ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η πόλη και ο Δήμος οφείλουν να διαχειριστούν το «Μη Καρναβάλι»

Θέσεις και ερωτήματα από το σπιράλ
 
Με νηφαλιότητα οφείλει η Πάτρα να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη της ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη. Το πλήγμα είναι τεράστιο, οικονομικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, τουριστικά. Οι οδηγίες του Υπουργείου είναι, όμως, σαφείς και η υγεία, ως το υπέρτατο αγαθό, αποτελεί προτεραιότητα για την κοινωνία μας.
Ο προβληματισμός που προκύπτει είναι το πώς η πόλη και η Δημοτική Αρχή θα διαχειριστούν το «μη Καρναβάλι» του 2020. Και εξηγούμαστε: Επισκεψιμότητα στην Πάτρα θα υπάρξει, καρναβαλικές δραστηριότητες, δράσεις και εκδηλώσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα διοργανωθούν στην πόλη, κόσμος θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το τριήμερο. Θα λειτουργήσει, άραγε, ο μηχανισμός του Δήμου Πατρέων και θα υπάρξει συντονισμός όλων των απαραίτητων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η διαχείριση της πρωτόγνωρης κατάστασης να γίνει οργανωμένα, εύρυθμα και αποτελεσματικά;

Το «σπιράλ», ως υπεύθυνη δημοτική κίνηση, ζήτησε την Πέμπτη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης του Καρναβαλιού μας, έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία και έγινε το ίδιο απόγευμα, παρά τον αρχικό δισταγμό του Προέδρου του σώματος. Παράλληλα, βέβαια, και υποτιμώντας ξανά το ανώτατο όργανο της πόλης, ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Πελετίδης, έκανε δηλώσεις περί Καλοκαιρινού Καρναβαλιού, χωρίς προετοιμασία, τεκμηρίωση και προ-ενημέρωση κανενός. Η αναφορά, εξάλλου, έγινε εκ του πονηρού, καθώς κάποιας μορφής καλοκαιρινό καρναβάλι ο Δήμος έχει συμβατική υποχρέωση να διοργανώσει στα πλαίσια σχετικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει.
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, έθεσε επίμονα  στη Δημοτική Αρχή τέσσερα ξεκάθαρα ερωτήματα, τα οποία έμειναν, δυστυχώς, απελπιστικά αναπάντητα:
Πως εξειδικεύεται για την Πάτρα η ματαίωση του Καρναβαλιού και ποιες ακριβώς εκδηλώσεις ματαιώνονται;
Τι σκοπεύει να πράξει ο Δήμος Πατρέων σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις ιδιωτών;
Υπήρχε plan b στον Καρναβαλικό Οργανισμό για το Καρναβάλι μας. Αν ναι, ποιο ήταν –ήρθε η ώρα να το μάθουμε και να υλοποιηθεί- αν όχι, γιατί;

Πως θα συντονιστεί το «Μη Καρναβάλι» του 2020;

Το σπιράλ ανησυχεί βαθιά. Ο Οργανισμός του Καρναβαλιού και ο Δήμος Πατρέων οφείλουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις τής υπό διαμόρφωση περίστασης. Η πόλη πρέπει να αντέξει και να κλείσει τις πληγές της.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική εικόνα για το έργο της κυβέρνησης έχει η πλειονότητα των πολιτών ένα χρόνο μετά τις εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η δημ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές τρόμου έζησε μέρα- μεσημέρι μία αλλοδαπή, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν διαρρήκτη που παραβίασε το διαμέρισμά της στην πόλη των Σερρών πιστεύοντας ότι δεν ήταν κά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει την «ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι σε ειρηνικούς δια . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν, απόψε, έξω από τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι νεαρά άτομα επιτέθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στο  Σωματείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 7 Ιουλίου 2020. Στις εκλογές συμμετείχαν πέντε  ψηφοδέλτια 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη δύο πορείες στην Πάτρα κατά του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Μία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και μια από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.  Σε επιφυλακή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.  Εξαι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search