας έκανε λόγο για θεσμική, πολιτική και νομική εκτροπή, ζητώντας εξηγήσεις και διόρθωση της «πολιτικής ανορθογραφίας». Αιχμές άφησε και ο Απόστολος Κατσιφάρας, λέγοντας ότι το προεδρείο δεν έφερε προς συζήτηση την ερώτηση που έχει καταθέσει, και στην οποία μέμφεται την περιφερειακή αρχή ότι αδυνατεί να παρουσιάσει αυτοδύναμο πολιτικό σχεδιασμό και ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις του κεντρικού κράτους.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Π. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε ανάρτηση που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλος της παράταξης Κατσιφάρα, την οποία εξέλαβε ως υπαινιγμό για παρανομία εκ μέρους του προεδρείου. Ο πρόεδρος προκάλεσε όποιον ή όποιους αμφισβητούν ότι λειτούργησε νόμιμα να καταθέσουν μομφή σε βάρος του. «Είμαστε καινούργιοι, όχι χθεσινοί» είπε χαρακτηριστικά.

Τα λόγια του Π. Παπαδόπουλου έδωσαν την αφορμή στο Ν. Φαρμάκη να παρέμβει και να δηλώσει ότι η περιφερειακή αρχή δέχεται την κριτική, όχι όμως υπαινιγμούς περί νομιμότητας στην λειτουργία της. Ο περιφερειάρχης επικαλέστηκε τη νομολογία (άρ. 159 του ν. 3852/2010) και σχολίασε ότι τα μνημόνια συνεργασίας δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Επισήμανε ότι δεν υποτιμά το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου και για αυτό θα φέρει στο σώμα τις σχετικές προγραμματικές συμβάσεις, όταν θα είναι ώριμα τα θέματα και όχι όταν θέλει η μείζονα αντιπολίτευση. Κατηγόρησε, δε, την αντιπολίτευση ότι η ένδεια επιχειρημάτων οδηγεί τα μέλη της σε κινήσεις εντυπωσιασμού.

Νωρίτερα, την παράταξη Κατσιφάρα είχε ψέξει ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. «Δεν σας άρεσε που μετρηθήκατε στις πρόσφατες εκλογές. Είστε σε πανικό και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την ήττα σας.» σχολίασε. Και συνέχισε: «Πάρτε το απόφαση. Είστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι στη κεντρική επιτροπή του κόμματος σας. Αδικείται τον εαυτό σας και τον ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου» υποστήριξε και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο είπε ότι «δεν γίνεται κάποιοι να θεωρούν τους μόνιμους ιδιοκτήτες της Περιφέρειας».

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search